10 nov: DLH fortsætter arbejdet med nedlukning, men leverer overskud
10 nov: SAS: Passagertrafikken faldt i oktober
10-11-2017 10:16:43

ALK Q3: Husstøvmidetablet nærmer sig markedet i USA - NY

Relateret indhold
10 nov - 
Fredagens aktier: C20 i rødt efter fortsat nedtur for V..
10 nov - 
Aktier/middag: Vestas, Mærsk og Pandora trækker C20 i r..
10 nov - 
ALK/CEO: Produktionen kan stadig ikke følge med
Relateret debat
11 nov - 
Lad nu den bolle få et engelskkursus. Det er m&ar..
10 nov - 
Suppleret lidt op med 28 stk til 929 til nu 168 her til..
10 nov - 
Tallene er ikke specielt skuffende, men nogenlunde på l..

ALK-Abelló er kommet et stort skridt videre med sine planer om at lancere selskabets tabletvaccine mod husstøvmideallergi på det nordamerikanske marked.

I Canada er tabletten lanceret under navnet Acarizax, og i USA har ALK indledt prælancerings- og markedsføringsaktiviteter forud for selve lanceringen. Pillen går her under navnet Odactra, og ALK ventes at gå bredt ud i slutningen af året. Samtalerne med sygekasserne om at få adgang til patienterne går godt, oplyser ALK.

- Over halvdelen af alle potentielle patienter på vores husstøvmidetablet har nu uhindret adgang til tilskud, uddyber ALK's administrerende direktør, Carsten Hellmann, over for Ritzau Finans.

- Så det man kunne frygte i forhold til, at man ikke får adgang til markedet, da der ikke gives tilskud, er ikke vores hindring.

- Det, der er vores opgave, er at få overbevist allergilægerne om, at det at sælge tabletter gør deres samlede forretning større og bedre, og ikke er en konkurrent til det de tjener penge på i dag, siger Carsten Hellmann.

ALK's tidligere partner Merck opgav at markedsføre allergitabletterne, der også tæller piller mod græs- og ragweedallergi, og foreløbigt omsætter for meget lidt på det nordamerikanske marked. En hindring har været, at allergilægerne tjener gode penge på, at blande deres egne injektionsbaserede allergivacciner.

Men der er ifølge ALK stadig rigtig mange ubehandlede patienter, der slipper igennem hos allergilægerne, uden at komme i behandling, og derved repræsenterer et ekstra potentiale.

- Vi har i dag ansat det, der svarer til omkring halvdelen af de sælgere, som Merck brugte dengang, de stod for det. Men vi er kun inde at angribe omkring en femte- eller sjettedel af de læger, som de besøgte. Så vi er meget tættere på lægerne nu, siger Carsten Hellmann.

ALK's lanceringsplaner blev i august fremrykket omkring et halvt år til fjerde kvartal fra midten af 2018, og ved den lejlighed sænkede ALK samtidig forventninger til 2017 med 50-75 mio. kr. målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) på grund af omkostninger til lanceringen.

Forventningerne til indtjeningen fastholdes i regnskabet for tredje kvartal.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas/HSBC: Lavere prisforudsætninger bag hug på 22 pct. i kursmålet

23-11-2017 13:34:01
Vindindustrien oplever markedsturbulens og prispres på vindmøller, hvilket har fået storbanken HSBC til at skære kraftigt i kursmålene for selskaber som Vestas, Siemens Gamesa og Nordex.- Prispresset er intensiveret og påvirker marginerne for alle vindmølleproducenter. Vi venter, at det negative momentum vil fortsætte, indtil der kommer tegn på en stabilisering af priserne under auktionssystemerne..

Aktier/middag: Vestas-nedtur for femte dag i træk tynger C20

23-11-2017 11:33:16
Der er en overvægt af røde aktier på det danske aktiemarked torsdag, hvor særligt Vestas og FLSmidth er ramt af udsalg, mens Royal Unibrew bliver belønnet for sit regnskab for tredje kvartal.Omkring 11.30-tiden falder det toneangivende C20 Cap-indeks 0,5 pct. til 1115,75. Aktiviteten er påvirket af, at de amerikanske børser holder lukket som følge af thanksgiving.For femte dag i træk dykker Vestas..

Aktier/tendens: Stille åbning efterlader rampelyset til Unibrew

23-11-2017 07:55:35
Roen er så småt begyndt at sænke sig over det danske aktiemarked efter den seneste tids store regnskaber, og det efterlader plads i rampelyset til selskaber som Royal Unibrew, der har været på banen med sit seneste kvartalsregnskab.Overordnet ser det danske aktiemarked torsdag morgen ud til at åbne tæt på onsdagens lukkeniveau. Hen over natten er der ikke sket de store bevægelser på børsen i USA, ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Onsdagens aktier: Kapitalfonds retræte trak Pandora til tops
2
Vestas i laveste niveau i over to år
3
Goldman Sachs: Trumps skattepakke giver 10 pct. til amerikanske aktier
4
Pandora: Amerikanere øger spekulation i kursfald
5
Fingerprint Cards: Rygter om kinesisk bud sætter skub i aktien

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 900,50 -1,3% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. november 2017 15:52:15
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB3 - 2017-11-23 15:52:15 - 2017-11-23 15:52:15 - 1 - Website: OKAY