09 okt: Salling Bank rejser 137,6 mio. kr. via salg af nye aktier
09 okt: Hotelbranche: Airbnb bør tvinges til at oplyse udlejning til Skat..
09-10-2017 08:44:02

Solar/fmd: Direktørskifte sker på bestyrelsens initiativ uden dramatik

Relateret indhold
09 feb - 
Fredagens aktier: Mærsk i fokus efter regnskab - Vestas..
09 feb - 
Aktier/middag: Mærsk i negativt fokus - Vestas i besynd..
09 feb - 
Solar/CEO: Industrisegmentet skal løfte indtjeningen i ..
Relateret debat
13 jan - 
Du kan godt købe Solar, men jeg finder at kursen skal y..
12 jan - 
@cocomor Er jeg nu kendt som ham, der kun ejer Teva Jeg..
12 jan - 
Du skal beholde dine Teva. Jeg finder at Solar skal yde..

Forskellige holdninger, til hvordan de forskellige strategiområder i service- og sourcingvirksomheden Solar skal prioriteres, har ført til, at selskabet nu siger farvel til sin administrerende direktør, Anders Wilhjelm.

Han har været topchef i Solar siden maj 2014, men søndag blev det besluttet, at han fratræder sin stilling omgående. Ifølge bestyrelsesformand Jens Borum var det bestyrelsen, der tog initiativet.

- Men Anders (Wilhjelm, red.) er enig, og det er sådan set ikke dramatisk. Han er enig i, at hvis vi har forskellige holdninger til vægtningen, så er det nok ikke ham. Derfor skilles vi også i god ro og orden, siger han til Ritzau Finans.

I pressemeddelelsen skriver Solar, at ledelsesskiftet skyldes bestyrelsens ønske om et øget fokus på den videre udvikling og effektivisering af kerneforretningen.

Jens Borum fortæller, at bestyrelsen var enig med den nu tidligere direktør i strategiens elementer, men det var spørgsmålet om, hvor meget fokus de enkelte områder skulle have, som skilte dem ad.

- Vi har ikke forskellige holdninger til strategien. Det er bare et spørgsmål om vægtningen af de enkelte dele. Eksempelvis hvor risikovillig og ambitiøs man skal være på opkøb af nye forretningsområder, siger han.

Ifølge bestyrelsesformanden får den afgående direktør det, der svarer til 1,5 års løn med sig efter fratrædelsen.

- Han tager den kontraktlige aftale med. Det er ikke noget ekstravagant, siger Jens Borum.

JENS ANDERSEN OVERTAGER

I stedet har bestyrelsen udpeget 48-årige Jens Andersen som ny administrerende direktør. Han er hentet internt i virksomheden, hvor han siden 2012 har været Senior Vice President, medlem af Group Management og Managing Director for Solar Danmark.

- Vi synes, at der er brug for at blive bedre til at udnytte de muligheder, der er i kerneforretningen. Vi flytter fokus, og når vi har det ønske, mener vi, at vores danske direktør er den, der kan det her. Han har købmandsskabet, og han er den, der vil være bedst til at føre strategien videre, siger Jens Borum.

- Han kender den her sourcingvirksomhed og alle de håndtag og skruer, man kan arbejde med. For virkelig at kunne udnytte nogle af mulighederne, er det vigtigt, at det er en, der er fra maskinrummet, fortsætter han.

Bestyrelsesformanden fortæller, at direktionen, der også består af Hugo Dorph og Michael Jeppesen, nu skal finde ud af, hvordan strategien konkret skal gribes an fremadrettet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/middag: Genmab buldrer frem med WDH og ISS som følgesvende

22-02-2018 11:40:57
Biotekselskabet Genmab ligger helt i top i det danske eliteindeks torsdag middag efter at have præsenteret regnskab onsdag aften. Også ISS og William Demant, der begge kom med regnskab for fjerde kvartal torsdag morgen, er med i toppen.Men det er onsdagens regnskab fra Genmab, der trækker den helt store opmærksomhed, efter at biotekselskabet gjorde markedets bekymringer over en mulig skuffende pro..

ISS: Salget vokser mens bundlinjen skrumper

22-02-2018 08:39:00
ISS kan se bundlinjen falde tilbage i 2017 sammenlignet med i 2016, selvom selskabet er vokset på salget.Omsætningen i selskabet voksede til 79.912 mio. kr. i 2017, mens omsætningen udgjorde 78.658 mio. kr. i 2016.Omvendt steg nettoresultatet i 2017 til 2007 mio. kr. mod 2220 mio. kr. året før.Af regnskabet fremgår det, at årsagen til at bundlinjen ikke vokser med toplinjen, blandt andet er ekster..

Novo Nordisk: Ozempic optaget på stor indkøbsforenings tilskudsliste

21-02-2018 15:39:04
Novo Nordisks nylancerede ugentlige GLP-1-analog Ozempic er blevet optaget på den amerikanske indkøbsforening Express Scripts nationale tilskudsliste, der gælder for en lang række sygekasser i 2018.Det bekræfter Novo Nordisk over for Ritzau Finans.Optagelsen er et vigtigt skridt i Novos arbejde med at indgå kontrakter med de store indkøbsforeninger, der står for sygekassernes indkøb og også rådgiv..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/åbning: Genmab brager frem og trækker eliteindekset i plus
2
Genmab/Sydbank: Stærk Darzalex-prognose bør sende aktien op
3
Genmab/CEO: Ro på - Darzalex-salget skal ses på kvartalsbasis
4
Novo/Sydbank: Succes-forsøg kan ende med blockbustertablet
5
Aktier/tendens: Genmab, ISS og William i fokus i rød handelsstart

Relaterede aktiekurser

Solar B A/S 402,00 0,4% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. februar 2018 15:44:13
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20180222.1 - EUROWEB7 - 2018-02-22 15:44:13 - 2018-02-22 15:44:13 - 1 - Website: OKAY