13 okt: USA: Michigan-indekset stiger markant i september
16 okt: UK: Flere brexitvælgere fortryder - citat
13-10-2017 17:04:35

Fredagens aktier: Novo og Pandora sendte eliteindekset ned

Relateret indhold
19 jun - 
Tirsdagens aktier: Mærsk og DSV blev hevet ned af ulmen..
19 jun - 
KORR: Nordea: Svensk fagforbund skifter bank efter HQ-f..
19 jun - 
Novo Nordisk indgår forskningssamarbejde inden for fedm..

Ændrede anbefalinger og kursmål var med til at forme udviklingen på det danske aktiemarked fredag, hvor Novo Nordisk og Pandora skiftevis indtog bundplaceringen i løbet af eftermiddagen.

C20 Cap-indekset faldt samlet 1 pct. til 1181,15, mens størstedelen af de øvrige europæiske markeder var mere positive.

-Vi ser nogle ret pæne fald på nogle af de aktier, der vægter tungt. Novo Nordisk springer i øjnene, og det er den tungeste aktie i indekset. Ellers er det ret roligt, og man ser frem mod, at tredje kvartalsregnskaber for alvor begynder at komme, siger Martin Munk, senioraktieanalytiker i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

PANDORA OG NOVO I BUNDEN

Goldman Sachs sænkede fredag det langsigtede kursmål for aktierne i Pandora. Analytikerne ser nu en kurs på 667 kr. mod 752 kr., viser data fra Bloomberg News.

Trods et 11 pct. lavere kursmål venter Goldman Sachs, at smykkeaktien vil genvinde lidt af fordums styrke, da en aktie i Pandora fredag lukkede i 593 kr., efter et fald på 3,7 pct. Anbefalingen fastholdes på "neutral".

Dermed lukkede aktien med en kurs på under 600 kr., som er et vigtigt niveau for aktien, fortæller Martin Munk.

- 600 bliver set som et støtteområde for aktien. Hvis vi skal til at handle under, så er det lidt nyt territorium, som vi ikke har været i længe, og det tror jeg også, skaber noget nervøsitet, siger han.

Den schweiziske storbank Credit Suisse var fredag ude med riven efter Novo Nordisk i en analyse, der peger på det danske medicinalselskabs aktie som den dårligst præsterende i sektoren over de kommende 12 måneder.

Markedet ser desuden frem mod, at et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse onsdag skal afgøre, om det kan anbefale, at Novos nye diabetesmiddel Semaglutid får markedsføringstilladelse i USA.

- Det bliver en rigtig spændende næste uge set med Novo-brillerne på. Der kan ske rigtigt meget, og det kan sikkert også blive en volatil aktie op til, siger Martin Munk.

Novo-aktien faldt 3,2 pct. til 297,80 kr.

BANKERNE I FOKUS

I bunden af indekset endte også Nordea, efter at Deutsche Bank sænkede anbefalingen fra "sælg" til "hold", mens kursmålet blev sat til 10,5 euro mod tidligere 11,5 euro. Omregnet svarer det til et kursmål på 78,16 kr. Aktien i Nordea dykkede 1,7 pct. til 83,55 kr.

Analytikerne i Deutsche Bank sænkede desuden anbefalingen af Danske Bank til "hold" mod "køb", mens kursmålet for den danske bankaktie blev hævet til 270 kr. fra 263 kr., viser data fra Bloomberg News.

Danske Bank faldt 0,6 pct. til 249 kr.

Uden for C20 fik Sydbank for tredje dag i træk sænket sin anbefaling. Fredag var det Handelsbanken, der har sænket anbefalingen til "reducér" fra "akkumulér", mens kursmålet fortsat er på 260 kr., viser data fra Bloomberg.

En aktie i Sydbank dykkede med 1,8 pct. til 249,50 kr.

FALD TIL MÆRSK

A.P. Møller-Mærsks B-aktie faldt også fredag med 1,3 pct. til 11.850 kr. SCFI-indekset ellers en stigning på 1,3 pct., og det er første gang siden juli, at spotraterne på at fragte containere fra Asien og ud i verden går i den retning. Til gengæld faldt raten på den store rute til Nordeuropa endnu en gang og nåede laveste niveau siden juni 2016.

Handelsbanken hævede desuden sin anbefaling af A.P. Møller-Mærsk til "reducér" fra "sælg", og lagde 200 kr. til kursmålet, så det nu lyder på 11.200 kr.

Dong OG CARLSBERG I TOPPEN

Dong Energy placerede sig blandt toppen, efter at aktien torsdag faldt med 2,7 pct. Her var energikoncernen under salgspres, da Goldman Sachs havde solgt sin sidste portion aktier i energiselskabet med rabat til 375 kr. per aktie.

Fredag steg aktien 0,7 pct. til 373,50 kr.

Også Carlsberg endte i toppen af eliteindekset, efter at selskabet torsdag afholdt kapitalmarkedsdag for inviterede analytikere og investorer.

Siden løftede finanshuset ABG Sundal Collier kursmålet for aktien til 800 kr. mod tidligere 750 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Fredag steg bryggeriaktien 0,5 pct. til 712 kr. efter torsdagens fald på 0,9 pct.

- Det essentielle i kapitalmarkedsdagen var to ting. Den ene var, at Carlsberg ønsker at vokse mellem 2 og 4 pct. om året.

- Det andet er, at de ønsker at øge deres marginer op mod markedslederen Heineken, som ligger oppe omkring de 17-18 pct., siger Tue Østergaard, aktiechef hos ABG Sundal Collier, om kapitalmarkedsdagen til Ritzau Finans.

ALK UDE I KULDEN HOS HANDELSBANKEN

Blandt sidepapirerne oplyste ALK-Abelló, at selskabet har mistet en storaktionær, da britiske Jupiter Asset Management nu ejer mindre end 5 pct. af medicinalselskabet.

Selskabet er heller ikke inde i varmen hos Handelsbanken Capital Markets, der fastholder anbefalingen "reducer" og et kursmål på 981 kr. op til et par begivenheder, herunder annonceringen af selskabets nye strategi.

- Vi er lidt usikre på, hvordan denne strategi vil blive modtaget af markedet, især hvis det ses, at der kræves ekstern finansiering, skriver Handelsbanken i sin publikation "Børsnyt".

En aktie i ALK faldt med 1,7 pct. til 1018 kr.

DAG TO FOR NILFISK

Og så var det anden dag på børsen for Nilfisk Holding som selvstændigt selskab efter udskillelsen fra NKT. Aktien endte sin første handelsdag på egne ben i 285 kr., mens NKT-aktien kostede 269 kr. ved børslukketid torsdag.

De to aktier kostede tilsammen 543 kr. onsdag før opsplitningen, så samlet fik NKT-aktionærerne en værdistigning på 2,0 pct. ud af torsdagens handel.

ABG Sundal Collier indledte dækning af Nilfisk-aktien med anbefalingen "hold" og med et kursmål på 300 kr. Nordea indledte også med "hold", mens Jyske Bank sagde "køb" og fastsatte kursmålet til 320 kr.

For NKT-aktien indledte Jyske Bank dækning med anbefalingen "reducer" og et kursmål på 290 kr. Hos ABG Sundal Collier lyder anbefalingen af NKT-aktien på "køb" og kursmålet på 340 kr.

Nilfisk steg 0,5 pct. til 286,50 kr., mens NKT faldt med 6 pct. til 252,80 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
15 jun
PNDORA
Carnegie´s senste negative udmeldning omkring en lille analyse foretaget blandt nogle franchisetager..
30
16 jun
PNDORA
Som Pandora aktionær er jeg meget tilfreds med ledelsens indsats og de skabte resultater. Ledelsen l..
21
18 jun
PNDORA
              Jeg har lavet en fuld analyse på Pandora, som er en blanding af en regnskabs-analyse o..
17
14 jun
PNDORA
Mange har snart mistet så mange penge på pandora, at de eneste smykker de har råd til at købe til ko..
12
15 jun
PNDORA
Ja, du rammer meget godt en gang i mellem, men hold da op en usympatisk måde du har at hovere på......
11
18 jun
PNDORA
Efter Carnegie var ude med negativer oplysninger vedr. det engelske marked for nogle dage siden, køb..
10
15 jun
NOVO-B
Konklusion på Trumps, Azars og FDA Gottlieb’s (eget) prispres-indhold, som alle har en tolkning på, ..
10
14 jun
PNDORA
Underligt, nu er der pludslig koncensus for at Pandoras fald er manipuleret og ikke berettiget noget..
10
16 jun
PNDORA
Ledelsen har i deres forventninger tilkendegivet at EBITDA margin forventes at ligge lavere end tidl..
8
15 jun
PNDORA
Klart. En fatamorgane aktie som har et aktietilbagekøbsprogram som svarer til 8 % af selskabets værd..
8

Vestas-rival barsler med en vindmølle på mindst 12 MW - citat

19-06-2018 16:42:53
Vindmølleproducenten Senvion har sat sit sigte højt for sin kommende offshore-mølle.Hver af møllerne skal have en kapacitet på minimum 12 megawatt (MW), lyder det ifølge mediet Recharge i en række dokumenter fra det EU-udviklingsprogram, Senvion er med i.Tidligere har Senvion kun oplyst, at udviklingsprojektet drejede sig om en mølle på "10 eller mere" MW. Men det langsigtede mål er at nå op på mø..

Novo Nordisk indgår forskningssamarbejde inden for fedme og diabetes

19-06-2018 12:16:30
Novo Nordisk har indgået et samarbejde med amerikanske Kallyope om opdagelse af nye lægemidler til behandling af svær overvægt og diabetes.Det fremgår af en pressemeddelelse. Biotekselskabet Kallyope modtager en forudbetaling som led i aftalen og vil modtage forskningsstøtte til aktiviteter under samarbejdet. Hvor stort et beløb, der er tale om, fremgår ikke.Aftalen giver Novo mulighed for at købe..

Nordea: Svensk fagforbund skifter bank efter HQ-flytning til Finland

19-06-2018 11:39:47
Den svenske paraplyfagforening LO skifter transaktionsbank til Swedbank fra Nordea, efter at Nordea sidste år vedtog en flytning af sit hovedkontor fra Stockholm til Helsinki. Den nyhedsbureauet Direkt. - Vi er overbeviste om, at medlemmerne vil have, at vi har vores penge i en svensk bank. Vi er derfor glade for at kunne indlede et samarbejde med Swedbank, som både har base i Sverige og kan lever..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Fokus på Mærsk og DSV i negativ åbning
2
Vestas får debutordre i Panama
3
Aktier/middag: Trump trækker transportsektor i dybet med Mærsk forrest
4
Novo Nordisk indgår forskningssamarbejde inden for fedme og diabetes
5
Vestas/Sydbank: Australsk ordre bekræfter at man har stærk position

Relaterede aktiekurser

Nordea Bank AB 85,38 2,1% Stigning i aktiekurs
Danske Bank A/S 210,80 -1,1% Fald i aktiekurs
Novo Nordisk B A/S 288,00 0,2% Stigning i aktiekurs
Pandora A/S 486,00 0,2% Stigning i aktiekurs
Sydbank A/S 218,40 -0,5% Fald i aktiekurs
Carlsberg B A/S 729,00 -0,1% Fald i aktiekurs
NKT A/S 187,30 -0,9% Fald i aktiekurs
A.P. Møller - Mærsk B A/.. 9.100,00 -3,8% Fald i aktiekurs
ALK-Abelló B A/S 1.068,00 -0,4% Fald i aktiekurs
A.P. Møller - Mærsk A A/.. 8.520,00 -4,1% Fald i aktiekurs
Carlsberg A A/S 728,00 -0,3% Fald i aktiekurs
Nordea Bank AB 61,40 0,9% Stigning i aktiekurs
Nordea Bank 9,706 0,0% Aktiekurs uændret
Novo Nordisk 44,87 0,0% Aktiekurs uændret
Pandora 75,26 1,1% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. juni 2018 02:10:16
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180619.1 - EUROWEB5 - 2018-06-20 02:10:16 - 2018-06-20 02:10:16 - 1 - Website: OKAY