21 sep: Annual General Assembly
22 sep: Indre værdi af SmallCap Danmark A/S er opgjort til 85,7 kr. pr. ..
21-09-2017 19:39:10

Fransk påbud får ALK til at fremrykke investeringer i selskabets kvalitetssystem på fransk fabrik

Relateret indhold
10 nov - 
Fredagens aktier: C20 i rødt efter fortsat nedtur for V..
10 nov - 
Aktier/middag: Vestas, Mærsk og Pandora trækker C20 i r..
10 nov - 
ALK Q3: Husstøvmidetablet nærmer sig markedet i USA - N..
Relateret debat
11 nov - 
Lad nu den bolle få et engelskkursus. Det er måske det ..
10 nov - 
Suppleret lidt op med 28 stk til 929 til nu 168 her til..
10 nov - 
Tallene er ikke specielt skuffende, men nogenlunde på l..

København, 2017-09-21 19:39 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

 

ALKs forventninger til regnskabsåret 2017 forbliver uændrede. 

ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) meddelte i dag, at de franske sundhedsmyndig­heder (ANSM) har givet ALK et påbud, som relaterer sig til nødvendige opgraderinger af kvalitets­systemet på selskabets fabrik i Vandeuil i Frankrig. 

Påbuddet er en følge af, at ALK konstaterede en kontaminering af rum-miljøet (ikke en kontaminering af produkterne) i det sterile produktionsområde på fabrikken, hvor injektionsbaserede SCIT-produkter og priktest til det franske marked produceres. Som en konsekvens heraf har ALK midlertidigt indstillet produktionen i det sterile område og stoppet frigivelse af alle produkter fremstillet i dette område. 

ALK og ANSM har været i tæt dialog, og ANSM har gennemført en inspektion af fabrikken i september. I sit påbud har ANSM pålagt ALK at foretage en række kvalitetsforbedringer for hele fabrikken; primært en styrkelse af rum-miljømonitoreringen og håndteringen af afvigelser. Derudover har ALK som en sikkerhedsforanstaltning og efter aftale med ANSM igangsat tilbagekaldelse af alle injektionsbaserede SCIT-produkter frigivet fra det berørte område siden marts 2017, til trods for at løbende stikprøvekontroller har vist, at forureningen af rum-miljøet ikke har påvirket produktkvaliteten. SCIT-produkter omfattet af tilbagekaldelsen er udelukkende leveret i Frankrig. Fabrikken i Frankrig fremstiller også SLIT-dråber, hovedsagligt til det franske marked. SLIT-dråber er ikke omfattet af tilbagekaldelsen. 

ALKs adm. direktør Carsten Hellmann siger: "Vi investerer allerede kraftigt i opgradering af udstyr, nye systemer, digitalisering og en styrkelse af kvalitetssikrings- og kvalitetskontrolarbejdet på vores fabrikker, og påbuddet viser, at vi er nødt til at fortsætte investeringerne. Vi forpligter os til omhyggeligt at forbedre systemerne og sikre, at vi har grundig træning og uddannelse på plads for vores medarbejdere." 

En handlingsplan for at imødekomme ANSM's anvisninger bliver nu iværksat, og produktionen i det sterile område vil blive genoptaget, når tilstrækkelige korrigerende handlinger er implementeret og godkendt af myndighederne. Den midlertidige lukning af produktionen vil medføre en mangel på SCIT-produkter og priktest, indtil situationen er fuldt afklaret. ALK har informeret patienter og læger i Frankrig herom. 

Produkterne, der er omfattet af det midlertidige produktionsstop, udgør mindre end 0,5 % af ALKs samlede, globale omsætning. På nuværende tidspunkt forventer ALK kun en begrænset negativ afledt effekt på salget af andre produkter. Derfor forventer ALK, at produktionsstoppet vil have en mindre negativ effekt på omsætningen for regnskabsåret 2017. Desuden forventer ALK, at der vil være ekstra omkostninger forbundet med de nødvendige opgraderinger af kvalitetssystemet. ALKs forventninger til regnskabsåret 2017 forbliver dog uændrede. 

ALK-Abelló A/S

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525

Presse: Jeppe Ilkjær, tlf. 7877 4532, mobil 3050 2014

 

Om ALK

ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) – en behandling af selve årsagen til allergi. Virksomheden har ca. 2.300 medarbejdere og har datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Torii, Abbott og Seqirus om kommercialisering af tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Japan, Rusland, Sydøstasien, Australien og New Zealand. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.

Vedhæftet fil: FM_25_17DK_21092017.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vindindustriens reaktion på prispres vil være i fokus på konference

21-11-2017 15:30:19
Vindmølleindustriens reaktion på prispresset afledt af overgangen til auktionsbaserede systemer vil være i fokus, når den europæiske vindmølleforening, Windeurope, 28-30. november holder konference i Amsterdam.Det vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, over for Ritzau Finans.- Prisudviklingen og det pres, det kommer til at skabe hele vejen ned i værdikæden i forhold til at opføre vin..

Novo/CEO: Effekt skal skærme tabletmiddel mod prispres

21-11-2017 12:24:46
Det handler om effekt, når Novo skal sikre, at selskabet ikke fanges i det prispres, der har ramt markedet for diabetesmedicin i tabletform.Det siger administrerende direktør i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen tirsdag på selskabets kapitalmarkedsdag.Novo er i færd med at udvikle diabetes 2-midlet Semaglutid i tabletform og står dermed på spring til et kæmpe marked for tabletbehandling af typ..

Aktier/middag: C20 falder trods fremgang til Mærsk og Novo

21-11-2017 11:16:39
Størstedelen af de danske eliteaktier er i bakgear tirsdag formiddag, hvor C20 Cap-indekset falder med 0,1 pct. til 1123,30.Generelt er udsvingene ikke ret store, efterhånden som regnskabssæsonen er ved at nå sin afslutning.I stedet fokuserer investorerne blandt andet på udfaldet af forhandlingerne om den amerikanske skatteaftale, hvor Senatet snart skal stemme sit bud igennem, hvorefter der skal ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Novo/CEO: Vi er tilbage på sporet
2
Pandora: Amerikansk forhandler må nedjustere efter svagt kvartal - NY
3
Novo-chef er bekymret for fremtiden grundet diabetesepidemi - citat
4
Novo planlægger fase 3-udviklingsprogram med subkutan Semaglutid - NY
5
Vindindustriens reaktion på prispres vil være i fokus på konference

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 897,50 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. november 2017 06:27:21
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB4 - 2017-11-22 06:27:21 - 2017-11-22 06:27:21 - 1 - Website: OKAY