07 dec: Appetit på frugt og grønt får økologisk import til at vokse - NY
07 dec: Aktier/middag: Analyse trækker Vestas i energisk indekstop
07-12-2017 11:41:17

Saxo Bank spår fortsat himmelflugt for bitcoin i 2018

Relateret indhold
15 feb - 
Enormt Bitcoin-svindelnummer trækker tråde til Danmark
13 feb - 
Norges finanstilsyn advarer mod kryptovalutaer
22 jan - 
Danske Bank overvejer forbud mod medarbejderkøb af kryp..
Relateret debat
05 maj - 
Jeg har aldrig ejet og skal aldrig en krypto-valuta (me..
04 maj - 
Spændende læsning.
03 maj - 
Interessant artikel fra CNBC... "People in Sweden barel..

Bitcoin fortsætter sin himmelflugt, aktiemarkedet bliver mere volatilt, og Sydafrika kan vokse mest blandt de afrikanske lande.

Sådan lyder nogle af forudsigelserne hos Saxo Bank for det næstkommende år. Det sker i en årlig analyse, som tager fat på ti forskellige emner, der ifølge Saxo Bank kan blive værd at holde øje med for investorerne.

- Dette års liste er nogle af de bedste, vi nogensinde har haft, da de opfordrer alle til at tænke ud af boksen. Det er vigtigt at understrege, at de vilde forudsigelser ikke bør opfattes som Saxo Banks officielle holdning, men snarere er begivenheder, der afviger fra konsensus og har potentiale til at skabe store markedsbevægelser, påpeger cheføkonom i banken Steen Jacobsen.

Selv om 2017 blev et relativt roligt og ikke volatilt år på finansmarkederne, så ventes pendulet i 2018 at svinge tilbage mod større volatilitet og risici ifølge bankens valutastrateg, John Hardy, der har været pennefører på forudsigelserne i år.

- Når selvtilfredsheden på markederne bliver for stor, undervurderer investorerne de lurende risici, siger han og pointerer, at Saxo Banks forudsigelser ikke alene omhandler bekymringer for faldende markeder.

- Måske rammer vi ikke rigtigt på nogen af vores forudsigelser, men det er ikke det væsentlige, konstaterer valutastrategen og understreger, at opgaven med forudsigelserne er "at stimulere en debat om de ekstreme konsekvenser, som begivenhederne kan tænkes at have i 2018".

Blandt nogle af forudsigelserne er, at bitcoin i 2018 vil toppe med en pris på over 60.000 dollar mod en pris i øjeblikket på lige under 15.000 dollar. Derefter forudses kryptovalutaen at falde til 1000 dollar året efter.

- Investorer og fonde bliver mere komfortable med at handle kryptovalutaen, da der lanceres future-kontrakter på bitcoin i december i år, og der er markedsværdien allerede over 1000 mia. dollar, skriver Saxo Bank.

Faldet fra den ventede top i 2018 forudser Saxo Bank vil have Rusland og Kina som igangsættere. De to lande forudses at rykke ud på sidelinjen og endda forbyde kryptovaluta indenlandsk.

- Efter sit spektakulære højdepunkt i 2018 ødelægges bitcoin i 2019 og falder tilbage til at være tæt på sin fundamentale "produktionsomkostning" på 1000 dollar, skriver Saxo Bank.

FLASH CRASH OG STIGENDE VOLATILITET PÅ AKTIEMARKEDET

Saxo Bank ser tegn, der peger mod et sammenbrud på de globale markeder, og den meget lave volatilitet i 2017 er et af dem.

- De historiske lave niveauer i volatilitetsindeksene VIX og MOVE (Merrill Lynch Option Volatility Estimate) matches af rekorder på aktiemarkedet og ejendomsmarkedet. Resultatet bliver en krudttønde, der ventes at stige vildt, lige indtil S&P 500 pludseligt mister 25 pct. af værdien i et enkelt, hurtigt og spektakulært ryk, som vi så det i 1987, vurderer banken, der ser "en hærskare af short-handlere blive fuldstændig udraderede".

AFRIKANSK FORÅR

Desuden kan Sydafrika blive vækstvinder i det afrikanske forår.

Saxo Bank venter, at den tvungne tilbagetræden af Zimbabwes præsident, Robert Mugabe, i slutningen af 2017 udløser en bølge af politisk forandring i andre afrikanske lande, der vil gavne Sydafrika.

- Sydafrikas leder, Jacob Zuma, tvinges væk fra magten, og Congos Joseph Kabila står overfor hidtil usete demonstrationer, der presser ham til at flygte fra landet, gætter Saxo Bank, der ser Sydafrika som den største vinder, da den sydafrikanske valuta, rand, bliver Emerging Markets-darling og styrkes 30 pct. målt mod G3-valutaerne.

TABEL

Alle ti forudsigelser fra Saxo Bank for 2018:

1. USA’s centralbank mister selvstændighed som følge af, at det amerikanske finansministerium tager ansvar

2. Japans centralbank tvunget til at afgive styring af rentekurven

3. Kina virkeliggør Petro-Renminbi

4. Volatiliteten topper efter et “flash crash” på aktiemarkedet

5. Amerikanske vælgere stemmer rødt til 2018 valg

6. Østrigt-Ungarsk imperium truer EU

7. Bitcoin bliver kastet for ulvene

8. Afrikansk forår får Sydafrika til at blomstre

9. Tencent vælter Apple af tronen

10. Deres tid er kommet – kvinderne smadrer glasloftet

(Kilde: Saxo Bank)

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Fondsbørsmeddelelser

Hartmann Q1: Sætter gang i effektiviseringsprogram for at nå 2018-mål

24-05-2018 14:29:06
Fremgang i emballagesalget og et højere teknologisalg prægede årets første kvartal hos emballageproducenten Brødrene Hartmann, der kom ud af perioden med en stigning i både omsætningen og indtjeningen.I første kvartal omsatte virksomheden for 624 mio. kr. mod 572 mio. kr. i samme periode af 2017, og fremgangen kom, på trods af at valutakurser påvirkede omsætningen i år med 55 mio. kr. Det fremgår ..

Pandora/Carnegie: Ser nedjustering komme senere på året

24-05-2018 09:59:22
Smykkekoncernen Pandora har kurs mod en nedjustering senere på året, vurderer Carnegie, som skærer gevaldigt i kursmålet for aktie til 400 kr. fra før 700 kr. og sænker anbefalingen til "sælg" fra "hold". Finanshusets Pandora-analytiker, Lars Topholm, peger også på, at det kan blive nødvendigt at få nye kræfter ind til at få gennemført de nødvendige ændringer i selskabet og genskabe tilliden. Regn..

TCM: Kapitalfond har solgt alle aktier seks måneder efter børsnotering

24-05-2018 08:35:40
Majoritetsaktionæren Innovator International, der ejes af kapitalfonden IK Investment Partners, har solgt alle sine aktier i den danske køkkenkoncern TCM Group.Salget af de i alt 1,97 mio. aktier er solgt gennem en accelereret bookbuiding-proces til institutionelle investorer for 98 kr. per aktie, skriver Bloomberg News.Torsdag er det præcist seks måneder siden, at TCM Group havde første handelsda..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Pandora/Carnegie: Ser nedjustering komme senere på året
2
Bavarian Q1: Lav omsætning giver trecifret millionunderskud
3
Pandora/Carnegie: Sænker anbefalingen til "sælg" fra "hold" - NY
4
Norwegian suser til vejrs efter historie om Ryanair-interesse
5
Torsdagens aktier: Pandora og Ørsted trak C25 i rødt

Relaterede aktiekurser

Bitcoin 7.619,71 -1,1% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. maj 2018 07:24:53
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180524.2 - EUROWEB5 - 2018-05-25 07:24:53 - 2018-05-25 07:24:53 - 1 - Website: OKAY