06 feb: Maersk Line: Tysk opkøb får foden inden for i containeralliance
06 feb: Draghi: Stadig behov for ECB-tiltag til at skubbe til inflationen
06-02-2017 15:25:38

Patientrekruttering afsluttet for fase II-forsøg med glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom

Relateret indhold
28 maj - 
Zealand Pharma afslutter fase 3-studie - resultater lan..
16 maj - 
Zealand Pharma Q1: Øger underskud - færre royalty-indtæ..
26 apr - 
Zealand Pharma får grønt lys til afgørende studie med t..
Relateret debat
22 jun - 
Og her kan man rigtignok være enig eller uenig mht. de ..
22 jun - 
FAkta-Liste med Zealand Pharma kursmål (den 22. juni 20..
22 jun - 
JA fakenews er dit kaldenavn kære Alpehue

Pressemeddelelse - Nr. 1/2017

 

Patientrekruttering afsluttet for fase II-forsøg med glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom

  • Resultaterne fra fase II-forsøget forventes medio 2017

  • Glepaglutid er en ny GLP-2-analog, med potentiale til at forbedre behandlingen for patienter med korttarmssyndrom

København, den 6. februar 2017 - Zealand Pharma A/S ("Zealand") meddeler, at den sidste patient har påbegyndt behandling i et dosisfastsættende proof-of-concept fase II-forsøg med glepaglutid[1] til behandling af korttarmssyndrom. Korttarmssyndrom er en alvorlig tilstand, hvor tarmfunktionen er manglende eller utilstrækkelig efter kirurgisk fjernelse af store dele af tynd- eller tyktarmen som følge af kræft, iskæmi eller Crohns sygdom. Patienter med korttarmssyndrom har nedsat eller manglende tarmabsorptionsevne og kan ikke opretholde proteinenergi-, væske-, elektrolyt- og næringsstofbalancen ved at spise almindelig kost. Mange er derfor afhængige af intravenøs tilførsel af væske, salte og næringsstoffer gennem et centralt anlagt kateter for at opretholde kroppens funktioner.

Glepaglutid, en ny GLP-2-analog med en halveringstid i mennesker på op til 17 timer, er under udvikling af Zealand til behandling af korttarmssyndrom. Der er påvist signifikante virkninger på tynd- og tyktarmen i prækliniske forsøg, og i det kliniske fase I-forsøg blev det konkluderet, at glepaglutid er sikker og veltolereret. Glepaglutid er udviklet til at være stabilt i flydende formulering med henblik på nem og praktisk daglig dosering med en injektionspen.

Fase II-forsøgets primære formål er at vurdere virkningen af glepaglutid med hensyn til forbedring af patienternes tarmabsorptionsevne. Resultaterne fra fase II-forsøget forventes i sommeren 2017. 

"Mennesker med korttarmssyndrom har nedsat livskvalitet på grund af konstant diarré og afhængighed af daglig intravernøs ernæring. Korttarmssyndrom er forbundet med en høj risiko for sepsis, blodpropper, leverbeskadigelse og nedsat nyrefunktion, så der er desperat behov for bedre behandlingsmuligheder," siger Palle Jeppesen, primær studieleder i fase II-forsøget samt professor og overlæge på Medicinsk Gastroenterologisk Klinik, Rigshospitalet.

I en kommentar til denne pressemeddelelse udtaler Adam Steensberg, Senior Vice President og Chief Medical and Development Officer i Zealand

: "Det er med stor tilfredsstillelse, at vi kan meddele, at patientrekrutteringen nu er afsluttet i det dosisfastsættende fase II-forsøg med glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom. Korttarmssyndrom kan være en meget belastende tilstand, idet nogle patienter er afhængige af intravenøs infusion af væske og næringsstoffer i op til 16 timer dagligt. Vi er meget taknemmelige for det engagement, der er udvist af studie personale og patienter for at nå denne milepæl, og vi glæder os til at se forsøgsresultaterne til sommer. Vi er dedikerede til at føre denne produktkandidat igennem det fulde udviklingsprogram, så vi forhåbentlig kan tilbyde denne patientgruppe en ny og brugervenlig behandling."

*****

For yderligere information kontakt venligst:

Britt Meelby Jensen,

adm. direktør

Tlf.: 51 67 61 28, e-mail:

bmj@zealandpharma.com

Mats Blom,

økonomidirektør

Tlf.: 31 53 79 73, e-mail:mabl@zealandpharma.com

Om korttarmssyndrom

Korttarmssyndrom er en kompleks kronisk sygdom karakteriseret ved svært nedsat tarmfunktion. Korttarmssyndrom kan opstå efter kirurgisk fjernelse af dele af tynd- og tyktarmen eller som følge af funktionsmangel forårsaget af tarmbeskadigelse. De primære underliggende årsager til korttarmssyndrom er Crohns sygdom, tyktarmskræft, iskæmi og strålebehandling.

Mennesker med korttarmssyndrom har nedsat eller manglende tarmabsorptionsevne og kan ikke opretholde proteinenergi-, væske-, elektrolyt- og næringsstofbalancen ved at spise almindelig kost. Mange er derfor i stigende grad afhængige af hyppig intravenøs tilførsel af væske, salte og næringsstoffer gennem et centralt anlagt kateter for at opretholde kroppens homøostase. Det anslås, at der p.t. er 10.000-20.000 mennesker med korttarmssyndrom i EU og et tilsvarende antal i USA.

For mennesker, der modtager regelmæssig intravenøs ernæring, er sygdommen og behandlingen forbundet med en række alvorlige og livstruende komplikationer, bl.a. nedsat levetid og høj risiko for sepsis og andre infektioner, blodpropper, leverbeskadigelse og nedsat nyrefunktion. Derudover er patienternes livskvalitet markant nedsat som følge af konstant diarré og afhængighed af daglig intravernøs ernæring, som kan tage op til 16 timer og indgives om natten, hvilket medfører søvnforstyrrelser og begrænsning af de daglige aktiviteter.

Teduglutid (Gattex®/Revestive®), en GLP-2-receptoragonist, blev godkendt i 2012 og lanceret i 2014 i både USA og Europa som det første lægemiddel til behandling af korttarmssyndrom.                         

Om Zealand Pharma A/S

Zealand Pharma A/S (Nasdaq København: ZEAL) ("Zealand") er en bioteknologisk virksomhed med fokus på at opdage, designe og udvikle nye peptidbaserede lægemidler. Zealand har en portefølje af lægemidler og produktkandidater under licenssamarbejde med Sanofi, Boehringer Ingelheim og Helsinn samt en pipeline af egne patentbeskyttede lægemiddelkandidater, der primært retter sig mod specialsygdomsområder med store uopfyldte behov.

Virksomhedens først udviklede lægemiddel, lixisenatid, en prandial GLP-1-analog til dosering én gang dagligt til behandling af type 2-diabetes, er udlicenseret til Sanofi. Lixisenatid markedsføres som Adlyxin(TM) i USA og Lyxumia® uden for USA. Lixisenatid er udviklet i en præmikskombination med basal insulin glargin (Lantus®) og markedsføres som Soliqua(TM) 100/33 i USA og er godkendt som Suliqua(TM) i Europa.

Zealands pipeline omfatter dasiglucagon* (ZP4207, enkeltdosisversion) til nødbehandling af akut svær hypoglykæmi (fase II), glepaglutid* (ZP1848) til behandling af korttarmssyndrom (fase II), dasiglucagon* (ZP4207, flerdosisversion) til brug i et bihormonelt, kunstigt bugspytkirtelsystem til bedre kontrol af hypoglykæmi og diabetes (fase II) samt en række andre terapeutiske peptider i tidlig klinisk og præklinisk udvikling.

Zealand er baseret i København (Glostrup). For yderligere oplysninger om virksomheden og dens aktiviteter henvises til www.zealandpharma.com, og Zealand kan også følges på Twitter @ZealandPharma.

* Dasiglucagon og glepaglutid er foreslåede INN-navne (proposed International Nonproprietary Names (pINN)). 


[1]

Glepaglutid er et foreslået INN-navn (proposed International Nonproprietary Name). 

01-17_0206 - Final patient - glepaglutide Ph II trial


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Zealand Pharma via Globenewswire

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 jun
ZEAL
Zealand Pharma er investorer i Beta Bionics.   Beta Bionics har indgået e aftale med Senseonics, hvi..
7
20 jun
ZEAL
Hvorfor deltager du i denne tråd?!
3
19 jun
ZEAL
Selvfølgelig.. Det virker måske bare sådan lidt paradoksalt?
3
18 jun
ZEAL
Jeg har ingen tal, der viser, hvad Hypopal kan sælge for, som nr. 3, du heller ikke - til gengæld ve..
3
17 jun
ZEAL
Bare ikke kursen :o
3
19 jun
ZEAL
"Så bør den ramme kurs 200 i 2124 ;-)"    Med mindre nogen kommer og saver den nul-benede forretning..
2
19 jun
ZEAL
Sig mig.. er det ikke dig, der ofte meget selvsikkert påstår, at TA ikke kan anvendes i biotech?
2
19 jun
ZEAL
Sælg alle dine zealand aktier og køb aktier som kan stige. Du spilder bare din tid på dem. Du har nu..
2
19 jun
ZEAL
Zealand Pharma skal købes iflg. Investtech    Teknisk analyse: To aktier du skal købe og to du skal ..
2
18 jun
ZEAL
Fordi, den ikke har nogen merværdi på fair værdi at regulere kursmål med, og fordi, den er forventet..
2

Vind: Tyrkiet åbner op bud på 1,2 GW havvind

22-06-2018 12:08:41
Tyrkiet har lanceret landets første budrunde på havvindenergi og har allokeret en kapacitet på 1,2 gigawatt til formålet. Myndighederne har fastlagt et loft for budprisen på 80 dollar per megawatt-time, og interesserede selskaber og konsortier skal senest 23. oktober indlevere deres bud. Støtten vil blive givet i form af en elsalgsaftale for de første 50 terawatt-timer produceret energi, skriver R..

Unibrew/Danske: Kursmålet løftes til 525 kr.

22-06-2018 10:45:53
Royal Unibrews opjustering torsdag eftermiddag har fået Danske Bank til at løfte sit kursmål for bryggeriaktien til 520 kr. fra 475 kr. Anbefalingen er uændret "hold", viser data fra Bloomberg News.Unibrews nye prognose lyder på en omsætning mellem 6,8 og 7 mia. kr., et primært driftsresultat (EBITDA) på 1550 til 1625 mio. kr. og et driftsresultat efter af- og nedskrivninger på 1190 til 1265 mio. ..

Aktier/tendens: Unibrew kan ryge op i forventet rolig markedsåbning

22-06-2018 08:07:28
En opjustering fra Royal Unibrew bliver et af fokuspunkterne i fredagens tidlige danske aktiehandel, som generelt ser ud til at ville være præget af mindre bevægelser. Efter torsdagens danske børslukning, hvor det danske C25-indeks sluttede 0,2 pct. lavere i indeks 1119,14, var der ganske vist et lille fald i de amerikanske aktier på Wall Street. Men fredag morgen er der marginale plusser i handle..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
ATP reducerer bonuspotentialet til sejlivede danskere
2
Aktier/tendens: Unibrew kan ryge op i forventet rolig markedsåbning
3
EU: Grækenlands gældskrise er et afsluttet kapitel
4
Vind: Tyrkiet åbner op bud på 1,2 GW havvind
5
Aktier/middag: Unibrew indtager toppen mens Ambu igen falder tungt

Relaterede aktiekurser

Zealand Pharma A/S 94,50 -0,5% Fald i aktiekurs
Zealand Pharma Aktiesels.. 94,50 -0,5% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. juni 2018 06:37:53
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180619.1 - EUROWEB4 - 2018-06-23 06:37:53 - 2018-06-23 06:37:53 - 1 - Website: OKAY