05 dec: Eurozonen: PMI Service steg som ventet i november
05 dec: Eurozonen: Detailsalg overraskede negativt i oktober
05-12-2017 10:56:28

Neurosearch/CEO: En afnotering fra børsen er ikke givet

Relateret indhold
13 aug - 
Neurosearch: Nordic Transport Group sidder på en fjerde..
09 aug - 
Neurosearch: Nordic Transport Group er nu enebejler
02 jul - 
Mandagens aktier: Lundbecks nye chef mødte modgang på n..
Relateret debat
11 aug - 
Hvori består fuglene?    
11 aug - 
Ja, sådan må det vist hænge sammen. H..
11 aug - 
Du kan beholde dine aktier. NTG har ingen planer om at ..

Selv om Neurosearch tirsdag synes at have taget et solidt skridt mod enden på selskabet efter flere års afviklingskamp, er det ikke givet, at selskabet skal afnoteres fra fondsbørsen i København næste år, hvor Neurosearch har givet sig selv en deadline til at sælge eller likvidere selskabet.

Det er det ikke, fordi det skattemæssige underskud på omtrent 1,6 mia. kr., der er tilbage i det ellers stort set tomme selskab, kun kan fremføres, hvis børsnoteringen opretholdes.

- Vi ved jo ikke, om det bliver til en afnotering. Det kommer jo an på, om der er nogen, der overtager selskabet. Vores væsentligste aktiv lige nu er det skattemæssige underskud, og forudsætningen for, at det kan opretholdes, er en børsnotering, siger Allan Andersen, der er administrerende direktør hos Neurosearch, til Ritzau Finans.

Han håber stadig på, at det lykkes at finde en aftager til selskabet, der er interesseret i kassebeholdningen og de mulige milepæle på 55 mio. kr. for Huntexil, der kan komme fra israelske Teva Pharmaceuticals, hvis lægemiddelkandidaten opnår markedsføringsgodkendelse.

Ikke mindst bør det skattemæssige underskud være interessant, vurderer han. Men på nuværende tidspunkt er der fortsat ikke forhandlinger i gang.

- Der er nogen, der har sagt, at de kigger på det, men vi er ikke i noget, der ligner forhandlinger med nogen på nuværende tidspunkt. Der er jo også nogle måneder endnu, siger Allan Andersen.

AFKLARING SENEST I APRIL 2018

I tirsdagens meddelelse fra Neurosearch fremgår det, at selskabet er gået ind i den sidste fase af sin afvikling.

Derfor leder selskabet nu efter mulige købere, og hvis der ikke er fundet en inden den ordinære generalforsamling næste år, vil bestyrelsen indstille til generalforsamlingen, at Neurosearch i stedet likvideres.

Der er endnu ikke indkaldt til generalforsamlingen, og derfor er der heller ikke sat en præcis dato på, men Allan Andersen oplyser, at det formentlig bliver "engang i april".

VILLE IKKE FORLADE SKUDEN

Arbejdet med afviklingen af Neurosearch har i grove træk kørt siden august 2012, hvor selskabet nedskrev værdien af Huntexil til et rundt nul.

En måned senere lykkedes det alligevel for selskabet at afhænde Huntexil-projektet til Teva Pharmaceuticals for omkring 150 mio. kr., hvorfor egenkapitalen igen kom op i positivt terræn.

Siden kom en sag om kursmanipulation vedrørende netop Huntexil i vejen, og den blev der først for alvor sat punktum for i slutningen af sidste år, hvor Højesteret endte med at stadfæste afgørelsen fra både Københavns Byret og Østre Landsret om en bøde på 5 mio. kr. til Neurosearch for videregivelse af urigtige informationer.

Den tidligere topchef Flemming Pedersen, som i byretten også blev kendt skyldig og idømt en bøde på 1 mio. kr., blev i Østre Landsret frifundet, og den del blev også fastholdt i Højesteret.

Sagen betød dog, at afviklingen nu har varet i foreløbig fem år, og det har været en hård proces for selskabet, der dog hele tiden har haft et klart ønske om at få lukket ordentligt ned.

- Det har været et stykke arbejde, der skulle gøres. Vi ville ikke forlade skuden, inden vi havde ryddet op. Da vi havde solgt Huntexil med det yderste af neglene, kom vi frem til, at vi kunne afvikle selskabet med tilbageværende likvider, og det har jo vist sig at være rigtigt, siger Allan Andersen.

- Det koster ikke meget at køre videre, så kassebeholdningen vil være nogenlunde intakt næste år også, fortsætter Neurosearch-topchefen.

Investorerne reagerer tirsdag ved at sende Neurosearch op med 17,4 pct. til 4,25 kr. på børsen. Det sender markedsværdien op i 104 mio. kr., hvilket altså indikerer, at investorerne også tror på, at der vil være mere tilbage til aktionærerne end de cirka 75 mio. kr., der er i kassen, når nøglen endegyldigt drejes om.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
10 aug
NEUR
Der er ellers noget af en køberside i Neurosearch! Der er nogen, som gerne vil købe 6.000.000 stk!  
1
09 aug
NEUR
Håber jeg kan få lidt hjælp her. Det er vedrørende købstilbud fra NTG. Hvis jeg ejer aktier og overt..
1

NKT OPTAKT Q2 15/8: Priser, guidance og 2019-indikationer i fokus

14-08-2018 11:30:02
Når kabelkoncernen NKT onsdag aflægger regnskab for andet kvartal vil der være fokus på, om selskabet ændrer på forventningerne til 2018. Derudover vil opmærksomheden rette sig mod eventuelle kommentarer om udsigterne for 2019, herunder prisudviklingen og mulighederne for at få flere ordrer i bogen for at sikre en bedre udnyttelse af selskabets produktionskapacitet.Hos Jyske Bank venter aktieanaly..

Aktier/tendens: Nilfisks regnskab og flere opjusteringer i fokus

14-08-2018 08:40:16
Et regnskab fra Nilfisk og flere selskaber med opjusteringer kan præge udviklingen på den københavnske fondsbørs tirsdag morgen blandt de mindre selskaber, der ikke er med i eliteindekset, C25.Her er det så som så med nyheder - måske lige med undtagelse af Vestas, der fra morgenstunden har fået nyt fra de tyske konkurrenter Senvion og Nordex, der begge er kommet med regnskaber, op til at Vestas se..

GN/CEO: Nyt produkt har en vigtig rolle i at nå vækstforventninger -NY

13-08-2018 15:41:26
Selv om det kom som en overraskelse for markedet, at GN Group mandag offentliggjorde planerne om lanceringen af et nyt høreapparat, så har det hele tiden været planen internt i høreapparatkoncernen, at det nye premiumapparat skulle lanceres efter sommer.Den kommende lancering af produktet, der går under navnet Resound Linx Quattro, kommer derfor heller ikke sammen med en ændring af vækstforventnin..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Veloxis Q2: Opjusterer forventninger efter højere produktomsætning
2
Mandagens aktier: GN og Coloplast bragte C25 i europæisk førerfelt
3
Tesla kører videre med børsexit: Stenrig oliefond er med på idéen
4
Aktier/tendens: Nilfisks regnskab og flere opjusteringer i fokus
5
KORR: Aktier/middag: Nilfisk straffes og opjusteringer belønnes

Relaterede aktiekurser

NeuroSearch A/S 4,580 -0,7% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
14. august 2018 15:38:35
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180810.1 - EUROWEB1 - 2018-08-14 15:38:35 - 2018-08-14 15:38:35 - 1 - Website: OKAY