19 sep: Tyskland: Zew-tilliden viser langt større optimisme end ventet
19 sep: Nilfisk/CEO: Simplificering en af grundstenene for fortsat vækst
19-09-2017 11:06:53

Chemometec/CEO: Lavere resultater på kort sigt skal sikre fremtiden

Relateret indhold
09 nov - 
Chemometec Q1: Solid vækst i salget i Nordamerika
19 sep - 
KORR: Tirsdagens aktier: FLSmidth vandt toppladsen i sv..
19 sep - 
Tirsdagens aktier: FLSmidth vandt toppladsen i svagt gr..
Relateret debat
22 nov - 
...bare rolig jeg har kun 30.000...
22 nov - 
Jeg er meget positiv paa aktien, men hvis den fylder 80..
22 nov - 
det var det jeg købte til ved seneste supplering, så hå..

Efter flere år med store tocifrede vækstrater og stigende indtjening for Chemometec har det seneste år været en anden historie.

Den lavere vækst og faldende indtjening i det seneste regnskabsår skal dog ses som en investering i at sikre fremtiden for selskabet, der producerer og sælger analyseudstyr til brug i laboratorier.

Sådan lyder det fra administrerende direktør Michael Eising, efter at Chemometec tirsdag har offentliggjort årsregnskab.

- Vi har haft vækstrater på 39 pct. sidste år og 35 pct. forrige år, og nogle gange skal en organisation trække luft ind for at tage næste skridt.

- Vi har i år ansat mange nye folk og satser samtidig på udvikling af nye produkter, og det tærer på kræfterne, men vi er nu ved at være landet og er klar til at høste frugterne, siger Michael Eising, der er direktør for 65 ansatte mod 46 året før.

Chemometecs omsætning steg i regnskabsåret 2016/2017 med 6 pct. til 90,3 mio. kr. som følge af fremgang på alle markeder med undtagelse af hjemmebanen i Danmark.

Derimod faldt driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, til 15,9 mio. kr. fra 22,6 mio. kr.

- Fra min stol er det tilfredsstillende, set i lyset af de tiltag vi har gennemført. Jeg ved godt, at aktiemarkedet altid forventer det ene superresultat efter det andet, men jeg vil gerne investere i fremtiden.

- Man kunne måske godt have haft højere vækst i år, hvis vi havde kørt videre med den samme organisation. Så det kan godt være, at vi skuffer en smule lige her og nu, men vi ser det i et længere perspektiv, siger Michael Eising.

Han fortæller, at der ikke umiddelbart er udsigt til en lignende ansættelsesrunde i år.

- Vi er ved at være de folk, som jeg tænker, vi skal være. Vi har fået justeret organisationen, så vi kan håndtere en pæn stigning i omsætningen. Vi er klar til at tage næste skridt, siger Michael Eising.

I år venter selskabet at øge omsætningen til 97-103 mio. kr., mens EBITDA-overskuddet ventes at lande på 5-15 mio. kr.

På aktiemarkedet er investorerne knap så tilfredse som Chemometec-direktøren. Aktien falder oven på regnskabet 11 pct. til 29,80 kr. Det værdisætter selskabet til 520 mio. kr.

Trods kursfaldet handler aktien ifølge Bloomberg til en price-earning-multipel (P/E) - prisen, man betaler per overskudskrone - på knap 87,8, mens C20-aktierne til sammenligning ligger på 23.

Michael Eising mener dog ikke, at det er korrekt at se aktien i det lys.

- Jeg læser godt indimellem, at vores aktie bliver betragtet som dyr, men jeg synes faktisk, at man har misforstået casen, hvis man ser på vores forretning som en P/E-case.

- Man skal selvfølgelig kigge på risici og se på, om man kan få mere for sine penge et andet sted, men jeg mener, at man skal se på vores forretning på mellemlang sigt, og at vi investerer penge i vækst. Vi er en vækstcase.

- Hvis jeg ville, kunne jeg skære vores forretning til og skabe kæmpestore overskud med få folk i mange år frem, men så har jeg samtidig slået vækstcasen ihjel, og det ville være fuldstændig vanvittigt, siger Michael Eising.

Han sammenligner selskabets forretningsmodel med Nespresso-maskiner, der efter at have solgt selve kaffemaskinen kan tjene penge efterfølgende ved at sælge kapsler.

- Hver gang vi sælger et instrument, bliver der solgt forbrugsvarer i mange år efter. Vores første produkt, som er 16 år gammelt, voksede for eksempel 50 pct. sidste år, og det siger noget om, hvor meget der er at hente, når man har solgt de første maskiner og udstyr. Det er derfor, at vi satser så meget på at vokse, siger Michael Eising.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas/Sydbank: Vindmølleindustrien risikerer endnu lavere priser

22-11-2017 14:28:26
Priserne på vindmøller har været nedadgående de seneste måneder, og Vestas og de andre aktører i branchen skal ikke forvente, at det værste er overstået.Det vurderer aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank, efter at den seneste store vindauktion i Tyskland blev afgjort med prisfald på 11 pct.- Priserne matcher meget godt den udvikling, vi har set og hørt om fra vindmølleproducenterne, så hvis m..

Novo/dir: Vækst i biofarma er afhængig af tilkøb

22-11-2017 10:07:28
Novo Nordisks ambition om at vende den negative udvikling for selskabets biofarmaforretning, så den atter kan begynde at vokse frem mod 2020, er afhængig af tre dele, herunder opkøb.Det fortalte direktør for Novos bløderdivision, Christian Kanstrup, tirsdag på Novos kapitalmarkedsdag.Salget af Novos blødermiddel Novoseven er under pres fra det konkurrerende blødermiddel Hemlimbra fra Roche, som No..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Genmab, Vestas og Pandora fortsat i fokus
2
Vestas får første russiske ordre nogensinde - NY
3
Vestas/CS: Prisudvikling og arbejdskapital koster på kursmålet - NY
4
Onsdagens aktier: Kapitalfonds retræte trak Pandora til tops
5
Vestas: Ny tysk vindauktion understreger stort prispres

Relaterede aktiekurser

ChemoMetec A/S 32,20 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. november 2017 04:30:02
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB2 - 2017-11-23 04:30:02 - 2017-11-23 04:30:02 - 1 - Website: OKAY