16 jan: Parken siger farvel til topchef: Lalandia-direktør tager over
16 jan: Parken/fmd: Naturligt at direktør skiftes ud efter 15 år i selska..
Annoncørindhold

"Det giver et sus at være med helt fra start"...

Foto: Keystones

Mens aktiemarkedet fortsætter sin glohede optur, så begynder et stigende antal privatinvestorer at søge over i det unoterede marked med investeringer i helt unge teknologivirksomheder. Tendensen er tydelig i det populære nye investeringsnetværk, Keystones, hvor et stigende antal medlemmer gør kur til startups. 

"Selvom risikoen er høj, så søger investorerne det sus, det giver, at være med på rejsen helt fra starten og hvor deres tid og penge gør en meget tydelig forskel for virksomheden og dens omgivelser. Der bliver oprettet tusindvis af nye virksomheder hvert år. Sporten er at spotte og udvikle de mest lovende af dem”, siger Kenneth Larsen, stifter af Keystones.

I Keystones bygger 200 erfarne medlemmer startup-virksomheder i fritiden eller på fuld tid. Medlemmerne er investorer, erhvervsledere, ejerledere og serie-iværksættere, der igennem Keystones tester venture-investering af og samtidig udlever iværksætterdrømmen. 

 ”Vores mål er at gøre iværksætteri til en folkesport. Man behøver ikke selv stå med den gode idé eller være millionær for at komme i indgreb med spændende startups. Er man risikovillig med sin tid, eller kan man investere et mindre beløb på f.eks. 50-100.000 kr., kan man komme med på rejsen som medejer”, siger Kenneth Larsen.

Overvejer du selv at komme i gang, så kontakt Keystones her

"Derfor løber vi risikoen”

Ét af netværkets nyeste medlemmer, Lotte Fløe Marschall, udtaler: 

"Der er masser af risikovillig kapital til stede i Danmark i disse år, og flere og flere private får øjnene op for unoterede investeringer. Der er utroligt mange spændende startups - f.eks. inden for Fintech, hvor jeg arbejder med to startups, hhv. NORD.Investment og Swiipe Payments, samt inden for e-commerce, hvor jeg arbejder med en lovende startup Plytix.com, hvor vi lige har gennemført en kapitalrejsning. Jeg har selv været CEO for mindre vækstvirksomheder og nyder at bidrage til at udvikle startups gennem bestyrelsesarbejde og aktivt ejerskab”, siger Lotte Fløe Marschall, professionelt bestyrelsesmedlem i Plytix.com, ApS, Skandia Link m.fl.  

Ifølge Keystones er årsagerne til, at pri­vate inve­storer generelt plac­erer for­muer i danske startups: 

  • Fagligt og per­son­ligt afkast udover de økonomiske afkast­mu­ligheder
  • Tæt­tere kon­takt til eller kon­trol med den bagvedliggende værdisk­a­belse i virk­somhe­den i mod­sæt­ning til f.eks. noterede virk­somheder
  • Glæ­den ved at gøre en forskel — man bidrager til nye arbe­jd­spladser og skal gerne være med til at løse et prob­lem eller behov hos et sti­gende antal kun­der eller brugere lokalt såvel som inter­na­tionalt
  • Netværk til ligesind­ede, der bræn­der for at bygge nye virksomheder

"Jeg arbejder også med bestyrelsesarbejde i større virksomheder, og gennem min pensionsopsparing har jeg investeret i mange børsnoterede virksomheder både i Danmark og i udlandet. Men det er særligt startups, jeg brænder for. Her er der benhård afstraffelse, hvis hypoteser om markedet svigter eller en ukendt konkurrent pludselig tager scenen, og det tvinger startups til at arbejde med en agilitet, som man sjældent ser i større virksomheder. Det giver et sus, når det lykkes - selvom man er på sidelinjen”, siger Lotte Fløe Marschall.

Ugentlige træf mellem virksomheder og medlemmer 

Hos Keystones introduceres medlemmerne med ugentlige mellemrum for en ny lovende startup, der efterlyser investorer, bestyrelsesmedlemmer, CEO’s, salgsfolk, forretningsudviklere, økonomikompetencer, medstiftere m.m. 

"Gennem Keystones netværket bliver jeg præsenteret for mange startups, der f.eks. søger kapital og kompetencer, og her er der sat passende tid af til præsentation af virksomhederne, så man får et ordentligt indtryk af stiftere, team og koncept mm.”, siger Lotte Fløe Marschall.

Et uforløst potentiale i Danmark

Danmark har mange videnstunge virksomheder og en høj koncentration af dygtige mennesker og kapital. Men kun få er involveret i at bygge startups og tage del i risikoen og den upside, der er at høste såvel menneskeligt som økonomisk. I 2017 er medlemsantallet i Keystones dog mere end fordoblet og det er der en god grund til, mener initiativtagerne. 

Ved en live undersøgelse foretaget under det seneste medlemsmøde blev det fra medlemmernes side indikeret, at de 200 medlemmer i 2018 samlet set kan investere 90.000 timer og 80 mio. kr. i startups. Det er et stærkt signal fra medlemmerne og det kan blive til meget mere med den fortsatte vækst i netværket”, siger Kenneth Larsen.

Stærkt sekretariat bag netværket

Keystones har igennem 17 år specialiseret sig i at source, screene, kvalificere og præsentere lovende startup-virksomheder for business angels og fonde. Herudover har Keystones været sekretariat for fire af de danske business angel netværk og er desuden selv involveret i en række startups som både bestyrelsesmedlemmer, investorer og medejere.

Overvejer du selv at komme i gang, så kontakt Keystones her

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
22 jun
I:SP500
  Hejsa alle sammen   Konjunktur: Ifølge vedlagte teoretiske model omkring de ledende indikatorer be..
48
20 jun
GEN
Et gammelt indlæg:   Hvis man kigger lidt tilbage i tiden og ser på de kvartalsvise resultater, så l..
36
18 jun
PNDORA
              Jeg har lavet en fuld analyse på Pandora, som er en blanding af en regnskabs-analyse o..
17
20 jun
GEN
Hold da kæft, du er godt nok en sur (gammel ?) mand......
16
19 jun
VWS
https://www.vestas.com/en/media/company-news?n=1763161#!NewsView
12
19 jun
I:SP500
Trump har bedt det amerikanske handelsministerie om en liste over kinesiske varer for 200 mia USD, s..
12
18 jun
BAVA
Dvs de bør være der indenfor 9 børsdage... Hvis disse data gentager det som er kommet frem indtil nu..
12
23 jun
 
USA blev løftet ud af recession under Obama. Punktum. Økonomien kørte fint da Trump blev valgt og er..
11
20 jun
NOVO-B
Oral semaglutid viser statistisk signifikant større reduktioner i langtidsblodsukker og vægt sammenl..
11
18 jun
VWS
I begyndelse af året havde grædekonerne kronede dage, hvad angår ordreindtag. Det har li'som ændret ..
11

Vind: Tyrkiet åbner op bud på 1,2 GW havvind

22-06-2018 12:08:41
Tyrkiet har lanceret landets første budrunde på havvindenergi og har allokeret en kapacitet på 1,2 gigawatt til formålet. Myndighederne har fastlagt et loft for budprisen på 80 dollar per megawatt-time, og interesserede selskaber og konsortier skal senest 23. oktober indlevere deres bud. Støtten vil blive givet i form af en elsalgsaftale for de første 50 terawatt-timer produceret energi, skriver R..

Unibrew/Danske: Kursmålet løftes til 525 kr.

22-06-2018 10:45:53
Royal Unibrews opjustering torsdag eftermiddag har fået Danske Bank til at løfte sit kursmål for bryggeriaktien til 520 kr. fra 475 kr. Anbefalingen er uændret "hold", viser data fra Bloomberg News.Unibrews nye prognose lyder på en omsætning mellem 6,8 og 7 mia. kr., et primært driftsresultat (EBITDA) på 1550 til 1625 mio. kr. og et driftsresultat efter af- og nedskrivninger på 1190 til 1265 mio. ..

Aktier/tendens: Unibrew kan ryge op i forventet rolig markedsåbning

22-06-2018 08:07:28
En opjustering fra Royal Unibrew bliver et af fokuspunkterne i fredagens tidlige danske aktiehandel, som generelt ser ud til at ville være præget af mindre bevægelser. Efter torsdagens danske børslukning, hvor det danske C25-indeks sluttede 0,2 pct. lavere i indeks 1119,14, var der ganske vist et lille fald i de amerikanske aktier på Wall Street. Men fredag morgen er der marginale plusser i handle..

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. juni 2018 06:57:39
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180619.1 - EUROWEB4 - 2018-06-24 06:57:39 - 2018-06-24 06:57:39 - 1 - Website: OKAY