09 okt: Salling Bank rejser 137,6 mio. kr. via salg af nye aktier
09 okt: Hotelbranche: Airbnb bør tvinges til at oplyse udlejning til Skat..
09-10-2017 08:44:02

Solar/fmd: Direktørskifte sker på bestyrelsens initiativ uden dramatik

Relateret indhold
27 okt - 
Solar/Danske: Tror på mere fremgang til aktien
26 okt - 
Aktier/åbning: DSV og Nordea tager top og bund i vaklen..
26 okt - 
Aktier/tendens: DSV og Nordea sætter liv i ellers afven..

Forskellige holdninger, til hvordan de forskellige strategiområder i service- og sourcingvirksomheden Solar skal prioriteres, har ført til, at selskabet nu siger farvel til sin administrerende direktør, Anders Wilhjelm.

Han har været topchef i Solar siden maj 2014, men søndag blev det besluttet, at han fratræder sin stilling omgående. Ifølge bestyrelsesformand Jens Borum var det bestyrelsen, der tog initiativet.

- Men Anders (Wilhjelm, red.) er enig, og det er sådan set ikke dramatisk. Han er enig i, at hvis vi har forskellige holdninger til vægtningen, så er det nok ikke ham. Derfor skilles vi også i god ro og orden, siger han til Ritzau Finans.

I pressemeddelelsen skriver Solar, at ledelsesskiftet skyldes bestyrelsens ønske om et øget fokus på den videre udvikling og effektivisering af kerneforretningen.

Jens Borum fortæller, at bestyrelsen var enig med den nu tidligere direktør i strategiens elementer, men det var spørgsmålet om, hvor meget fokus de enkelte områder skulle have, som skilte dem ad.

- Vi har ikke forskellige holdninger til strategien. Det er bare et spørgsmål om vægtningen af de enkelte dele. Eksempelvis hvor risikovillig og ambitiøs man skal være på opkøb af nye forretningsområder, siger han.

Ifølge bestyrelsesformanden får den afgående direktør det, der svarer til 1,5 års løn med sig efter fratrædelsen.

- Han tager den kontraktlige aftale med. Det er ikke noget ekstravagant, siger Jens Borum.

JENS ANDERSEN OVERTAGER

I stedet har bestyrelsen udpeget 48-årige Jens Andersen som ny administrerende direktør. Han er hentet internt i virksomheden, hvor han siden 2012 har været Senior Vice President, medlem af Group Management og Managing Director for Solar Danmark.

- Vi synes, at der er brug for at blive bedre til at udnytte de muligheder, der er i kerneforretningen. Vi flytter fokus, og når vi har det ønske, mener vi, at vores danske direktør er den, der kan det her. Han har købmandsskabet, og han er den, der vil være bedst til at føre strategien videre, siger Jens Borum.

- Han kender den her sourcingvirksomhed og alle de håndtag og skruer, man kan arbejde med. For virkelig at kunne udnytte nogle af mulighederne, er det vigtigt, at det er en, der er fra maskinrummet, fortsætter han.

Bestyrelsesformanden fortæller, at direktionen, der også består af Hugo Dorph og Michael Jeppesen, nu skal finde ud af, hvordan strategien konkret skal gribes an fremadrettet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Pandora/ABG: Mindre sats på kursfald hos hedgefond luner aktiekursen

22-11-2017 15:47:15
Pandora har haft et hårdt 2017 på aktiemarkedet, hvilket er blevet forstærket af, at en håndfuld store investeringsselskaber har shortet aktien og dermed satset på kursfald.Derfor er det positivt for aktiekursen, at den amerikanske hedgefond Maverick Capital har mindsket sin shortposition til 0,97 pct. af aktierne fra tidligere 1,31 pct.- Det er den første større shortreduktion, vi har set gennem ..

Vestas/Sydbank: Vindmølleindustrien risikerer endnu lavere priser

22-11-2017 14:28:26
Priserne på vindmøller har været nedadgående de seneste måneder, og Vestas og de andre aktører i branchen skal ikke forvente, at det værste er overstået.Det vurderer aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank, efter at den seneste store vindauktion i Tyskland blev afgjort med prisfald på 11 pct.- Priserne matcher meget godt den udvikling, vi har set og hørt om fra vindmølleproducenterne, så hvis m..

Novo/dir: Vækst i biofarma er afhængig af tilkøb

22-11-2017 10:07:28
Novo Nordisks ambition om at vende den negative udvikling for selskabets biofarmaforretning, så den atter kan begynde at vokse frem mod 2020, er afhængig af tre dele, herunder opkøb.Det fortalte direktør for Novos bløderdivision, Christian Kanstrup, tirsdag på Novos kapitalmarkedsdag.Salget af Novos blødermiddel Novoseven er under pres fra det konkurrerende blødermiddel Hemlimbra fra Roche, som No..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Genmab, Vestas og Pandora fortsat i fokus
2
Vestas får første russiske ordre nogensinde - NY
3
Vestas/CS: Prisudvikling og arbejdskapital koster på kursmålet - NY
4
Vestas: Ny tysk vindauktion understreger stort prispres
5
Onsdagens aktier: Kapitalfonds retræte trak Pandora til tops

Relaterede aktiekurser

Solar B A/S 388,00 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. november 2017 02:43:37
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB7 - 2017-11-23 02:43:37 - 2017-11-23 02:43:37 - 1 - Website: OKAY