09 okt: Salling Bank rejser 137,6 mio. kr. via salg af nye aktier
09 okt: Hotelbranche: Airbnb bør tvinges til at oplyse udlejning til Skat..
09-10-2017 08:44:02

Solar/fmd: Direktørskifte sker på bestyrelsens initiativ uden dramatik

Relateret indhold
09 maj - 
Solar/Carnegie: Indleder dækning med "køb"
01 maj - 
Solar afslutter frasalg af belgiske aktiviteter
24 apr - 
Tirsdagens aktier: Grønt Novo-træk kunne ikke sikre sam..

Forskellige holdninger, til hvordan de forskellige strategiområder i service- og sourcingvirksomheden Solar skal prioriteres, har ført til, at selskabet nu siger farvel til sin administrerende direktør, Anders Wilhjelm.

Han har været topchef i Solar siden maj 2014, men søndag blev det besluttet, at han fratræder sin stilling omgående. Ifølge bestyrelsesformand Jens Borum var det bestyrelsen, der tog initiativet.

- Men Anders (Wilhjelm, red.) er enig, og det er sådan set ikke dramatisk. Han er enig i, at hvis vi har forskellige holdninger til vægtningen, så er det nok ikke ham. Derfor skilles vi også i god ro og orden, siger han til Ritzau Finans.

I pressemeddelelsen skriver Solar, at ledelsesskiftet skyldes bestyrelsens ønske om et øget fokus på den videre udvikling og effektivisering af kerneforretningen.

Jens Borum fortæller, at bestyrelsen var enig med den nu tidligere direktør i strategiens elementer, men det var spørgsmålet om, hvor meget fokus de enkelte områder skulle have, som skilte dem ad.

- Vi har ikke forskellige holdninger til strategien. Det er bare et spørgsmål om vægtningen af de enkelte dele. Eksempelvis hvor risikovillig og ambitiøs man skal være på opkøb af nye forretningsområder, siger han.

Ifølge bestyrelsesformanden får den afgående direktør det, der svarer til 1,5 års løn med sig efter fratrædelsen.

- Han tager den kontraktlige aftale med. Det er ikke noget ekstravagant, siger Jens Borum.

JENS ANDERSEN OVERTAGER

I stedet har bestyrelsen udpeget 48-årige Jens Andersen som ny administrerende direktør. Han er hentet internt i virksomheden, hvor han siden 2012 har været Senior Vice President, medlem af Group Management og Managing Director for Solar Danmark.

- Vi synes, at der er brug for at blive bedre til at udnytte de muligheder, der er i kerneforretningen. Vi flytter fokus, og når vi har det ønske, mener vi, at vores danske direktør er den, der kan det her. Han har købmandsskabet, og han er den, der vil være bedst til at føre strategien videre, siger Jens Borum.

- Han kender den her sourcingvirksomhed og alle de håndtag og skruer, man kan arbejde med. For virkelig at kunne udnytte nogle af mulighederne, er det vigtigt, at det er en, der er fra maskinrummet, fortsætter han.

Bestyrelsesformanden fortæller, at direktionen, der også består af Hugo Dorph og Michael Jeppesen, nu skal finde ud af, hvordan strategien konkret skal gribes an fremadrettet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Moody's forudser indtjeningsvækst på 4-5 pct. i shippingmarkedet

18-06-2018 15:54:48
Udsigterne for det globale shippingmarked ser stabile ud for det næste års tid, vurderer kreditvurderingsinstituttet Moody's, som dog også spår forskelle i de enkelte undersegmenter. For tørlastsegmentet venter Moody's, at efterspørgslen vil overgå udbuddet med 1 pct. i 2018, mens der for containermarkedet ses en efterspørgsel, som vil være understøttet af bred makroøkonomisk vækst og handelsvækst..

Vestas-formand efter TDC-entre: Har ingen planer om at forlade Vestas

18-06-2018 12:00:37
Vestas' bestyrelsesformand siden 2012, Bert Nordberg, har ingen planer om at forlade den danske vindmølleproducent for at gøre plads til den formandspost hos TDC, som svenskeren tiltræder 1. august. Han erkender i et interview med Ritzau Finans dog, at det kan blive nødvendigt at skære ned på sine bestyrelsesposter. - Jeg overvejer det, men det er en drøftelse, jeg tager med nomineringskomitéerne ..

NKT/ABG: Falmende franske forventninger sender aktien ned

18-06-2018 09:37:04
Mandag morgen er det danske industrikabelselskab NKT røget ud af det fine selskab blandt eliteaktierne i det danske C25-indeks. Samtidig må selskabet se sin aktiekurs falde med 2,5 pct. til 191,10 kr. NKT kan nemlig skæve til den franske konkurrent Nexans, der venter en faldende indtjening i 2018, hvor driftsresultatet før af- og nedskrivninger ventes at lande på omkring 350 mio. euro, skriver Blo..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Nye C25-medlemmer, DSV og Vestas i fokus
2
Vestas/Sydbank: Regner med stærk afslutning på andet kvartal
3
KORR: Vestas: Modtager storordre på 442 MW i USA - GENT
4
Fingerprint Cards stiger en del efter chefers aktieopkøb
5
DSV/Morningstar: Sænker anbefalingen til "sælg"

Relaterede aktiekurser

Solar B A/S 409,00 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. juni 2018 23:01:41
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180613.1 - EUROWEB7 - 2018-06-18 23:01:41 - 2018-06-18 23:01:41 - 1 - Website: OKAY