16 jan: Parken siger farvel til topchef: Lalandia-direktør tager over
16 jan: Parken/fmd: Naturligt at direktør skiftes ud efter 15 år i selska..
Sponsoreret indhold

"Det giver et sus at være med helt fra start"...

Foto: Keystones

Mens aktiemarkedet fortsætter sin glohede optur, så begynder et stigende antal privatinvestorer at søge over i det unoterede marked med investeringer i helt unge teknologivirksomheder. Tendensen er tydelig i det populære nye investeringsnetværk, Keystones, hvor et stigende antal medlemmer gør kur til startups. 

"Selvom risikoen er høj, så søger investorerne det sus, det giver, at være med på rejsen helt fra starten og hvor deres tid og penge gør en meget tydelig forskel for virksomheden og dens omgivelser. Der bliver oprettet tusindvis af nye virksomheder hvert år. Sporten er at spotte og udvikle de mest lovende af dem”, siger Kenneth Larsen, stifter af Keystones.

I Keystones bygger 200 erfarne medlemmer startup-virksomheder i fritiden eller på fuld tid. Medlemmerne er investorer, erhvervsledere, ejerledere og serie-iværksættere, der igennem Keystones tester venture-investering af og samtidig udlever iværksætterdrømmen. 

 ”Vores mål er at gøre iværksætteri til en folkesport. Man behøver ikke selv stå med den gode idé eller være millionær for at komme i indgreb med spændende startups. Er man risikovillig med sin tid, eller kan man investere et mindre beløb på f.eks. 50-100.000 kr., kan man komme med på rejsen som medejer”, siger Kenneth Larsen.

Overvejer du selv at komme i gang, så kontakt Keystones her

"Derfor løber vi risikoen”

Ét af netværkets nyeste medlemmer, Lotte Fløe Marschall, udtaler: 

"Der er masser af risikovillig kapital til stede i Danmark i disse år, og flere og flere private får øjnene op for unoterede investeringer. Der er utroligt mange spændende startups - f.eks. inden for Fintech, hvor jeg arbejder med to startups, hhv. NORD.Investment og Swiipe Payments, samt inden for e-commerce, hvor jeg arbejder med en lovende startup Plytix.com, hvor vi lige har gennemført en kapitalrejsning. Jeg har selv været CEO for mindre vækstvirksomheder og nyder at bidrage til at udvikle startups gennem bestyrelsesarbejde og aktivt ejerskab”, siger Lotte Fløe Marschall, professionelt bestyrelsesmedlem i Plytix.com, ApS, Skandia Link m.fl.  

Ifølge Keystones er årsagerne til, at pri­vate inve­storer generelt plac­erer for­muer i danske startups: 

  • Fagligt og per­son­ligt afkast udover de økonomiske afkast­mu­ligheder
  • Tæt­tere kon­takt til eller kon­trol med den bagvedliggende værdisk­a­belse i virk­somhe­den i mod­sæt­ning til f.eks. noterede virk­somheder
  • Glæ­den ved at gøre en forskel — man bidrager til nye arbe­jd­spladser og skal gerne være med til at løse et prob­lem eller behov hos et sti­gende antal kun­der eller brugere lokalt såvel som inter­na­tionalt
  • Netværk til ligesind­ede, der bræn­der for at bygge nye virksomheder

"Jeg arbejder også med bestyrelsesarbejde i større virksomheder, og gennem min pensionsopsparing har jeg investeret i mange børsnoterede virksomheder både i Danmark og i udlandet. Men det er særligt startups, jeg brænder for. Her er der benhård afstraffelse, hvis hypoteser om markedet svigter eller en ukendt konkurrent pludselig tager scenen, og det tvinger startups til at arbejde med en agilitet, som man sjældent ser i større virksomheder. Det giver et sus, når det lykkes - selvom man er på sidelinjen”, siger Lotte Fløe Marschall.

Ugentlige træf mellem virksomheder og medlemmer 

Hos Keystones introduceres medlemmerne med ugentlige mellemrum for en ny lovende startup, der efterlyser investorer, bestyrelsesmedlemmer, CEO’s, salgsfolk, forretningsudviklere, økonomikompetencer, medstiftere m.m. 

"Gennem Keystones netværket bliver jeg præsenteret for mange startups, der f.eks. søger kapital og kompetencer, og her er der sat passende tid af til præsentation af virksomhederne, så man får et ordentligt indtryk af stiftere, team og koncept mm.”, siger Lotte Fløe Marschall.

Et uforløst potentiale i Danmark

Danmark har mange videnstunge virksomheder og en høj koncentration af dygtige mennesker og kapital. Men kun få er involveret i at bygge startups og tage del i risikoen og den upside, der er at høste såvel menneskeligt som økonomisk. I 2017 er medlemsantallet i Keystones dog mere end fordoblet og det er der en god grund til, mener initiativtagerne. 

Ved en live undersøgelse foretaget under det seneste medlemsmøde blev det fra medlemmernes side indikeret, at de 200 medlemmer i 2018 samlet set kan investere 90.000 timer og 80 mio. kr. i startups. Det er et stærkt signal fra medlemmerne og det kan blive til meget mere med den fortsatte vækst i netværket”, siger Kenneth Larsen.

Stærkt sekretariat bag netværket

Keystones har igennem 17 år specialiseret sig i at source, screene, kvalificere og præsentere lovende startup-virksomheder for business angels og fonde. Herudover har Keystones været sekretariat for fire af de danske business angel netværk og er desuden selv involveret i en række startups som både bestyrelsesmedlemmer, investorer og medejere.

Overvejer du selv at komme i gang, så kontakt Keystones her

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 feb
NOVO-B
Når ens hustru har lidt voldsomt under diabetes  og dens bivirkninger tiltagende gennem 25 år, så er..
34
19 feb
 
Jeg tager hatten for dit velbegrunede og fyldestgørende indlæg til debatten. Det kunne mange lære af..
32
21 feb
GEN
Det er altid rart at møde et ungt menneske, der har potentiale til at blive klogere.
26
23 feb
ZEAL
Jeg har tildigere her på EI rapporteret at Soliqua ville blive lanceret i Sydkorea. Nu har Sanofi af..
25
21 feb
GEN
Du bliver da dummere og dummere at høre på 
21
17 feb
NOVO-B
@alpenyt Tror bare jeg vil kalde dig for Wiki(pedia) fra nu af :) Du burde skrive en artikel i kvart..
17
23 feb
ZEAL
Sanofi og  har for et par dage siden oplyst på clinicaltrial.gov at de starter studiet «LixiPark» me..
14
24 feb
NRDF
  Aktieugen er overstået og desværre, men ikke særligt overraskende, viste det sig igen, at det dans..
12
23 feb
GEN
H2 2018 er pakket med nyheder og kliniske data fra daratumumab i solide tumorer er en af de største ..
12
21 feb
TRMD-A
Mange års erfaring i teknisk analyse berettiger mig til at give dig følgende svar:    Torm viser akt..
12

Aktier/tendens: William Demant kan tage fokus i grøn åbning

23-02-2018 08:27:52
Der er udsigt til stigninger fredag morgen, når aktiemarkedet herhjemme åbner. Fra åbningen kan William Demant igen tage fokus, efter at selskabet har fået hævet kursmålet af en stribe finanshuse ovenpå torsdagens positive regnskab. I USA lukkede S&P 500 torsdagens handel med et plus på 0,2 pct., mens også Dow Jones lukkede med en gevinst på 0,7 pct. Til gengæld faldt Nasdaq med 0,1 pct. Futures f..

Aktier/middag: Genmab buldrer frem med WDH og ISS som følgesvende

22-02-2018 11:40:57
Biotekselskabet Genmab ligger helt i top i det danske eliteindeks torsdag middag efter at have præsenteret regnskab onsdag aften. Også ISS og William Demant, der begge kom med regnskab for fjerde kvartal torsdag morgen, er med i toppen.Men det er onsdagens regnskab fra Genmab, der trækker den helt store opmærksomhed, efter at biotekselskabet gjorde markedets bekymringer over en mulig skuffende pro..

ISS: Salget vokser mens bundlinjen skrumper

22-02-2018 08:39:00
ISS kan se bundlinjen falde tilbage i 2017 sammenlignet med i 2016, selvom selskabet er vokset på salget.Omsætningen i selskabet voksede til 79.912 mio. kr. i 2017, mens omsætningen udgjorde 78.658 mio. kr. i 2016.Omvendt steg nettoresultatet i 2017 til 2007 mio. kr. mod 2220 mio. kr. året før.Af regnskabet fremgår det, at årsagen til at bundlinjen ikke vokser med toplinjen, blandt andet er ekster..

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. februar 2018 02:58:53
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20180222.1 - EUROWEB5 - 2018-02-25 02:58:53 - 2018-02-25 02:58:53 - 1 - Website: OKAY