23 okt: Aktier/middag: Banker trækker ned i C20 løftet af FLS og DSV
23 okt: Novo: Analysehus ser høj encifret markedsvækst i USA - citat
23-10-2017 11:32:31

Parken/fmd: Manglende Champions League giver røde tal i fjerde kvartal

Relateret indhold
22 nov - 
Parken: Bestyrelsesmedlem har igen pungen fremme
20 nov - 
Aktier/åbning: Goldman puffer til Vestas i svagt marked
20 nov - 
Aktier/tendens: Nye mål og ekstra udbytte kan skabe int..
Relateret debat
22 nov - 
parken er over og ståle bliver opsagt inden længe, der ..
22 nov - 
Aktien vil være under pres indtil man kan skimte et nyt..
22 nov - 
erik skærbæk ønsker ikke at kommentere den sidste 0,5 %..

Parken går i rødt i fjerde kvartal, når et overskud på knap 7 mio. kr. før skat i årets sidste tre måneder af 2016 vendes til et minus på mellem 7 og 22 mio. kr. før skat i samme periode af 2017.

Det forventer koncernen i hvert fald ifølge sin årsprognose, og det skyldes især, at fodboldholdet FC København ikke kan regne med indtægter fra det lukrative gruppespil i Champions League-turneringen, som det i 2016 lykkedes holdet at kvalificere sig til. Derfor bliver fjerde kvartal i år underskudsgivende, da især fodboldaktiviteterne og Lalandia, som Parken også ejer, har meget lavere indtægter om vinteren.

POTENTIALE I EUROPA

Til gengæld ligger der et uindfriet potentiale i FC København, som Parkens bestyrelse ikke har regnet med i den offentlige prognose, som fortsat lyder på et overskud på 40 til 55 mio. kr. i år trods et nuværende plus på 62,1 mio. kr. fra de første tre kvartaler.

Potentialet ligger i Europa League-turneringen, som FC København deltager i. Trods sin mindre størrelse end Champions League kan det stadig give en pæn ekstraindtjening, hvis holdet kommer videre fra det nuværende gruppespil til de næste runder.

- Vi er startet rigtigt fornuftigt der (i gruppespillet, red.), og der kan være nogen upsides forbundet med det, siger Parken-formand Bo Rygaard til Ritzau Finans.

De store beløb udløses, hvis FC København slutter blandt de øverste to af fire hold - i øjeblikket har holdet en delt andenplads med tre ud af seks kampe spillet.

- Vi budgetterer ikke med, at vi går enormt langt i Europa League, fordi vi har altid, synes vi selv, en lidt forsigtig tilgang, for det er utroligt vanskeligt at budgettere. Jeg går enormt meget op i, at vores forventninger nogenlunde afspejler realiteternes verden, så vi går sjældent ind og regner med noget, som er for optimistisk, for så får du typisk for høje omkostninger, siger Bo Rygaard, som ikke vil komme nærmere ind på de potentielle gevinster.

På de store linjer går det mere eller mindre, som koncernen har forventet, lige siden den nedjusterede prognosen i regnskabet for første kvartal i maj. Det skyldtes på det tidspunkt især, at ledelsen valgte at tage store omkostninger ved at lukke flere centre i Fitness.dk.

- Vi valgte at tage dem i år og lukke udvalgte centre, fordi vi mente, at de ikke ville være rentable på lang sigt. De omkostninger, der er forbundet med de valg, dem holder vi os inden for, og vi er sikre på, at det er den rigtige vej til at få den her kæde til at blive lønsom, siger Bo Rygaard.

Formanden er derfor også tilfreds med, at der på tværs af forretningsområderne er nok stabilitet til, at den overordnede prognose fra maj kan fastholdes.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 nov
PARKEN
Hvorfor bekymre sig om cash flow, regnskaber, konjunkturer, renteforhøjelser osv. når en kalender er..
4
22 nov
PARKEN
parken er over og ståle bliver opsagt inden længe, der må nyt blod til derinde.   Taastrup
1
22 nov
PARKEN
erik skærbæk ønsker ikke at kommentere den sidste 0,5 % han har købt overfor ritsau. Har er nu på ve..
1
17 nov
PARKEN
10 handelsdage til julerally og årets 2 bedste aktie mdr.
1

Formuepleje køber igen teleaktier: Flere års nedtur giver muligheder

23-11-2017 15:32:39
Fra tidligere ikke at have villet røre teleaktier med en ildtang er Formuepleje vendt rundt og har nu flere selskaber i porteføljen.Teleselskaberne har gennem flere år været udfordret af hård konkurrence, lave priser og et tungt investeringsbehov, hvilket har gjort sektoren upopulær blandt investorerne på aktiemarkedet.På det seneste er den udvikling dog vendt, og de seneste to-tre uger har telese..

Vestas/HSBC: Lavere prisforudsætninger bag hug på 22 pct. i kursmålet

23-11-2017 13:34:01
Vindindustrien oplever markedsturbulens og prispres på vindmøller, hvilket har fået storbanken HSBC til at skære kraftigt i kursmålene for selskaber som Vestas, Siemens Gamesa og Nordex.- Prispresset er intensiveret og påvirker marginerne for alle vindmølleproducenter. Vi venter, at det negative momentum vil fortsætte, indtil der kommer tegn på en stabilisering af priserne under auktionssystemerne..

Aktier/middag: Vestas-nedtur for femte dag i træk tynger C20

23-11-2017 11:33:16
Der er en overvægt af røde aktier på det danske aktiemarked torsdag, hvor særligt Vestas og FLSmidth er ramt af udsalg, mens Royal Unibrew bliver belønnet for sit regnskab for tredje kvartal.Omkring 11.30-tiden falder det toneangivende C20 Cap-indeks 0,5 pct. til 1115,75. Aktiviteten er påvirket af, at de amerikanske børser holder lukket som følge af thanksgiving.For femte dag i træk dykker Vestas..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Torsdagens aktier: Vestas' november-nedtur fik et nyt kapitel - NY
2
Vestas i laveste niveau i over to år
3
Pandora: Amerikanere øger spekulation i kursfald
4
Fingerprint Cards: Rygter om kinesisk bud sætter skub i aktien
5
Vestas/HSBC: Lavere prisforudsætninger bag hug på 22 pct. i kursmålet

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. november 2017 02:47:33
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171123.3 - EUROWEB6 - 2017-11-24 02:47:33 - 2017-11-24 02:47:33 - 1 - Website: OKAY