21 sep: Annual General Assembly
22 sep: Indre værdi af SmallCap Danmark A/S er opgjort til 85,7 kr. pr. ..
21-09-2017 19:39:10

Fransk påbud får ALK til at fremrykke investeringer i selskabets kvalitetssystem på fransk fabrik

Relateret indhold
12 jun - 
C25-selskaber/Jyske: Dropper dækning af flere selskaber
08 jun - 
ALK-Abelló/SHB: Kan slippe for den værste tilskudsskræk..
06 jun - 
NKT presset af skeptiske investorer: Nu er hver syvende..
Relateret debat
12 jun - 
Naee... købte i 720 for nogle måneder siden - 50 pct.!!..
12 jun - 
Nahr - short squezze vil snarere give en endnu hurtigre..
12 jun - 
Aktien er shortet, nok derfor ?

København, 2017-09-21 19:39 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

 

ALKs forventninger til regnskabsåret 2017 forbliver uændrede. 

ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) meddelte i dag, at de franske sundhedsmyndig­heder (ANSM) har givet ALK et påbud, som relaterer sig til nødvendige opgraderinger af kvalitets­systemet på selskabets fabrik i Vandeuil i Frankrig. 

Påbuddet er en følge af, at ALK konstaterede en kontaminering af rum-miljøet (ikke en kontaminering af produkterne) i det sterile produktionsområde på fabrikken, hvor injektionsbaserede SCIT-produkter og priktest til det franske marked produceres. Som en konsekvens heraf har ALK midlertidigt indstillet produktionen i det sterile område og stoppet frigivelse af alle produkter fremstillet i dette område. 

ALK og ANSM har været i tæt dialog, og ANSM har gennemført en inspektion af fabrikken i september. I sit påbud har ANSM pålagt ALK at foretage en række kvalitetsforbedringer for hele fabrikken; primært en styrkelse af rum-miljømonitoreringen og håndteringen af afvigelser. Derudover har ALK som en sikkerhedsforanstaltning og efter aftale med ANSM igangsat tilbagekaldelse af alle injektionsbaserede SCIT-produkter frigivet fra det berørte område siden marts 2017, til trods for at løbende stikprøvekontroller har vist, at forureningen af rum-miljøet ikke har påvirket produktkvaliteten. SCIT-produkter omfattet af tilbagekaldelsen er udelukkende leveret i Frankrig. Fabrikken i Frankrig fremstiller også SLIT-dråber, hovedsagligt til det franske marked. SLIT-dråber er ikke omfattet af tilbagekaldelsen. 

ALKs adm. direktør Carsten Hellmann siger: "Vi investerer allerede kraftigt i opgradering af udstyr, nye systemer, digitalisering og en styrkelse af kvalitetssikrings- og kvalitetskontrolarbejdet på vores fabrikker, og påbuddet viser, at vi er nødt til at fortsætte investeringerne. Vi forpligter os til omhyggeligt at forbedre systemerne og sikre, at vi har grundig træning og uddannelse på plads for vores medarbejdere." 

En handlingsplan for at imødekomme ANSM's anvisninger bliver nu iværksat, og produktionen i det sterile område vil blive genoptaget, når tilstrækkelige korrigerende handlinger er implementeret og godkendt af myndighederne. Den midlertidige lukning af produktionen vil medføre en mangel på SCIT-produkter og priktest, indtil situationen er fuldt afklaret. ALK har informeret patienter og læger i Frankrig herom. 

Produkterne, der er omfattet af det midlertidige produktionsstop, udgør mindre end 0,5 % af ALKs samlede, globale omsætning. På nuværende tidspunkt forventer ALK kun en begrænset negativ afledt effekt på salget af andre produkter. Derfor forventer ALK, at produktionsstoppet vil have en mindre negativ effekt på omsætningen for regnskabsåret 2017. Desuden forventer ALK, at der vil være ekstra omkostninger forbundet med de nødvendige opgraderinger af kvalitetssystemet. ALKs forventninger til regnskabsåret 2017 forbliver dog uændrede. 

ALK-Abelló A/S

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525

Presse: Jeppe Ilkjær, tlf. 7877 4532, mobil 3050 2014

 

Om ALK

ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) – en behandling af selve årsagen til allergi. Virksomheden har ca. 2.300 medarbejdere og har datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Torii, Abbott og Seqirus om kommercialisering af tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Japan, Rusland, Sydøstasien, Australien og New Zealand. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.

Vedhæftet fil: FM_25_17DK_21092017.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Ambu: Udenlandske investorer sender aktien mod rekord

20-06-2018 11:18:25
Der er rift om Ambu onsdag formiddag, hvor aktien har sat kursen mod rekord efter en gevinst, der bare har vokset sig større og større i løbet af formiddagen.En rundringning til et par handlere og analytikere har umiddelbart ikke kastet en forklaring af sig.- Der er ingen nyheder ude om Ambu, og vi sidder umiddelbart også og undrer os lidt, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Fina..

Aktier/tendens: Comeback i sigte - salgstal kan løfte Genmab

20-06-2018 08:30:13
En løftet anbefaling og lovende salgstal fra USA kan løfte Genmab fra åbningen onsdag, hvor udsigterne er noget lysere, end da handlerne slukkede for deres skærme tirsdag eftermiddag.De amerikanske aktier faldt godt nok tirsdag, efter at USA og Kina havde udvekslet nye toldafgifter, men markedet rettede sig noget efter dansk børslukketid, og onsdag morgen peger S&P 500-futuren på en positiv åbning..

Vestas-rival barsler med en vindmølle på mindst 12 MW - citat

19-06-2018 16:42:53
Vindmølleproducenten Senvion har sat sit sigte højt for sin kommende offshore-mølle.Hver af møllerne skal have en kapacitet på minimum 12 megawatt (MW), lyder det ifølge mediet Recharge i en række dokumenter fra det EU-udviklingsprogram, Senvion er med i.Tidligere har Senvion kun oplyst, at udviklingsprojektet drejede sig om en mølle på "10 eller mere" MW. Men det langsigtede mål er at nå op på mø..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Comeback i sigte - salgstal kan løfte Genmab
2
Aktier/åbning: Udlandet løfter Ambu i rekord - Genmab går til tops
3
Genmab/JPM: Hæver anbefalingen og skærer i kursmålet
4
ECB/Jyske: Draghi når aldrig at hæve renten
5
Vestas-rival barsler med en vindmølle på mindst 12 MW - citat

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 1.066,00 -0,2% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. juni 2018 14:50:23
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180619.1 - EUROWEB1 - 2018-06-20 14:50:23 - 2018-06-20 14:50:23 - 1 - Website: OKAY