09 nov: Chemometec Q1: Solid vækst i salget i Nordamerika
09 nov: Genmab/CEO: Darzalex kan nå toppen af vores guidance
09-11-2017 10:05:33

Norden/CEO: Vi har været klar til at udnytte rater i fjerde kvartal

Relateret indhold
23 feb - 
Shipping: Baltic Dry-indekset stiger 1,5 pct. til 1185 ..
19 feb - 
Shipping: Baltic Dry-indekset stiger 0,3 pct. til 1087 ..
15 feb - 
Shipping: Baltic Dry-indekset falder 0,5 pct. til 1089 ..
Relateret debat
21 feb - 
Jeg foretrækker stilhed omkring Norden - så kan vi stil..
21 feb - 
@Solhjem: Delvist enig, der kommer ofte nogle tosserier..
21 feb - 
Der er masser af aktionærer i DNORD her på EI tilbage s..

En pæn udvikling i markedet for tørlast og en god positionering af skibe i områder med forventet bedre fragtrater er to af de vigtigste årsager til, at rederiet Norden torsdag har opjusteret forventningerne til resultatet for hele 2017

Rederiet venter nu et justeret resultat i niveauet minus 10 til plus 30 mio. dollar mod tidligere minus 20 til plus 20 mio. dollar. I tredje kvartal har Norden arbejdet på at placere skibene bedre, og det betyder, at selskabet nu i højere grad kan udnytte den seneste bedring i tørlastmarkedet, fortæller administrerende direktør Jan Rindbo.

- Vi har været godt positioneret til de her stigende rater ind i fjerde kvartal. Vi har brugt en del af tredje kvartal på det. Det har vi gjort ved dels at flytte skibe ind til de mere lukrative områder i Atlanterhavet på en forventning om bedre rater her til kornsæsonen, men også ved at have udnyttet optionsdage i markedet, siger han til Ritzau Finans i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

For tørlastforretningen har selskabet løftet forventningerne til et resultat i niveauet minus 10 til plus 15 mio. dollar fra tidligere minus 25 til minus 5 mio. dollar. Samtidig er forventningen til tankforretningen blev indsnævret til et resultat på mellem 0 og plus 15 mio. dollar mod tidligere minus 15 til plus 15 mio. dollar.

FORTSAT USIKKERHED FORUDE

På trods af at Norden nu er godt i gang med fjerde kvartal, fastholder rederiet et interval på 40 mio. dollar i de overordnede forventninger efter dagens opjustering, og det skyldes, at der fortsat er flere usikkerhedsmomenter.

- Vi er stadig i voldsomt volatile markeder, og der er stadig en stor usikkerhed forbundet med, hvor årsresultatet ender. Hvis vi kigger på tankmarkedet, går vi i fjerde kvartal ind i et vintermarked, og så forventer vi stigende rater. Men hvornår det indtræffer, og om det får effekt i fjerde kvartal, er usikkert, siger Jan Rindbo.

- Tørlast er i højsæson i øjeblikket, og den er båret frem af Kina, import af jernmalm og kornsæsonen, som understøtter markedet i Atlanten. Det er et spørgsmål om, hvor længe den sæson vil holde, fortsætter han

BREDT OPSVING I TØRLAST

I tredje kvartal landede driftsresultatet før renter, skat, af- og nedskrivninger (EBITDA) i tørlast på 5,5 mio. dollar. Det var en fremgang fra driftsunderskuddet i kvartalet sidste år på 1,9 mio. dollar.

- Vi ser det her synkrone opsving i verdensøkonomien, og det er med til at understøtte en god efterspørgsel. Hvor vi tidligere har haft god medvind fra Kina, ser det nu ud til at være et mere bredt funderet opsving. Vi begynder nu at se større import af råvarer til resten af verden, siger Jan Rindbo, der venter, at tørlastmarkedet igen vil blive mere dæmpet i første kvartal næste år.

I løbet af vinterhalvåret ventes det, at en lang række fabrikker i flere provinser i Kina vil lukke ned for en del af produktionskapaciteten for at nedbringe forureningen i lokalområderne. Det har endnu ikke påvirket Norden, og ifølge direktøren er importen af jernmalm til Kina fortsat høj.

- Det er ikke noget, vi mærker noget til, men vi er opmærksomme på det. Det er i vinterhalvåret, så man kunne godt have en forventning om, at hvis det skulle slå igennem for alvor, så ville vi se det allerede nu, siger han.

BEGRÆNSET ORKAN-EFFEKT

Nordens tankdivision havde i tredje kvartal 2017 et EBITDA-overskud på 6,5 mio. dollar mod 6 mio. dollar i samme periode sidste år. Tredje kvartal var præget af flere orkaner i USA, der i en kort periode pressede raterne på produkttank op.

- Det er ikke noget, der for alvor slår igennem. Der er været enkelte områder med ret højere ratestigninger, men det har været for en uge eller ti dage. Det har været for kort og for snævert til at have en virkelig stor effekt, siger Jan Rindbo.

Nordens samlede overskud efter skat landede på 0,1 mio. dollar i kvartalet mod et underskud på 14,2 mio. kr. året før.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
21 feb
DNORD
Der er masser af aktionærer i DNORD her på EI tilbage så vær ikke bekymret. Men når der ikke er noge..
1
21 feb
DNORD
Så er det da godt, at du er så klog, så du ved, hvad de mener.
1
21 feb
DNORD
DS Norden har i årevis været en yndet aktie at diskutere men jeg synes det virker helt underligt at ..
1

Aktier/tendens: William Demant kan tage fokus i grøn åbning

23-02-2018 08:27:52
Der er udsigt til stigninger fredag morgen, når aktiemarkedet herhjemme åbner. Fra åbningen kan William Demant igen tage fokus, efter at selskabet har fået hævet kursmålet af en stribe finanshuse ovenpå torsdagens positive regnskab. I USA lukkede S&P 500 torsdagens handel med et plus på 0,2 pct., mens også Dow Jones lukkede med en gevinst på 0,7 pct. Til gengæld faldt Nasdaq med 0,1 pct. Futures f..

Aktier/middag: Genmab buldrer frem med WDH og ISS som følgesvende

22-02-2018 11:40:57
Biotekselskabet Genmab ligger helt i top i det danske eliteindeks torsdag middag efter at have præsenteret regnskab onsdag aften. Også ISS og William Demant, der begge kom med regnskab for fjerde kvartal torsdag morgen, er med i toppen.Men det er onsdagens regnskab fra Genmab, der trækker den helt store opmærksomhed, efter at biotekselskabet gjorde markedets bekymringer over en mulig skuffende pro..

ISS: Salget vokser mens bundlinjen skrumper

22-02-2018 08:39:00
ISS kan se bundlinjen falde tilbage i 2017 sammenlignet med i 2016, selvom selskabet er vokset på salget.Omsætningen i selskabet voksede til 79.912 mio. kr. i 2017, mens omsætningen udgjorde 78.658 mio. kr. i 2016.Omvendt steg nettoresultatet i 2017 til 2007 mio. kr. mod 2220 mio. kr. året før.Af regnskabet fremgår det, at årsagen til at bundlinjen ikke vokser med toplinjen, blandt andet er ekster..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Pandora-næstformand udnytter 16.008 aktieoptioner
2
Fredagens aktier: William Demant, Genmab og ISS i fokus i grønt marked
3
Volkswagen falder efter regnskab
4
Rygter om Geely-opkøb af stor aktiepost i Daimler

Relaterede aktiekurser

D/S Norden 119,20 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. februar 2018 15:24:39
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20180222.1 - EUROWEB3 - 2018-02-24 15:24:39 - 2018-02-24 15:24:39 - 1 - Website: OKAY