06 okt: KBHL/Fitch: Læner sig op ad en opgradering af kreditvurderingen
09 okt: Kina: PMI-service trækker ned i ekspansionstakten
08-10-2017 16:52:28

Solar A/S: Nr. 17 2017 Solar skifter ud i ledelsen og udnævner Jens Andersen til ny CEO

Relateret indhold
09 aug - 
Solar/CEO: Relaterede forretninger leverede ikke som ve..
09 aug - 
Aktier/middag: Glansen gik af Pandora - Ørsted i top og..
09 aug - 
Aktier/åbning: Investorerne samler Pandora op efter dir..

                                                                                                    

LEI: 21380031XTLI9X5MTY92  

                                                                                                                                                       

Bestyrelsen for Solar A/S har besluttet at udnævne Jens Andersen til ny CEO (adm. direktør) med virkning fra dags dato. Jens Andersen vil herefter udgøre Solars direktion sammen med CCO Hugo Dorph og CFO Michael Jeppesen.

Jens Andersen afløser Anders Wilhjelm, der efter gensidig aftale fratræder sin stilling som CEO pr. dags dato. 

Bestyrelsesformand Jens Borum udtaler i forbindelse med Anders Wilhjelms fratrædelse: "Anders Wilhjelm har siden maj 2014 stået i spidsen for Solars transformation fra en klassisk grossistforretning til en moderne sourcing- og servicevirksomhed og sat et markant præg på forretningen. Anders Wilhjelm har haft stor betydning for, at Solar er godt rustet til at møde de ændrede markedsforhold og den hastigt øgede digitalisering i branchen. Bestyrelsen påskønner hans indsats og de resultater, han har opnået for Solar".

Jens Andersen har siden 2012 været Senior Vice President, medlem af Group Management og Managing Director for Solar Danmark, som er koncernens største og mest lønsomme forretningsenhed. 48-årige Jens Andersen vil fortsat varetage funktionen som Managing Director for Solar Danmark ved siden af stillingen som CEO.

Jens Andersen er oprindeligt uddannet revisor og har været ansat i Solar siden 1998. Han har blandt andet varetaget funktioner som økonomidirektør samt finans- og supply chain-direktør i Solar Danmark og som Geschäftsführer i Solar Deutschland.  Jens Andersen er medlem af bestyrelsen for brancheforeningen VELTEK, European Union of Electrical Wholesalers (tidligere præsident), DI - Handel, Associated Danish Ports A/S og Solar Polaris A/S.

Ledelsesskiftet skyldes bestyrelsens ønske om et øget fokus på den videre udvikling og effektivisering af kerneforretningen, der sourcer en lang række produkter inden for el, vvs og ventilation og leverer værdiskabende service- og logistikydelser, men herudover vil der ikke ske ændringer i den overordnede strategi.

Kerneforretningen udgør fortsat langt den største del af Solars aktiviteter og er med selskaber i bl.a. Danmark, Sverige, Norge, Holland, Belgien, Østrig og Polen en førende europæisk sourcing- og servicevirksomhed med et bredt produktprogram, høj leveringssikkerhed, et unikt distributionssystem og en stadigt voksende samhandel på digitale platforme. Der arbejdes løbende med at tilpasse selskaberne til den hastige markedsudvikling, og bestyrelsen ønsker et stærkere og mere konsekvent fokus på udvikling, effektivisering, optimering og innovation for endnu bedre at udnytte kerneforretningens stærke platform. 

Desuden engagerer Solar sig i tilgrænsende industri- og servicevirksomheder, som både adresserer nye og eksisterende kundegrupper. Forretningsområdet tæller i dag de 100% ejede selskaber MAG45 (integrerede supply chain-ydelser til industri), Scandinavian Technology Institute (e-læring og uddannelse) samt Solar Polaris (solcellesalg). Solar vil fortsat forfølge muligheder inden for områder, hvor kompetencer fra Solars kerneforretning kan udnyttes til at skabe lønsom vækst og nye forretninger.

Endelig har Solar ejerandele i digitale udviklingsselskaber med speciale i ConTech - Digital Construction Technology. Solar investerer i et begrænset antal selskaber for som aktiv medejer at opnå viden, markedsindsigt og muligheder for at introducere attraktive digitale værktøjer i kerneforretningen og dermed styrke denne. Solar er i dag medejer af virksomhederne BIMobject, Minuba, GenieBelt og Viva Labs.   

Med venlig hilsen

Solar A/S

Bestyrelsesformand Jens Borum

Kontaktperson:

Bestyrelsesformand Jens Borum tlf. 40 34 28 28

Fakta om

Solar

Solar-koncernen er en førende sourcing- og servicevirksomhed. Vores kerneforretning centrerer sig om sourcing af produkter, værdiskabende services og optimering af vores kunders forretning.

Som sourcing- og servicevirksomhed fokuserer vi på den enkelte kunde. Vi bestræber os altid på at forstå vores kunders unikke og reelle behov, så vi kan yde en vedkommende, personlig og værdiskabende service og dermed gøre vores kunder til vindere.

Solar-koncernen har hovedsæde i Danmark, havde i 2016 en omsætning på 11,1 mia. kroner og beskæftiger over 3.000 medarbejdere. Solar er noteret på Nasdaq Copenhagen med kortnavn SOLAR B. Flere oplysninger kan findes på: www.solar.eu.

Ansvarsfraskrivelse

Denne meddelelse er offentliggjort dags dato på dansk og engelsk via Nasdaq Copenhagen. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem den danske og engelske version er det den danske version, der er gældende.

fb201717 dk


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Solar A/S via Globenewswire

Vedhæftet fil: 819559.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

GN/CEO: Nyt produkt har en vigtig rolle i at nå vækstforventninger -NY

13-08-2018 15:41:26
Selv om det kom som en overraskelse for markedet, at GN Group mandag offentliggjorde planerne om lanceringen af et nyt høreapparat, så har det hele tiden været planen internt i høreapparatkoncernen, at det nye premiumapparat skulle lanceres efter sommer.Den kommende lancering af produktet, der går under navnet Resound Linx Quattro, kommer derfor heller ikke sammen med en ændring af vækstforventnin..

GN lancerer nyt høreapparat i højeste prisklasse - aktien stiger - NY

13-08-2018 13:21:49
GN Group har et nyt høreapparat på vej, som tages godt imod af aktiemarkedet.Den nye model går under navnet Resound Linx Quattro og er ifølge GN selv verdens første høreapparat i "premium-plus"-klassen.- Det er designet for folk, der vil have den bedste teknologi og ønsker en strålende lydoplevelse med fantastisk taleforståelighed selv i støjende situationer, skriver GN i en pressemeddelelse manda..

NKT/Jyske: Anbefaling sænkes til "hold" - mål ned til 160 kr.

13-08-2018 10:52:10
Jyske Bank sænker anbefalingen af NKT til "hold" fra "køb" og kursmålet til 160 kr. fra 200 kr. Det skriver Jyske Bank i et notat forud for kabelkoncernens regnskab for andet kvartal onsdag.Jyske Bank frygter, at manglen på ordrer vil lægge pres på indtjeningsevnen i 2019, da NKT kan blive tvunget til at tage ordrer ind på lavere priser for at fylde kapaciteten på fabrikken i Karlskrona.- Det kan ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Vestas OPTAKT Q2 15/8: To priser presser indtjeningen
2
Coloplast/SHB: Kursmål og anbefaling får et gevaldigt løft
3
Aktier/åbning: Pandora er et af få lyspunkter i Tyrkiet-ramt marked
4
Veloxis Q2: Opjusterer forventninger efter højere produktomsætning
5
Mandagens aktier: GN og Coloplast bragte C25 i europæisk førerfelt

Relaterede aktiekurser

Solar B A/S 397,00 -0,4% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
14. august 2018 08:58:11
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180712.1 - EUROWEB5 - 2018-08-14 08:58:11 - 2018-08-14 08:58:11 - 1 - Website: OKAY