07 dec: Aktier/åbning: Plusser til Ørsted og Vestas er med til at løfte C..
07 dec: Rovsing henter penge til ny strategi: Vil fordoble salg på fem år..
07-12-2017 09:22:34

ALK/CEO: Finansieringen er på plads - nu skal vi lykkes med vores plan

Relateret indhold
20 mar - 
ALK uddeler aktieoptioner og performance-aktier til led..
02 mar - 
ALK: Direktører tildeles aktier for 1,7 mio. kr.
16 feb - 
Aktier/åbning: Nordea og DSV tager teten i grønt marked
Relateret debat
05 apr - 
Det har du ret i
05 apr - 
ALK har stilleperiode hele året ;-)  
04 apr - 
Imorgen glider Alk over i sin stilleperiode. Det er ikk..

ALK-Abelló har fået rejst næsten 700 mio. kr. ved salg af nye aktier og glæder sig over, at det nu kan koncentrere sig om at eksekvere sin nylancerede strategi, så der skabes værdi på den lange bane.

Udbuddet, der svarer til 10 pct. af den eksisterende aktiekapital, blev gennemført via en accelereret bookbuilding og blev overtegnet af danske og internationale institutionelle investorer til en pris på 690 kr. per aktie.

Det er 1,4 pct. højere end ALK-aktiens slutkurs onsdag på 681 kr., men over 200 kr. eller 24 pct. lavere end slutkursen fredag, inden ALK annoncerede sin nye strategi og vækstplan mandag morgen.

- Vi er meget glade. Vi har fået nogle rigtig gode aktionærer ind og fået god støtte fra vores hovedaktionærer, og vi har rejst penge til at gennemføre en ambitiøs strategiplan, så vi er meget tilfredse, siger administrerende direktør Carsten Hellmann.

Siden strategien blev annonceret, og det stod klart, at ALK skulle ud og hente ny finansiering for at komme i mål med sine planer, har ALK-aktionærerne dog måttet se store værdier forsvinde fra deres depoter. ALK stiger godt nok mandag med 7,6 pct. til 733 kr., men markedsværdien af de gamle aktier er faldet med over 1,5 mia. kr.

- Det er klart, at hvis kursen var 20 pct. højere, så havde vi fået mere, men vi er rigtig glade for resultatet.

- I bund og grund så drejer det sig for mig om, at virksomheden gør det rigtige, og læser du strategiplanen og taler med alle analytikere og alle investorer, så er den "spot on". Det er det, vi skal gennemføre, og nu har vi så rejst yderligere kapital til at gennemføre den aggressivt, så det kan næsten ikke blive bedre, siger Carsten Hellmann.

Spørgsmål: Men hvad er det så, at markedet misforstår?

- Jeg ved ikke, om markedet misforstår noget. Der skal ikke så meget til. Når der, så vidt jeg ved, kun er omkring 30 pct. free-flow - så skal der ikke så mange udenlandske investorer eller andre til, som går ind og spekulerer i den. Du kan også se, at andre selskaber falder 15 pct., fordi de siger, at deres margin falder 1 procentpoint. Så det er egentlig ikke noget, jeg har tænkt så meget over, siger Carsten Hellmann og uddyber:

- Man skal huske, at mit job er at sikre, at firmaet bliver rigtig meget værd, fordi vi gør de rigtige ting. Hvad der sker kortsigtet i aktiemarkedet, kan jeg ikke gøre så meget ved. Vi ved, at vi har fuld støtte til vores strategiplan. Nu har vi fået finansieret den via en aktieudvidelse, og nu skal vi lykkes med den, siger Carsten Hellmann.

Med aktiesalget vurderer ALK, at det sammen med sine kreditfaciliteter har penge nok til at gennemføre sin strategi, der indebærer en investering på cirka 1 mia. kr. over tre år for at slå hul på det nordamerikanske marked for tabletbehandling af allergi.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Bavarian: Udenlandske kapitalfonde øger væddemålet på kursfald

20-04-2018 16:36:15
En række kapitalfonde har onsdag og torsdag øget sine shortpositioner i biotekselskabet Bavarian Nordic. Det viser en række indberetninger til Finanstilsynet. Torsdag har Capital Partners øget sin shortposition til 0,62 pct. af aktierne fra 0,54 pct. Ligeledes har AHL Partners øget sin shortposition til 1,31 pct. af Bavarian-aktierne. Tidligere havde kapitalfonden shortet 1,20 pct.Arrow Street øge..

Vestas-konkurrent sælger flere vindmøller - men prispresset fortsætter

20-04-2018 12:49:56
Den amerikanske Vestas-konkurrent General Electric (GE) har solgt flere vindmøller i første kvartal, men selskabet melder om fortsat prispres i branchen. GE havde i de første tre måneder af 2018 en ordreindgang på 936 vindmøller mod 589 i samme periode sidste år. Selskabet oplyser ikke størrelsen på de solgte møller, men skriver i en kommentar, at det har haft en stærk vækst i USA målt på megawatt..

Brøndby-aktien banker til vejrs efter sejr over guldrival

20-04-2018 09:20:41
Aktien i Brøndby IF bliver sendt til vejrs med en stigning på 13,6 pct. til 1,25 kr. fredag morgen, efter at fodboldklubben torsdag aften vandt 3-2 på udebane over FC Midtjylland i Alka Superligaen.Med sejren fastholder Brøndby IF sin førsteplads i Alka Superligaen og har nu tre point ned til netop FC Midtjylland på andenpladsen. Der mangler at blive spillet seks runder, før sæsonen er slut i Alka..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Demokraterne sagsøger Rusland, Trumps valgkampagne og WikiLeaks

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 783,00 1,6% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Cookie- og privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. april 2018 17:05:31
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20180417.1 - EUROWEB6 - 2018-04-21 17:05:31 - 2018-04-21 17:05:31 - 1 - Website: OKAY