06 okt: KBHL/Fitch: Læner sig op ad en opgradering af kreditvurderingen
09 okt: Kina: PMI-service trækker ned i ekspansionstakten
08-10-2017 16:52:28

Solar A/S: Nr. 17 2017 Solar skifter ud i ledelsen og udnævner Jens Andersen til ny CEO

Relateret indhold
09 feb - 
Fredagens aktier: Mærsk i fokus efter regnskab - Vestas..
09 feb - 
Aktier/middag: Mærsk i negativt fokus - Vestas i besynd..
09 feb - 
Solar/CEO: Industrisegmentet skal løfte indtjeningen i ..
Relateret debat
13 jan - 
Du kan godt købe Solar, men jeg finder at kursen..
12 jan - 
@cocomor Er jeg nu kendt som ham, der kun ejer Teva Jeg..
12 jan - 
Du skal beholde dine Teva. Jeg finder at Solar skal yde..

                                                                                                    

LEI: 21380031XTLI9X5MTY92  

                                                                                                                                                       

Bestyrelsen for Solar A/S har besluttet at udnævne Jens Andersen til ny CEO (adm. direktør) med virkning fra dags dato. Jens Andersen vil herefter udgøre Solars direktion sammen med CCO Hugo Dorph og CFO Michael Jeppesen.

Jens Andersen afløser Anders Wilhjelm, der efter gensidig aftale fratræder sin stilling som CEO pr. dags dato. 

Bestyrelsesformand Jens Borum udtaler i forbindelse med Anders Wilhjelms fratrædelse: "Anders Wilhjelm har siden maj 2014 stået i spidsen for Solars transformation fra en klassisk grossistforretning til en moderne sourcing- og servicevirksomhed og sat et markant præg på forretningen. Anders Wilhjelm har haft stor betydning for, at Solar er godt rustet til at møde de ændrede markedsforhold og den hastigt øgede digitalisering i branchen. Bestyrelsen påskønner hans indsats og de resultater, han har opnået for Solar".

Jens Andersen har siden 2012 været Senior Vice President, medlem af Group Management og Managing Director for Solar Danmark, som er koncernens største og mest lønsomme forretningsenhed. 48-årige Jens Andersen vil fortsat varetage funktionen som Managing Director for Solar Danmark ved siden af stillingen som CEO.

Jens Andersen er oprindeligt uddannet revisor og har været ansat i Solar siden 1998. Han har blandt andet varetaget funktioner som økonomidirektør samt finans- og supply chain-direktør i Solar Danmark og som Geschäftsführer i Solar Deutschland.  Jens Andersen er medlem af bestyrelsen for brancheforeningen VELTEK, European Union of Electrical Wholesalers (tidligere præsident), DI - Handel, Associated Danish Ports A/S og Solar Polaris A/S.

Ledelsesskiftet skyldes bestyrelsens ønske om et øget fokus på den videre udvikling og effektivisering af kerneforretningen, der sourcer en lang række produkter inden for el, vvs og ventilation og leverer værdiskabende service- og logistikydelser, men herudover vil der ikke ske ændringer i den overordnede strategi.

Kerneforretningen udgør fortsat langt den største del af Solars aktiviteter og er med selskaber i bl.a. Danmark, Sverige, Norge, Holland, Belgien, Østrig og Polen en førende europæisk sourcing- og servicevirksomhed med et bredt produktprogram, høj leveringssikkerhed, et unikt distributionssystem og en stadigt voksende samhandel på digitale platforme. Der arbejdes løbende med at tilpasse selskaberne til den hastige markedsudvikling, og bestyrelsen ønsker et stærkere og mere konsekvent fokus på udvikling, effektivisering, optimering og innovation for endnu bedre at udnytte kerneforretningens stærke platform. 

Desuden engagerer Solar sig i tilgrænsende industri- og servicevirksomheder, som både adresserer nye og eksisterende kundegrupper. Forretningsområdet tæller i dag de 100% ejede selskaber MAG45 (integrerede supply chain-ydelser til industri), Scandinavian Technology Institute (e-læring og uddannelse) samt Solar Polaris (solcellesalg). Solar vil fortsat forfølge muligheder inden for områder, hvor kompetencer fra Solars kerneforretning kan udnyttes til at skabe lønsom vækst og nye forretninger.

Endelig har Solar ejerandele i digitale udviklingsselskaber med speciale i ConTech - Digital Construction Technology. Solar investerer i et begrænset antal selskaber for som aktiv medejer at opnå viden, markedsindsigt og muligheder for at introducere attraktive digitale værktøjer i kerneforretningen og dermed styrke denne. Solar er i dag medejer af virksomhederne BIMobject, Minuba, GenieBelt og Viva Labs.   

Med venlig hilsen

Solar A/S

Bestyrelsesformand Jens Borum

Kontaktperson:

Bestyrelsesformand Jens Borum tlf. 40 34 28 28

Fakta om

Solar

Solar-koncernen er en førende sourcing- og servicevirksomhed. Vores kerneforretning centrerer sig om sourcing af produkter, værdiskabende services og optimering af vores kunders forretning.

Som sourcing- og servicevirksomhed fokuserer vi på den enkelte kunde. Vi bestræber os altid på at forstå vores kunders unikke og reelle behov, så vi kan yde en vedkommende, personlig og værdiskabende service og dermed gøre vores kunder til vindere.

Solar-koncernen har hovedsæde i Danmark, havde i 2016 en omsætning på 11,1 mia. kroner og beskæftiger over 3.000 medarbejdere. Solar er noteret på Nasdaq Copenhagen med kortnavn SOLAR B. Flere oplysninger kan findes på: www.solar.eu.

Ansvarsfraskrivelse

Denne meddelelse er offentliggjort dags dato på dansk og engelsk via Nasdaq Copenhagen. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem den danske og engelske version er det den danske version, der er gældende.

fb201717 dk


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Solar A/S via Globenewswire

Vedhæftet fil: 819559.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/middag: Genmab buldrer frem med WDH og ISS som følgesvende

22-02-2018 11:40:57
Biotekselskabet Genmab ligger helt i top i det danske eliteindeks torsdag middag efter at have præsenteret regnskab onsdag aften. Også ISS og William Demant, der begge kom med regnskab for fjerde kvartal torsdag morgen, er med i toppen.Men det er onsdagens regnskab fra Genmab, der trækker den helt store opmærksomhed, efter at biotekselskabet gjorde markedets bekymringer over en mulig skuffende pro..

ISS: Salget vokser mens bundlinjen skrumper

22-02-2018 08:39:00
ISS kan se bundlinjen falde tilbage i 2017 sammenlignet med i 2016, selvom selskabet er vokset på salget.Omsætningen i selskabet voksede til 79.912 mio. kr. i 2017, mens omsætningen udgjorde 78.658 mio. kr. i 2016.Omvendt steg nettoresultatet i 2017 til 2007 mio. kr. mod 2220 mio. kr. året før.Af regnskabet fremgår det, at årsagen til at bundlinjen ikke vokser med toplinjen, blandt andet er ekster..

Novo Nordisk: Ozempic optaget på stor indkøbsforenings tilskudsliste

21-02-2018 15:39:04
Novo Nordisks nylancerede ugentlige GLP-1-analog Ozempic er blevet optaget på den amerikanske indkøbsforening Express Scripts nationale tilskudsliste, der gælder for en lang række sygekasser i 2018.Det bekræfter Novo Nordisk over for Ritzau Finans.Optagelsen er et vigtigt skridt i Novos arbejde med at indgå kontrakter med de store indkøbsforeninger, der står for sygekassernes indkøb og også rådgiv..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/åbning: Genmab brager frem og trækker eliteindekset i plus
2
Genmab/CEO: Ro på - Darzalex-salget skal ses på kvartalsbasis
3
Novo/Sydbank: Succes-forsøg kan ende med blockbustertablet
4
Aktier/tendens: Genmab, ISS og William i fokus i rød handelsstart
5
Østjydsk Bank går konkurs - aktiver solgt til Spk Vendsyssel - NY

Relaterede aktiekurser

Solar B A/S 400,50 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. februar 2018 07:31:03
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20180222.1 - EUROWEB1 - 2018-02-23 07:31:03 - 2018-02-23 07:31:03 - 1 - Website: OKAY