19 sep: Tyskland: Zew-tilliden viser langt større optimisme end ventet
19 sep: Nilfisk/CEO: Simplificering en af grundstenene for fortsat vækst
19-09-2017 11:06:53

Chemometec/CEO: Lavere resultater på kort sigt skal sikre fremtiden

Relateret indhold
09 feb - 
Fredagens aktier: Mærsk i fokus efter regnskab - Vestas..
09 feb - 
Aktier/middag: Mærsk i negativt fokus - Vestas i besynd..
09 feb - 
Aktier/åbning: Mærsk fører an i generelt kursfald
Relateret debat
13 feb - 
aktieinfo.dk Bare for en ordens skyld.
13 feb - 
Tror helt sikkert der ligger en analyse på aktieinf.dk ..
13 feb - 
Hvad er kursmålet på Chemometec ?

Efter flere år med store tocifrede vækstrater og stigende indtjening for Chemometec har det seneste år været en anden historie.

Den lavere vækst og faldende indtjening i det seneste regnskabsår skal dog ses som en investering i at sikre fremtiden for selskabet, der producerer og sælger analyseudstyr til brug i laboratorier.

Sådan lyder det fra administrerende direktør Michael Eising, efter at Chemometec tirsdag har offentliggjort årsregnskab.

- Vi har haft vækstrater på 39 pct. sidste år og 35 pct. forrige år, og nogle gange skal en organisation trække luft ind for at tage næste skridt.

- Vi har i år ansat mange nye folk og satser samtidig på udvikling af nye produkter, og det tærer på kræfterne, men vi er nu ved at være landet og er klar til at høste frugterne, siger Michael Eising, der er direktør for 65 ansatte mod 46 året før.

Chemometecs omsætning steg i regnskabsåret 2016/2017 med 6 pct. til 90,3 mio. kr. som følge af fremgang på alle markeder med undtagelse af hjemmebanen i Danmark.

Derimod faldt driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, til 15,9 mio. kr. fra 22,6 mio. kr.

- Fra min stol er det tilfredsstillende, set i lyset af de tiltag vi har gennemført. Jeg ved godt, at aktiemarkedet altid forventer det ene superresultat efter det andet, men jeg vil gerne investere i fremtiden.

- Man kunne måske godt have haft højere vækst i år, hvis vi havde kørt videre med den samme organisation. Så det kan godt være, at vi skuffer en smule lige her og nu, men vi ser det i et længere perspektiv, siger Michael Eising.

Han fortæller, at der ikke umiddelbart er udsigt til en lignende ansættelsesrunde i år.

- Vi er ved at være de folk, som jeg tænker, vi skal være. Vi har fået justeret organisationen, så vi kan håndtere en pæn stigning i omsætningen. Vi er klar til at tage næste skridt, siger Michael Eising.

I år venter selskabet at øge omsætningen til 97-103 mio. kr., mens EBITDA-overskuddet ventes at lande på 5-15 mio. kr.

På aktiemarkedet er investorerne knap så tilfredse som Chemometec-direktøren. Aktien falder oven på regnskabet 11 pct. til 29,80 kr. Det værdisætter selskabet til 520 mio. kr.

Trods kursfaldet handler aktien ifølge Bloomberg til en price-earning-multipel (P/E) - prisen, man betaler per overskudskrone - på knap 87,8, mens C20-aktierne til sammenligning ligger på 23.

Michael Eising mener dog ikke, at det er korrekt at se aktien i det lys.

- Jeg læser godt indimellem, at vores aktie bliver betragtet som dyr, men jeg synes faktisk, at man har misforstået casen, hvis man ser på vores forretning som en P/E-case.

- Man skal selvfølgelig kigge på risici og se på, om man kan få mere for sine penge et andet sted, men jeg mener, at man skal se på vores forretning på mellemlang sigt, og at vi investerer penge i vækst. Vi er en vækstcase.

- Hvis jeg ville, kunne jeg skære vores forretning til og skabe kæmpestore overskud med få folk i mange år frem, men så har jeg samtidig slået vækstcasen ihjel, og det ville være fuldstændig vanvittigt, siger Michael Eising.

Han sammenligner selskabets forretningsmodel med Nespresso-maskiner, der efter at have solgt selve kaffemaskinen kan tjene penge efterfølgende ved at sælge kapsler.

- Hver gang vi sælger et instrument, bliver der solgt forbrugsvarer i mange år efter. Vores første produkt, som er 16 år gammelt, voksede for eksempel 50 pct. sidste år, og det siger noget om, hvor meget der er at hente, når man har solgt de første maskiner og udstyr. Det er derfor, at vi satser så meget på at vokse, siger Michael Eising.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas vinder mølleordre i USA

21-02-2018 13:57:11
Vestas har fået en ordre på 50 megawatt (MW) i USA. Ordren er på V136-3,45 MW-møllen, der er optimeret til 3,6 MW.Den mølletype har siden oktober 2017 givet Vestas en samlet ordreindgang i USA på mere end 900 MW.Det oplyser Vestas i en meddelelse.Kontrakten med kunden, der har ønsket at være anonym, omfatter levering og installation samt idriftsættelse af møllerne, og der er også en flerårig servi..

Vestas henter italiensk ordre på 57 MW - NY

21-02-2018 11:18:47
Vestas har modtaget en bestilling på vindmøller med en samlet kapacitet på 57 megawatt (MW) til et projekt i Italien.Kunden er energiselskabet E.On.Det fremgår af en meddelelse onsdag formiddag.Ordren omfatter 19 styk V112-3,0 MW-møller, og kontrakten er resultatet af et udbud over italienske vindmølleprojekter, og det såkaldte Morcone-projekt, som møllerne skal bruges til, bliver et af de største..

Aktier/tendens: Vestas, Genmab og Mærsk kan komme i fokus

21-02-2018 08:29:48
En række analyseændringer på blandt andre Mærsk, Vestas og Sydbank kan komme til at spille ind på den danske aktieåbning onsdag, hvor investorerne kan se frem til en stribe regnskaber fra nogle af de mindre banker - og efter børslukketid fra C25-selskabet Genmab.Overordnet set tyder det på en næsten uændret åbning i Europa - måske med en tendens til marginale fald efter en lettere negativ drejning..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Vestas, Genmab og Mærsk kan komme i fokus
2
Tirsdagens aktier: Varme Vestas trak C25 i spinkelt plus
3
Genmab: Darzalex-salget i USA steg med 6,2 pct. i januar
4
Vestas vinder mølleordre i USA
5
Mærsk/Sydbank: Aktionærer kan se frem til udbetaling i 2018 eller 2019

Relaterede aktiekurser

ChemoMetec A/S 33,50 0,6% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. februar 2018 16:16:30
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180219.1 - EUROWEB1 - 2018-02-21 16:16:30 - 2018-02-21 16:16:30 - 1 - Website: OKAY