09 nov: Chemometec Q1: Solid vækst i salget i Nordamerika
09 nov: Genmab/CEO: Darzalex kan nå toppen af vores guidance
09-11-2017 10:05:33

Norden/CEO: Vi har været klar til at udnytte rater i fjerde kvartal

Relateret indhold
10 nov - 
Britisk investeringsselskab ændrer shortposition i Vest..
09 nov - 
Torsdagens aktier: Vestas og FLS førte an i værste nedt..
09 nov - 
KORR Aktier/middag: Kæmpe Vestas-nedtur giver største C..
Relateret debat
17 nov - 
Megafed tråd
17 nov - 
Okay undskyld skolelærer, der manglede et d men i kampe..
17 nov - 
Det hedder faldenDe kniv - dersom det da er dansk, du f..

En pæn udvikling i markedet for tørlast og en god positionering af skibe i områder med forventet bedre fragtrater er to af de vigtigste årsager til, at rederiet Norden torsdag har opjusteret forventningerne til resultatet for hele 2017

Rederiet venter nu et justeret resultat i niveauet minus 10 til plus 30 mio. dollar mod tidligere minus 20 til plus 20 mio. dollar. I tredje kvartal har Norden arbejdet på at placere skibene bedre, og det betyder, at selskabet nu i højere grad kan udnytte den seneste bedring i tørlastmarkedet, fortæller administrerende direktør Jan Rindbo.

- Vi har været godt positioneret til de her stigende rater ind i fjerde kvartal. Vi har brugt en del af tredje kvartal på det. Det har vi gjort ved dels at flytte skibe ind til de mere lukrative områder i Atlanterhavet på en forventning om bedre rater her til kornsæsonen, men også ved at have udnyttet optionsdage i markedet, siger han til Ritzau Finans i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

For tørlastforretningen har selskabet løftet forventningerne til et resultat i niveauet minus 10 til plus 15 mio. dollar fra tidligere minus 25 til minus 5 mio. dollar. Samtidig er forventningen til tankforretningen blev indsnævret til et resultat på mellem 0 og plus 15 mio. dollar mod tidligere minus 15 til plus 15 mio. dollar.

FORTSAT USIKKERHED FORUDE

På trods af at Norden nu er godt i gang med fjerde kvartal, fastholder rederiet et interval på 40 mio. dollar i de overordnede forventninger efter dagens opjustering, og det skyldes, at der fortsat er flere usikkerhedsmomenter.

- Vi er stadig i voldsomt volatile markeder, og der er stadig en stor usikkerhed forbundet med, hvor årsresultatet ender. Hvis vi kigger på tankmarkedet, går vi i fjerde kvartal ind i et vintermarked, og så forventer vi stigende rater. Men hvornår det indtræffer, og om det får effekt i fjerde kvartal, er usikkert, siger Jan Rindbo.

- Tørlast er i højsæson i øjeblikket, og den er båret frem af Kina, import af jernmalm og kornsæsonen, som understøtter markedet i Atlanten. Det er et spørgsmål om, hvor længe den sæson vil holde, fortsætter han

BREDT OPSVING I TØRLAST

I tredje kvartal landede driftsresultatet før renter, skat, af- og nedskrivninger (EBITDA) i tørlast på 5,5 mio. dollar. Det var en fremgang fra driftsunderskuddet i kvartalet sidste år på 1,9 mio. dollar.

- Vi ser det her synkrone opsving i verdensøkonomien, og det er med til at understøtte en god efterspørgsel. Hvor vi tidligere har haft god medvind fra Kina, ser det nu ud til at være et mere bredt funderet opsving. Vi begynder nu at se større import af råvarer til resten af verden, siger Jan Rindbo, der venter, at tørlastmarkedet igen vil blive mere dæmpet i første kvartal næste år.

I løbet af vinterhalvåret ventes det, at en lang række fabrikker i flere provinser i Kina vil lukke ned for en del af produktionskapaciteten for at nedbringe forureningen i lokalområderne. Det har endnu ikke påvirket Norden, og ifølge direktøren er importen af jernmalm til Kina fortsat høj.

- Det er ikke noget, vi mærker noget til, men vi er opmærksomme på det. Det er i vinterhalvåret, så man kunne godt have en forventning om, at hvis det skulle slå igennem for alvor, så ville vi se det allerede nu, siger han.

BEGRÆNSET ORKAN-EFFEKT

Nordens tankdivision havde i tredje kvartal 2017 et EBITDA-overskud på 6,5 mio. dollar mod 6 mio. dollar i samme periode sidste år. Tredje kvartal var præget af flere orkaner i USA, der i en kort periode pressede raterne på produkttank op.

- Det er ikke noget, der for alvor slår igennem. Der er været enkelte områder med ret højere ratestigninger, men det har været for en uge eller ti dage. Det har været for kort og for snævert til at have en virkelig stor effekt, siger Jan Rindbo.

Nordens samlede overskud efter skat landede på 0,1 mio. dollar i kvartalet mod et underskud på 14,2 mio. kr. året før.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 nov
DNORD
Megafed tråd
1
17 nov
DNORD
Okay undskyld skolelærer, der manglede et d men i kampens hede                    
1
17 nov
DNORD
Det hedder faldenDe kniv - dersom det da er dansk, du forsøger dig med!
1
17 nov
DNORD
Hvorfor det? Den skal da nok komme igen!:)
1

Vindindustriens reaktion på prispres vil være i fokus på konference

21-11-2017 15:30:19
Vindmølleindustriens reaktion på prispresset afledt af overgangen til auktionsbaserede systemer vil være i fokus, når den europæiske vindmølleforening, Windeurope, 28-30. november holder konference i Amsterdam.Det vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, over for Ritzau Finans.- Prisudviklingen og det pres, det kommer til at skabe hele vejen ned i værdikæden i forhold til at opføre vin..

Novo/CEO: Effekt skal skærme tabletmiddel mod prispres

21-11-2017 12:24:46
Det handler om effekt, når Novo skal sikre, at selskabet ikke fanges i det prispres, der har ramt markedet for diabetesmedicin i tabletform.Det siger administrerende direktør i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen tirsdag på selskabets kapitalmarkedsdag.Novo er i færd med at udvikle diabetes 2-midlet Semaglutid i tabletform og står dermed på spring til et kæmpe marked for tabletbehandling af typ..

Aktier/middag: C20 falder trods fremgang til Mærsk og Novo

21-11-2017 11:16:39
Størstedelen af de danske eliteaktier er i bakgear tirsdag formiddag, hvor C20 Cap-indekset falder med 0,1 pct. til 1123,30.Generelt er udsvingene ikke ret store, efterhånden som regnskabssæsonen er ved at nå sin afslutning.I stedet fokuserer investorerne blandt andet på udfaldet af forhandlingerne om den amerikanske skatteaftale, hvor Senatet snart skal stemme sit bud igennem, hvorefter der skal ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Novo/CEO: Vi er tilbage på sporet
2
Pandora: Amerikansk forhandler må nedjustere efter svagt kvartal - NY
3
Novo-chef er bekymret for fremtiden grundet diabetesepidemi - citat
4
Novo planlægger fase 3-udviklingsprogram med subkutan Semaglutid - NY
5
Vindindustriens reaktion på prispres vil være i fokus på konference

Relaterede aktiekurser

D/S Norden 126,40 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. november 2017 02:30:57
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB6 - 2017-11-22 02:30:57 - 2017-11-22 02:30:57 - 1 - Website: OKAY