10 nov: Aktier/åbning: Vestas genvinder en anelse af det tabte
10 nov: DLH fortsætter arbejdet med nedlukning, men leverer overskud
10-11-2017 09:29:09

ALK/CEO: Produktionen kan stadig ikke følge med

Relateret indhold
12 jun - 
C25-selskaber/Jyske: Dropper dækning af flere selskaber
08 jun - 
ALK-Abelló/SHB: Kan slippe for den værste tilskudsskræk..
06 jun - 
NKT presset af skeptiske investorer: Nu er hver syvende..
Relateret debat
12 jun - 
Naee... købte i 720 for nogle måneder siden - 50 pct.!!..
12 jun - 
Nahr - short squezze vil snarere give en endnu hurtigre..
12 jun - 
Aktien er shortet, nok derfor ?

ALK-Abelló har fortsat svært ved at følge med efterspørgslen efter sine allergivacciner, og det sætter et tydeligt fingeraftryk på regnskabet for tredje kvartal.

Omsætningen af de injektionsbaserede og dråbebaserede vacciner faldt i tredje kvartal og vurderes af selskabet selv at kunne være omkring 50-60 mio. kr. højere, hvis ikke ALK var ramt af begrænsninger i sin produktion.

Begrænsningerne kommer efter en lang periode, hvor ALK har opgraderet sin produktionskapacitet både for at følge med efterspørgslen, men også for at være på forkant med stigende kvalitetskrav fra myndighederne.

Desuden har selskabet øget kapaciteten i Frankrig, hvor ALK sidste år fik mulighed for at stjæle markedsandele fra Stallergenes, da den franske konkurrent over en periode på et par måneder fik lukket sin produktion af myndighederne på grund af fejlleverancer.

Og for at gøre ondt værre blev ALK i september også selv tvunget til at lukke dele af sin produktion i Frankrig, efter opdagelsen af mug i luften i det sterile produktionsområde på fabrikken, hvor det fremstiller sine injektionsbaserede vacciner og priktest til det franske marked.

Så ALK's produktion har længe været anstrengt.

- Vi har og har haft store leveringsproblemer. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi fik et påbud i Frankrig, som gjorde, at vi måtte lukke produktion ned, og det er den stadig inden for den del, der hedder antiseptisk. Der kommer ikke noget ud i øjeblikket.

- Samtidig sætter vi tempoet ned i vores produktion inden for de injektionsbaserede og dråbebaserede vacciner for at undgå fejl og sørge for, at vi kan gennemføre alle de opgraderinger og opkvalificeringer, vi er nødt til at gøre for at sikre, at vi lever op til de kvalitetskrav, der er, siger administrerende direktør i ALK Carsten Hellmann til Ritzau Finans.

STADIG HØJ MARKEDSANDEL I FRANKRIG

Sammenlagt steg ALK's omsætning til 667 mio. kr. i kvartalet fra 630 mio. kr. i samme periode sidste år. Men i Europa faldt salget af de injektions- og dråbebaseredevacciner en smule til 384 mio. kr. fra 392 mio. kr. i samme periode sidste år, og også i USA gik salget i den del af markedet lidt tilbage.

Med til historien hører dog, at ALK i samme kvartal sidste år voksede markant i den del af vaccinemarkedet og med hele 16 pct. i Europa især som konsekvens af Stallergenes' problemer.

Så ALK holder fast i store dele af de vundne markedsandele.

- I øjeblikket sælger vi alt, hvad vi producerer, og vi har nullagre.

- Men man skal notere sig, at vi i Frankrig stadigvæk får over 60 pct. af alle de nye patienter og også stadig har en markedsandel på over 60 pct. Men vi af ramt af, at det er svært at reparere en bil, når man kører 150 kilometer i timen, og det er lidt der, vi er nu. Vi skal levere til patienterne og markedet, men vi har bare ingen lagre, og ryger der bare ét batch, så kan vi ikke levere til det tyske marked i tre uger, eller det franske marked i to uger, siger Carsten Hellmann.

I tredje kvartal ramte ALK's leveringsproblemer især det tyske marked.

LAGRE NOK FØRST PÅ PLADS NÆSTE ÅR

- Men den gode nyhed er, at de kunder, vi har, de bliver hos os, siger Carsten Hellmann, der ikke har et præcist bud på, hvornår ALK er med igen.

- Jeg tror, at det bliver en rejse, vi er på i lang tid. Det er ikke sikkert, at vi får de samme tab af salg på kvartalsbasis.

- I det store billede hænger det meget godt sammen. Men jeg ville bare ønske, at vi kunne producere mere og hurtigere. Jeg vil tro, at mit bedste bud er, at når vi kommer hen i midten eller slutningen af 2018, så har vi genopbygget lagrene for de største produkter, siger Carsten Hellmann.

Målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt ALK's indtjening til 36 mio. kr. fra 110 mio. kr. i samme periode sidste år.

Resultatet er påvirket af planlagte investeringer i lanceringen af en husstøvmidetablet i USA samt i produktionen.

For hele 2017 fastholdes forventningerne om et EBITDA-resultat på 225-250 mio. kr. Forventningerne til omsætningen præciseres til 2,9 mia. kr. - i midten af den tidligere prognose på 2,8-3,0 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Jyske Bank/CEO: Vi satser meget, meget hårdt på it - citat

20-06-2018 13:38:15
Jyske Bank vil i løbet af 2018 blive en forandret bank, hvilket vil været drevet af store investeringer i optimeringer. Det skal ske gennem hvad bankens ordførende direktør, Anders Dam, i et interview med Finanswatch kalder "robotisering". For nylig fik banken sine kapitalforhold på plads efter salget af sin 38,5 pct. ejerandel i Nordjyske Bank.- Nu er det endt der, hvor vi har fået løst vores kap..

Ambu: Udenlandske investorer sender aktien mod rekord

20-06-2018 11:18:25
Der er rift om Ambu onsdag formiddag, hvor aktien har sat kursen mod rekord efter en gevinst, der bare har vokset sig større og større i løbet af formiddagen.En rundringning til et par handlere og analytikere har umiddelbart ikke kastet en forklaring af sig.- Der er ingen nyheder ude om Ambu, og vi sidder umiddelbart også og undrer os lidt, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Fina..

Aktier/tendens: Comeback i sigte - salgstal kan løfte Genmab

20-06-2018 08:30:13
En løftet anbefaling og lovende salgstal fra USA kan løfte Genmab fra åbningen onsdag, hvor udsigterne er noget lysere, end da handlerne slukkede for deres skærme tirsdag eftermiddag.De amerikanske aktier faldt godt nok tirsdag, efter at USA og Kina havde udvekslet nye toldafgifter, men markedet rettede sig noget efter dansk børslukketid, og onsdag morgen peger S&P 500-futuren på en positiv åbning..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Comeback i sigte - salgstal kan løfte Genmab
2
Aktier/åbning: Udlandet løfter Ambu i rekord - Genmab går til tops
3
Onsdagens aktier: Rekord-Ambu satte C25 til vægs
4
Aktier/middag: Ambu sætter fart på med uforklaret stigning
5
MHI Vestas/CEO: Skal udvikle os uden at "disrupte" værdikæden

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 1.070,00 0,2% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. juni 2018 06:46:11
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180619.1 - EUROWEB7 - 2018-06-21 06:46:11 - 2018-06-21 06:46:11 - 1 - Website: OKAY