16 jan: Parken siger farvel til topchef: Lalandia-direktør tager over
16 jan: Parken/fmd: Naturligt at direktør skiftes ud efter 15 år i selska..
Annoncørindhold

"Det giver et sus at være med helt fra start"...

Foto: Keystones

Mens aktiemarkedet fortsætter sin glohede optur, så begynder et stigende antal privatinvestorer at søge over i det unoterede marked med investeringer i helt unge teknologivirksomheder. Tendensen er tydelig i det populære nye investeringsnetværk, Keystones, hvor et stigende antal medlemmer gør kur til startups. 

"Selvom risikoen er høj, så søger investorerne det sus, det giver, at være med på rejsen helt fra starten og hvor deres tid og penge gør en meget tydelig forskel for virksomheden og dens omgivelser. Der bliver oprettet tusindvis af nye virksomheder hvert år. Sporten er at spotte og udvikle de mest lovende af dem”, siger Kenneth Larsen, stifter af Keystones.

I Keystones bygger 200 erfarne medlemmer startup-virksomheder i fritiden eller på fuld tid. Medlemmerne er investorer, erhvervsledere, ejerledere og serie-iværksættere, der igennem Keystones tester venture-investering af og samtidig udlever iværksætterdrømmen. 

 ”Vores mål er at gøre iværksætteri til en folkesport. Man behøver ikke selv stå med den gode idé eller være millionær for at komme i indgreb med spændende startups. Er man risikovillig med sin tid, eller kan man investere et mindre beløb på f.eks. 50-100.000 kr., kan man komme med på rejsen som medejer”, siger Kenneth Larsen.

Overvejer du selv at komme i gang, så kontakt Keystones her

"Derfor løber vi risikoen”

Ét af netværkets nyeste medlemmer, Lotte Fløe Marschall, udtaler: 

"Der er masser af risikovillig kapital til stede i Danmark i disse år, og flere og flere private får øjnene op for unoterede investeringer. Der er utroligt mange spændende startups - f.eks. inden for Fintech, hvor jeg arbejder med to startups, hhv. NORD.Investment og Swiipe Payments, samt inden for e-commerce, hvor jeg arbejder med en lovende startup Plytix.com, hvor vi lige har gennemført en kapitalrejsning. Jeg har selv været CEO for mindre vækstvirksomheder og nyder at bidrage til at udvikle startups gennem bestyrelsesarbejde og aktivt ejerskab”, siger Lotte Fløe Marschall, professionelt bestyrelsesmedlem i Plytix.com, ApS, Skandia Link m.fl.  

Ifølge Keystones er årsagerne til, at pri­vate inve­storer generelt plac­erer for­muer i danske startups: 

  • Fagligt og per­son­ligt afkast udover de økonomiske afkast­mu­ligheder
  • Tæt­tere kon­takt til eller kon­trol med den bagvedliggende værdisk­a­belse i virk­somhe­den i mod­sæt­ning til f.eks. noterede virk­somheder
  • Glæ­den ved at gøre en forskel — man bidrager til nye arbe­jd­spladser og skal gerne være med til at løse et prob­lem eller behov hos et sti­gende antal kun­der eller brugere lokalt såvel som inter­na­tionalt
  • Netværk til ligesind­ede, der bræn­der for at bygge nye virksomheder

"Jeg arbejder også med bestyrelsesarbejde i større virksomheder, og gennem min pensionsopsparing har jeg investeret i mange børsnoterede virksomheder både i Danmark og i udlandet. Men det er særligt startups, jeg brænder for. Her er der benhård afstraffelse, hvis hypoteser om markedet svigter eller en ukendt konkurrent pludselig tager scenen, og det tvinger startups til at arbejde med en agilitet, som man sjældent ser i større virksomheder. Det giver et sus, når det lykkes - selvom man er på sidelinjen”, siger Lotte Fløe Marschall.

Ugentlige træf mellem virksomheder og medlemmer 

Hos Keystones introduceres medlemmerne med ugentlige mellemrum for en ny lovende startup, der efterlyser investorer, bestyrelsesmedlemmer, CEO’s, salgsfolk, forretningsudviklere, økonomikompetencer, medstiftere m.m. 

"Gennem Keystones netværket bliver jeg præsenteret for mange startups, der f.eks. søger kapital og kompetencer, og her er der sat passende tid af til præsentation af virksomhederne, så man får et ordentligt indtryk af stiftere, team og koncept mm.”, siger Lotte Fløe Marschall.

Et uforløst potentiale i Danmark

Danmark har mange videnstunge virksomheder og en høj koncentration af dygtige mennesker og kapital. Men kun få er involveret i at bygge startups og tage del i risikoen og den upside, der er at høste såvel menneskeligt som økonomisk. I 2017 er medlemsantallet i Keystones dog mere end fordoblet og det er der en god grund til, mener initiativtagerne. 

Ved en live undersøgelse foretaget under det seneste medlemsmøde blev det fra medlemmernes side indikeret, at de 200 medlemmer i 2018 samlet set kan investere 90.000 timer og 80 mio. kr. i startups. Det er et stærkt signal fra medlemmerne og det kan blive til meget mere med den fortsatte vækst i netværket”, siger Kenneth Larsen.

Stærkt sekretariat bag netværket

Keystones har igennem 17 år specialiseret sig i at source, screene, kvalificere og præsentere lovende startup-virksomheder for business angels og fonde. Herudover har Keystones været sekretariat for fire af de danske business angel netværk og er desuden selv involveret i en række startups som både bestyrelsesmedlemmer, investorer og medejere.

Overvejer du selv at komme i gang, så kontakt Keystones her

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
14 apr
BAVA
Som det nok er mange bekendt, er kursen på Bavarians aktie faldet meget betydeligt, ca. 30%, over de..
31
19 apr
 
Et opgør med Finanstilsynet er tvingende nødvendigt, hvis tilliden til markedet ikke skal lægges øde..
27
15 apr
OMXC25
Virkelig intelligent indlæg. En masse om at markedet er på vej til nedtur, men sjovt nok ikke så meg..
24
18 apr
 
LÆS NU FOR HELVEDE NOGEN AF DE 38000 indlæg som siger at børsen er nede!   Det er kraftstejleme da u..
21
08:03
OMXC25
Som tidligere påvist kan bulls køre hen over hvilken som helt bear. Hvis de altså vil. Det kræver at..
19
19 apr
BAVA
      Vedr. shortsqeeze mm. og den ekstreme kursmanipulation der dagligt foregår på Nasdaq Kbhvn. T..
19
20 apr
VWS
Vestas har en ordrerbeholdning større end de nogensinde har haft, og de sendte en næsten færdigjort ..
17
18 apr
 
Det er en katastrofe ! Hvis det fortsætter ret meget længere er vi allesammen nødt til at gå ud og l..
16
20 apr
VWS
hvornår kommer analysen?
15
17 apr
LAUR
An aktie man aldrig skal eje. Ejerne trækker store summer ud, at en virksomhed der kæmper for overle..
14

Bavarian: Udenlandske kapitalfonde øger væddemålet på kursfald

20-04-2018 16:36:15
En række kapitalfonde har onsdag og torsdag øget sine shortpositioner i biotekselskabet Bavarian Nordic. Det viser en række indberetninger til Finanstilsynet. Torsdag har Capital Partners øget sin shortposition til 0,62 pct. af aktierne fra 0,54 pct. Ligeledes har AHL Partners øget sin shortposition til 1,31 pct. af Bavarian-aktierne. Tidligere havde kapitalfonden shortet 1,20 pct.Arrow Street øge..

Vestas-konkurrent sælger flere vindmøller - men prispresset fortsætter

20-04-2018 12:49:56
Den amerikanske Vestas-konkurrent General Electric (GE) har solgt flere vindmøller i første kvartal, men selskabet melder om fortsat prispres i branchen. GE havde i de første tre måneder af 2018 en ordreindgang på 936 vindmøller mod 589 i samme periode sidste år. Selskabet oplyser ikke størrelsen på de solgte møller, men skriver i en kommentar, at det har haft en stærk vækst i USA målt på megawatt..

Brøndby-aktien banker til vejrs efter sejr over guldrival

20-04-2018 09:20:41
Aktien i Brøndby IF bliver sendt til vejrs med en stigning på 13,6 pct. til 1,25 kr. fredag morgen, efter at fodboldklubben torsdag aften vandt 3-2 på udebane over FC Midtjylland i Alka Superligaen.Med sejren fastholder Brøndby IF sin førsteplads i Alka Superligaen og har nu tre point ned til netop FC Midtjylland på andenpladsen. Der mangler at blive spillet seks runder, før sæsonen er slut i Alka..

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Cookie- og privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. april 2018 17:18:34
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20180417.1 - EUROWEB6 - 2018-04-21 17:18:34 - 2018-04-21 17:18:34 - 1 - Website: OKAY