09 nov: Chemometec Q1: Solid vækst i salget i Nordamerika
09 nov: Genmab/CEO: Darzalex kan nå toppen af vores guidance
09-11-2017 10:05:33

Norden/CEO: Vi har været klar til at udnytte rater i fjerde kvartal

Relateret indhold
13 jun - 
Shipping: Baltic Dry-indekset stiger 1,0 pct. til 1404 ..
12 jun - 
Shipping: Baltic Dry-indekset stiger til 0,2 pct. til 1..
08 jun - 
Shipping: Baltic Dry-indekset falder 0,3 pct. til 1391 ..
Relateret debat
02 jun - 
Det mærkelige ved al diskussion er jo at dem som hævder..
02 jun - 
Paradoksalt, men mange meget små mennesker herinde må t..
02 jun - 
Du har intet lært af historien. I stedet for samhandel ..

En pæn udvikling i markedet for tørlast og en god positionering af skibe i områder med forventet bedre fragtrater er to af de vigtigste årsager til, at rederiet Norden torsdag har opjusteret forventningerne til resultatet for hele 2017

Rederiet venter nu et justeret resultat i niveauet minus 10 til plus 30 mio. dollar mod tidligere minus 20 til plus 20 mio. dollar. I tredje kvartal har Norden arbejdet på at placere skibene bedre, og det betyder, at selskabet nu i højere grad kan udnytte den seneste bedring i tørlastmarkedet, fortæller administrerende direktør Jan Rindbo.

- Vi har været godt positioneret til de her stigende rater ind i fjerde kvartal. Vi har brugt en del af tredje kvartal på det. Det har vi gjort ved dels at flytte skibe ind til de mere lukrative områder i Atlanterhavet på en forventning om bedre rater her til kornsæsonen, men også ved at have udnyttet optionsdage i markedet, siger han til Ritzau Finans i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

For tørlastforretningen har selskabet løftet forventningerne til et resultat i niveauet minus 10 til plus 15 mio. dollar fra tidligere minus 25 til minus 5 mio. dollar. Samtidig er forventningen til tankforretningen blev indsnævret til et resultat på mellem 0 og plus 15 mio. dollar mod tidligere minus 15 til plus 15 mio. dollar.

FORTSAT USIKKERHED FORUDE

På trods af at Norden nu er godt i gang med fjerde kvartal, fastholder rederiet et interval på 40 mio. dollar i de overordnede forventninger efter dagens opjustering, og det skyldes, at der fortsat er flere usikkerhedsmomenter.

- Vi er stadig i voldsomt volatile markeder, og der er stadig en stor usikkerhed forbundet med, hvor årsresultatet ender. Hvis vi kigger på tankmarkedet, går vi i fjerde kvartal ind i et vintermarked, og så forventer vi stigende rater. Men hvornår det indtræffer, og om det får effekt i fjerde kvartal, er usikkert, siger Jan Rindbo.

- Tørlast er i højsæson i øjeblikket, og den er båret frem af Kina, import af jernmalm og kornsæsonen, som understøtter markedet i Atlanten. Det er et spørgsmål om, hvor længe den sæson vil holde, fortsætter han

BREDT OPSVING I TØRLAST

I tredje kvartal landede driftsresultatet før renter, skat, af- og nedskrivninger (EBITDA) i tørlast på 5,5 mio. dollar. Det var en fremgang fra driftsunderskuddet i kvartalet sidste år på 1,9 mio. dollar.

- Vi ser det her synkrone opsving i verdensøkonomien, og det er med til at understøtte en god efterspørgsel. Hvor vi tidligere har haft god medvind fra Kina, ser det nu ud til at være et mere bredt funderet opsving. Vi begynder nu at se større import af råvarer til resten af verden, siger Jan Rindbo, der venter, at tørlastmarkedet igen vil blive mere dæmpet i første kvartal næste år.

I løbet af vinterhalvåret ventes det, at en lang række fabrikker i flere provinser i Kina vil lukke ned for en del af produktionskapaciteten for at nedbringe forureningen i lokalområderne. Det har endnu ikke påvirket Norden, og ifølge direktøren er importen af jernmalm til Kina fortsat høj.

- Det er ikke noget, vi mærker noget til, men vi er opmærksomme på det. Det er i vinterhalvåret, så man kunne godt have en forventning om, at hvis det skulle slå igennem for alvor, så ville vi se det allerede nu, siger han.

BEGRÆNSET ORKAN-EFFEKT

Nordens tankdivision havde i tredje kvartal 2017 et EBITDA-overskud på 6,5 mio. dollar mod 6 mio. dollar i samme periode sidste år. Tredje kvartal var præget af flere orkaner i USA, der i en kort periode pressede raterne på produkttank op.

- Det er ikke noget, der for alvor slår igennem. Der er været enkelte områder med ret højere ratestigninger, men det har været for en uge eller ti dage. Det har været for kort og for snævert til at have en virkelig stor effekt, siger Jan Rindbo.

Nordens samlede overskud efter skat landede på 0,1 mio. dollar i kvartalet mod et underskud på 14,2 mio. kr. året før.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Spar Nord optager lån på 400 mio. kr.

15-06-2018 13:48:15
Spar Nord vil i næste uge optage et lån på 400 mio. kr., der har status af supplerende kapital. Et mindre antal professionelle investorer har lånt banken pengene. Lånet har en løbetid på ti år, men der er mulighed for at betale det ud efter fem år. De første fem år er renten på 2,53 pct., og udstedelsen vil gælde fra 19. juni, oplyser Spar Nord i en meddelelse til fondsbørsen. Supplerende kapital ..

Mærsk: Fragtraterne falder for anden uge i træk

15-06-2018 09:23:33
Spotpriserne på containerfragt faldt 3,5 pct. til 777,70 i denne uge ifølge rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI). Dermed fortsætter sidste uges fald, efter at priserne ellers var steget de to foregående uger.Indekset har bevæget sig en del, siden det var nede at vende i årets bund i 568,68 i slutningen af marts.SCFI-indekset sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra S..

Pandora/Carnegie: Nedslående meldinger om salget i Storbritannien

15-06-2018 07:18:38
Der er tegn på, at det danske smykkeselskab Pandora klarer sig dårligt i Storbritannien.Sådan lyder det i en analyse udarbejdet af investeringsbanken Carnegie ifølge Bloomberg News.Carnegie har ifølge mediet fået "nedslående" meldinger fra flere af Pandoras franchisetagere i Storbritannien, og det fremgår desuden af analysen, at salget indtil videre i år er faldet med op mod 15 pct.Investeringsban..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

D/S Norden 124,80 -1,3% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. juni 2018 06:08:22
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180613.1 - EUROWEB3 - 2018-06-18 06:08:22 - 2018-06-18 06:08:22 - 1 - Website: OKAY