10 nov: Aktier/åbning: Vestas genvinder en anelse af det tabte
10 nov: DLH fortsætter arbejdet med nedlukning, men leverer overskud
10-11-2017 09:29:09

ALK/CEO: Produktionen kan stadig ikke følge med

Relateret indhold
16 feb - 
Aktier/åbning: Nordea og DSV tager teten i grønt marked
16 feb - 
Aktier/tendens: DSV får rygklap af storbank før grøn åb..
16 feb - 
ALK-Abelló får japansk godkendelse af allergitablet til..
Relateret debat
10 feb - 
ap69 har jo ellers rost aktien til skyerne, hvor vi sna..
09 feb - 
Det er tænkøligt at den får en kortvarig tur op, men så..
09 feb - 
På det her niveau kan det være relevant at samle op, is..

ALK-Abelló har fortsat svært ved at følge med efterspørgslen efter sine allergivacciner, og det sætter et tydeligt fingeraftryk på regnskabet for tredje kvartal.

Omsætningen af de injektionsbaserede og dråbebaserede vacciner faldt i tredje kvartal og vurderes af selskabet selv at kunne være omkring 50-60 mio. kr. højere, hvis ikke ALK var ramt af begrænsninger i sin produktion.

Begrænsningerne kommer efter en lang periode, hvor ALK har opgraderet sin produktionskapacitet både for at følge med efterspørgslen, men også for at være på forkant med stigende kvalitetskrav fra myndighederne.

Desuden har selskabet øget kapaciteten i Frankrig, hvor ALK sidste år fik mulighed for at stjæle markedsandele fra Stallergenes, da den franske konkurrent over en periode på et par måneder fik lukket sin produktion af myndighederne på grund af fejlleverancer.

Og for at gøre ondt værre blev ALK i september også selv tvunget til at lukke dele af sin produktion i Frankrig, efter opdagelsen af mug i luften i det sterile produktionsområde på fabrikken, hvor det fremstiller sine injektionsbaserede vacciner og priktest til det franske marked.

Så ALK's produktion har længe været anstrengt.

- Vi har og har haft store leveringsproblemer. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi fik et påbud i Frankrig, som gjorde, at vi måtte lukke produktion ned, og det er den stadig inden for den del, der hedder antiseptisk. Der kommer ikke noget ud i øjeblikket.

- Samtidig sætter vi tempoet ned i vores produktion inden for de injektionsbaserede og dråbebaserede vacciner for at undgå fejl og sørge for, at vi kan gennemføre alle de opgraderinger og opkvalificeringer, vi er nødt til at gøre for at sikre, at vi lever op til de kvalitetskrav, der er, siger administrerende direktør i ALK Carsten Hellmann til Ritzau Finans.

STADIG HØJ MARKEDSANDEL I FRANKRIG

Sammenlagt steg ALK's omsætning til 667 mio. kr. i kvartalet fra 630 mio. kr. i samme periode sidste år. Men i Europa faldt salget af de injektions- og dråbebaseredevacciner en smule til 384 mio. kr. fra 392 mio. kr. i samme periode sidste år, og også i USA gik salget i den del af markedet lidt tilbage.

Med til historien hører dog, at ALK i samme kvartal sidste år voksede markant i den del af vaccinemarkedet og med hele 16 pct. i Europa især som konsekvens af Stallergenes' problemer.

Så ALK holder fast i store dele af de vundne markedsandele.

- I øjeblikket sælger vi alt, hvad vi producerer, og vi har nullagre.

- Men man skal notere sig, at vi i Frankrig stadigvæk får over 60 pct. af alle de nye patienter og også stadig har en markedsandel på over 60 pct. Men vi af ramt af, at det er svært at reparere en bil, når man kører 150 kilometer i timen, og det er lidt der, vi er nu. Vi skal levere til patienterne og markedet, men vi har bare ingen lagre, og ryger der bare ét batch, så kan vi ikke levere til det tyske marked i tre uger, eller det franske marked i to uger, siger Carsten Hellmann.

I tredje kvartal ramte ALK's leveringsproblemer især det tyske marked.

LAGRE NOK FØRST PÅ PLADS NÆSTE ÅR

- Men den gode nyhed er, at de kunder, vi har, de bliver hos os, siger Carsten Hellmann, der ikke har et præcist bud på, hvornår ALK er med igen.

- Jeg tror, at det bliver en rejse, vi er på i lang tid. Det er ikke sikkert, at vi får de samme tab af salg på kvartalsbasis.

- I det store billede hænger det meget godt sammen. Men jeg ville bare ønske, at vi kunne producere mere og hurtigere. Jeg vil tro, at mit bedste bud er, at når vi kommer hen i midten eller slutningen af 2018, så har vi genopbygget lagrene for de største produkter, siger Carsten Hellmann.

Målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt ALK's indtjening til 36 mio. kr. fra 110 mio. kr. i samme periode sidste år.

Resultatet er påvirket af planlagte investeringer i lanceringen af en husstøvmidetablet i USA samt i produktionen.

For hele 2017 fastholdes forventningerne om et EBITDA-resultat på 225-250 mio. kr. Forventningerne til omsætningen præciseres til 2,9 mia. kr. - i midten af den tidligere prognose på 2,8-3,0 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Vestas, Genmab og Mærsk kan komme i fokus

21-02-2018 08:29:48
En række analyseændringer på blandt andre Mærsk, Vestas og Sydbank kan komme til at spille ind på den danske aktieåbning onsdag, hvor investorerne kan se frem til en stribe regnskaber fra nogle af de mindre banker - og efter børslukketid fra C25-selskabet Genmab.Overordnet set tyder det på en næsten uændret åbning i Europa - måske med en tendens til marginale fald efter en lettere negativ drejning..

Sydbank/SEB: Sænker kursmålet og anbefalingen til "sælg" fra "hold"

20-02-2018 15:47:29
SEB har sænket anbefalingen for Sydbank til "sælg" fra "hold", mens kursmålet samtidig er skruet ned til 243 kr. fra 260 kr.Det skriver svenske Dagens Industri.Sydbank-aktien falder efter tirsdagens regnskab 5,5 pct. til 243 kr./ritzau/FINANSJacob Zacher Poulsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Vestas/Sydbank: Stigende tyske priser er rigtig godt nyt

20-02-2018 14:01:42
Vestas-aktien er tirsdag eftermiddag gået i front for C25-indekset, efter at resultatet fra den seneste tyske auktion over vindprojekter på land har resulteret i noget højere priser, end tilfældet var ved den foregående auktion.Og det er helt naturligt, at aktien stiger på nyheden, der umiddelbart er rigtig positiv for Vestas og de øvrige vindmølleproducenter.- Vestas har selv nævnt udbudspriserne..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Vestas/Sydbank: Stigende tyske priser er rigtig godt nyt
2
Aktier/tendens: Vestas, Genmab og Mærsk kan komme i fokus
3
Tirsdagens aktier: Varme Vestas trak C25 i spinkelt plus
4
Genmab: Darzalex-salget i USA steg med 6,2 pct. i januar
5
Mærsk/dir: God timing ved opkøb af Hamburg Süd

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 728,00 -1,4% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. februar 2018 12:15:46
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180219.1 - EUROWEB5 - 2018-02-21 12:15:46 - 2018-02-21 12:15:46 - 1 - Website: OKAY