10 nov: Aktier/åbning: Vestas genvinder en anelse af det tabte
10 nov: DLH fortsætter arbejdet med nedlukning, men leverer overskud
10-11-2017 09:29:09

ALK/CEO: Produktionen kan stadig ikke følge med

Relateret indhold
10 nov - 
Fredagens aktier: C20 i rødt efter fortsat nedtur for V..
10 nov - 
Aktier/middag: Vestas, Mærsk og Pandora trækker C20 i r..
10 nov - 
ALK Q3: Husstøvmidetablet nærmer sig markedet i USA - N..
Relateret debat
11 nov - 
Lad nu den bolle få et engelskkursus. Det er m&ar..
10 nov - 
Suppleret lidt op med 28 stk til 929 til nu 168 her til..
10 nov - 
Tallene er ikke specielt skuffende, men nogenlunde på l..

ALK-Abelló har fortsat svært ved at følge med efterspørgslen efter sine allergivacciner, og det sætter et tydeligt fingeraftryk på regnskabet for tredje kvartal.

Omsætningen af de injektionsbaserede og dråbebaserede vacciner faldt i tredje kvartal og vurderes af selskabet selv at kunne være omkring 50-60 mio. kr. højere, hvis ikke ALK var ramt af begrænsninger i sin produktion.

Begrænsningerne kommer efter en lang periode, hvor ALK har opgraderet sin produktionskapacitet både for at følge med efterspørgslen, men også for at være på forkant med stigende kvalitetskrav fra myndighederne.

Desuden har selskabet øget kapaciteten i Frankrig, hvor ALK sidste år fik mulighed for at stjæle markedsandele fra Stallergenes, da den franske konkurrent over en periode på et par måneder fik lukket sin produktion af myndighederne på grund af fejlleverancer.

Og for at gøre ondt værre blev ALK i september også selv tvunget til at lukke dele af sin produktion i Frankrig, efter opdagelsen af mug i luften i det sterile produktionsområde på fabrikken, hvor det fremstiller sine injektionsbaserede vacciner og priktest til det franske marked.

Så ALK's produktion har længe været anstrengt.

- Vi har og har haft store leveringsproblemer. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi fik et påbud i Frankrig, som gjorde, at vi måtte lukke produktion ned, og det er den stadig inden for den del, der hedder antiseptisk. Der kommer ikke noget ud i øjeblikket.

- Samtidig sætter vi tempoet ned i vores produktion inden for de injektionsbaserede og dråbebaserede vacciner for at undgå fejl og sørge for, at vi kan gennemføre alle de opgraderinger og opkvalificeringer, vi er nødt til at gøre for at sikre, at vi lever op til de kvalitetskrav, der er, siger administrerende direktør i ALK Carsten Hellmann til Ritzau Finans.

STADIG HØJ MARKEDSANDEL I FRANKRIG

Sammenlagt steg ALK's omsætning til 667 mio. kr. i kvartalet fra 630 mio. kr. i samme periode sidste år. Men i Europa faldt salget af de injektions- og dråbebaseredevacciner en smule til 384 mio. kr. fra 392 mio. kr. i samme periode sidste år, og også i USA gik salget i den del af markedet lidt tilbage.

Med til historien hører dog, at ALK i samme kvartal sidste år voksede markant i den del af vaccinemarkedet og med hele 16 pct. i Europa især som konsekvens af Stallergenes' problemer.

Så ALK holder fast i store dele af de vundne markedsandele.

- I øjeblikket sælger vi alt, hvad vi producerer, og vi har nullagre.

- Men man skal notere sig, at vi i Frankrig stadigvæk får over 60 pct. af alle de nye patienter og også stadig har en markedsandel på over 60 pct. Men vi af ramt af, at det er svært at reparere en bil, når man kører 150 kilometer i timen, og det er lidt der, vi er nu. Vi skal levere til patienterne og markedet, men vi har bare ingen lagre, og ryger der bare ét batch, så kan vi ikke levere til det tyske marked i tre uger, eller det franske marked i to uger, siger Carsten Hellmann.

I tredje kvartal ramte ALK's leveringsproblemer især det tyske marked.

LAGRE NOK FØRST PÅ PLADS NÆSTE ÅR

- Men den gode nyhed er, at de kunder, vi har, de bliver hos os, siger Carsten Hellmann, der ikke har et præcist bud på, hvornår ALK er med igen.

- Jeg tror, at det bliver en rejse, vi er på i lang tid. Det er ikke sikkert, at vi får de samme tab af salg på kvartalsbasis.

- I det store billede hænger det meget godt sammen. Men jeg ville bare ønske, at vi kunne producere mere og hurtigere. Jeg vil tro, at mit bedste bud er, at når vi kommer hen i midten eller slutningen af 2018, så har vi genopbygget lagrene for de største produkter, siger Carsten Hellmann.

Målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt ALK's indtjening til 36 mio. kr. fra 110 mio. kr. i samme periode sidste år.

Resultatet er påvirket af planlagte investeringer i lanceringen af en husstøvmidetablet i USA samt i produktionen.

For hele 2017 fastholdes forventningerne om et EBITDA-resultat på 225-250 mio. kr. Forventningerne til omsætningen præciseres til 2,9 mia. kr. - i midten af den tidligere prognose på 2,8-3,0 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/middag: C20 falder trods fremgang til Mærsk og Novo

21-11-2017 11:16:39
Størstedelen af de danske eliteaktier er i bakgear tirsdag formiddag, hvor C20 Cap-indekset falder med 0,1 pct. til 1123,30.Generelt er udsvingene ikke ret store, efterhånden som regnskabssæsonen er ved at nå sin afslutning.I stedet fokuserer investorerne blandt andet på udfaldet af forhandlingerne om den amerikanske skatteaftale, hvor Senatet snart skal stemme sit bud igennem, hvorefter der skal ..

Novo planlægger fase 3-udviklingsprogram med subkutan Semaglutid - NY

21-11-2017 08:37:26
Efter positive kliniske fase 2-resultater med subkutan Semaglutid til behandling af svær overvægt planlægger Novo Nordisk til næste år at indlede et klinisk fase 3-udviklingsprogram med ugentlig subkutan Semaglutid.Det fortæller Novo i en meddelelse forud for tirsdagens kapitalmarkedsdag.Udviklingsprogrammet med subkutan Semaglutid, der vil blive givet som injektion i patientens underhud, forvente..

NTR tror på millionoverskud efter fremgang i shippingforretning

20-11-2017 15:06:36
Selv om der bliver holdt igen med investeringerne i shippingbranchen, har NTR Holding kunne løfte resultaterne i 2017.Selskabet, der tjener penge på at sælge sikkerhedsudstyr til shippingbranchen via selskabet Daniamant, kommer ud af årets første ni måneder med et overskud før skat på 3,5 mio. kr., hvilket er en stigning fra 0,8 mio. kr. i samme periode året før.Omsætningen er steget til 63,7 mio...

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Mandagens aktier: Novo steg på forventning - Vestas ned på usikkerhed
2
Novo/CEO: Vi er tilbage på sporet
3
Novo-chef er bekymret for fremtiden grundet diabetesepidemi - citat
4
Novo planlægger fase 3-udviklingsprogram med subkutan Semaglutid - NY
5
Tryg-direktør om nyt milliardmål: En gylden mulighed

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 893,00 -0,6% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. november 2017 13:10:20
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB7 - 2017-11-21 13:10:20 - 2017-11-21 13:10:20 - 1 - Website: OKAY