18 maj: UK: Detailsalg overrasker markant i april - pundet styrkes
18 maj: NNIT/CEO: Scales ventes at fortsætte med solide vækstrater
18-05-2017 10:39:25

H+H/CEO: Nyder godt af stigende byggeaktivitet og øger priserne

Relateret indhold
15 nov - 
H+H/CEO: Rusland er den største bidragsyder til indtjen..
15 nov - 
H+H Q3: Indtjeningen får et løft trods lavere omsætning
15 nov - 
Aktier/tendens: Genmab tager fokus på dag med røde fort..
Relateret debat
09 nov - 
Har du en direkte link?
09 nov - 
Meget positiv ny analyse fra Danske Bank, hvor kursmåle..

H+H International, der leverer gasbeton til byggeriet, nyder godt af stigende byggeaktivitet på sine hovedmarkeder og har positive forventninger om, at efterspørgslen i markedet vil fortsætte med at stige fremadrettet.

Det siger selskabets administrerende direktør, Michael T. Andersen, i et interview med Ritzau Finans.

- Vi har en forventning om øget byggeaktivitet på alle vores hovedmarkeder. I første kvartal har vi fået prisstigninger på alle markeder i forhold til sidste år, hvilket afspejler en forventning om et bedre aktivitetsniveau fremadrettet, siger Michael T. Andersen.

Selskabet oplyser ikke eksakte tal for prisudviklingen på de enkelte markeder, men H+H-direktøren oplyser, at det er i Polen og England, hvor selskabet har fået de største prisstigninger.

- Det varierer meget, men jeg vil sige, at vi er meget tilfredse med de prisstigninger, vi har fået i Polen og England, hvor det ligger væsentligt over den generelle inflation.

- Vi har også fået gode prisstigninger i Tyskland, men her er det mere regionalt, og vi har også haft højere priser i Rusland, hvor vi til gengæld har tabt markedsandele, fordi vi har fastholdt en høj pris, uddyber Michael T. Andersen.

Han tror, det er muligt at skrue yderligere på for priserne på markeder, hvor der er meget spotsalg, mens priserne på et marked som England i høj grad er fastlagt nu ud fra langtidskontrakter, der typisk løber i 1-2 år og sædvanligvis bliver fastlagt i fjerde kvartal.

- Vi har forventning om, at vi kan hæve priserne yderligere, i markeder hvor der er meget spotsalg. England er præget af langtidskontrakter, hvor priserne er fastlagt nu, mens Polen, Tyskland og Rusland er mere spotmarkeder, hvor man går ud og byder på projekterne, siger Michael T. Andersen.

I første kvartal havde selskabet en organisk vækst på 6 pct., mens omsætningen på grund af valutamodvind steg mindre med 2 pct. til 376,5 mio. kr. fra 367,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

H+H fastholder forventningerne til hele året om en organisk vækst på 5-7 pct.

- Vi har haft en organisk vækst på 6 pct. - det er vi tilfredse med og ligger lige midt i vores forventningsinterval for hele året, siger Michael T. Andersen.

Overskuddet efter skat voksede en smule til 1,7 mio. kr. fra 1,1 mio. kr. Her er det igen valutakurserne, der driller og begrænser fremgangen.

- Vi kommer ud med et resultat, der er lige en snært bedre end i samme periode sidste år. Her er der en stor effekt fra valuta, fordi der var et meget stærkt pund i første kvartal sidste år, forklarer Michael T. Andersen.

- Overordnet set, når vi sammenligner det med vores prognose for hele året, så kører vi planmæssigt frem mod den prognose, vi har lagt frem, siger han.

H+H venter for hele året fortsat et driftsresultat, EBITDA, før særlige poster på 220-240 mio. kr., hvor første kvartal, som traditionelt er et af de mindre kvartaler, bød på et driftsresultat på 36,9 mio. kr. mod 36,6 mio. kr. i samme periode sidste år.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Pandora/ABG: Mindre sats på kursfald hos hedgefond luner aktiekursen

22-11-2017 15:47:15
Pandora har haft et hårdt 2017 på aktiemarkedet, hvilket er blevet forstærket af, at en håndfuld store investeringsselskaber har shortet aktien og dermed satset på kursfald.Derfor er det positivt for aktiekursen, at den amerikanske hedgefond Maverick Capital har mindsket sin shortposition til 0,97 pct. af aktierne fra tidligere 1,31 pct.- Det er den første større shortreduktion, vi har set gennem ..

Vestas/Sydbank: Vindmølleindustrien risikerer endnu lavere priser

22-11-2017 14:28:26
Priserne på vindmøller har været nedadgående de seneste måneder, og Vestas og de andre aktører i branchen skal ikke forvente, at det værste er overstået.Det vurderer aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank, efter at den seneste store vindauktion i Tyskland blev afgjort med prisfald på 11 pct.- Priserne matcher meget godt den udvikling, vi har set og hørt om fra vindmølleproducenterne, så hvis m..

Novo/dir: Vækst i biofarma er afhængig af tilkøb

22-11-2017 10:07:28
Novo Nordisks ambition om at vende den negative udvikling for selskabets biofarmaforretning, så den atter kan begynde at vokse frem mod 2020, er afhængig af tre dele, herunder opkøb.Det fortalte direktør for Novos bløderdivision, Christian Kanstrup, tirsdag på Novos kapitalmarkedsdag.Salget af Novos blødermiddel Novoseven er under pres fra det konkurrerende blødermiddel Hemlimbra fra Roche, som No..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Genmab, Vestas og Pandora fortsat i fokus
2
Vestas får første russiske ordre nogensinde - NY
3
Vestas/CS: Prisudvikling og arbejdskapital koster på kursmålet - NY
4
Vestas: Ny tysk vindauktion understreger stort prispres
5
Vestas/Sydbank: Vindmølleindustrien risikerer endnu lavere priser

Relaterede aktiekurser

H+H International A/S 126,00 2,4% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. november 2017 19:19:11
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB6 - 2017-11-22 19:19:11 - 2017-11-22 19:19:11 - 1 - Website: OKAY