09 feb: Solar FY: Forventer vækst i omsætningen i 2018
09 feb: Solar/CEO: Industrisegmentet skal løfte indtjeningen i år
09-02-2018 10:34:16

Vestas/Sydbank: Fredagens kursudvikling er bemærkelsesværdig

Relateret indhold
22 feb - 
FLSmidth får kobberordre på over 100 mio. dollar i Kasa..
22 feb - 
North Media forbedrer driftsreusltatet men er stadig ik..
22 feb - 
ISS: Salget vokser mens bundlinjen skrumper

De danske eliteaktier dykker fredag formiddag efter storudsalg af aktierne i USA torsdag aften, men midt i det røde hav af faldende aktiekurser skiller Vestas sig ud med en stigning på 2,9 pct. til 424,10 kr.

Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, der følger blandt udviklingen i Vestas, har svært ved at pege på, hvad der får aktien til at bryde fredagens ellers negative tendenser.

- Det er helt klart bemærkelsesværdigt, for på en dag som i dag ville jeg forvente, at Vestas satte sig mindst lige så meget som et brede marked. Der er tilsyneladende nogle investorer, der positionerer sig lidt anderledes i aktien, siger han til Ritzau Finans.

Torsdag tog den danske vindmølleproducent hul på de såkaldte road shows, hvor selskabet blandt andet præsenterer det nyeste regnskab og planer for fremtiden. Torsdag var selskabet i København, og fredag er turen gået til London.

- Der kan være nogle investorer, der har hørt, hvad Vestas har sagt på deres road shows, og tænkt, at aktien har fået for meget i nedadgående retning, siger han.

- Jeg ved ikke, om der så småt er ved at sprede sig en fornemmelse blandt investorerne af, at det der vind, det er kommet for at blive, og det at sektoren når nogle meget billige prisniveauer på elektricitetsproduktion, faktisk gør, at vind bliver meget udbredt, når man kigger fremad. Det ligner mere en sektoreksponering end noget andet, siger Jacob Pedersen.

De seneste måneder har der været stort fokus på den hårde konkurrence og prispres inden for vindmøllesektoren. Presset kan også mærkes på marginerne, men ifølge Jacob Pedersen er det vigtigt ikke kun at fokusere på bagsiden af medaljen.

- Nu har vi snakket meget om prispres og lavere marginaler. Det vi har glemt at snakke om, er at det her marked for vindkraft faktisk kan gå hen og blive ekstremt stort og vokse voldsomt meget i fremtiden, fordi vind lige pludselig kommer til at stå blandt de absolut øverste, når det kommer til opførelse af ny elektricitet, siger han.

Analytikeren påpeger desuden, at det torsdag kom frem, at den nye koalition i Tyskland har planer om at øge vindkapaciteten yderligere i landet. Ifølge Wind Power Monthly planlægges det af udvide kapaciteten med 4 ekstra gigawatt.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Fondsbørsmeddelelser

Hartmann Q1: Sætter gang i effektiviseringsprogram for at nå 2018-mål

24-05-2018 14:29:06
Fremgang i emballagesalget og et højere teknologisalg prægede årets første kvartal hos emballageproducenten Brødrene Hartmann, der kom ud af perioden med en stigning i både omsætningen og indtjeningen.I første kvartal omsatte virksomheden for 624 mio. kr. mod 572 mio. kr. i samme periode af 2017, og fremgangen kom, på trods af at valutakurser påvirkede omsætningen i år med 55 mio. kr. Det fremgår ..

Pandora/Carnegie: Ser nedjustering komme senere på året

24-05-2018 09:59:22
Smykkekoncernen Pandora har kurs mod en nedjustering senere på året, vurderer Carnegie, som skærer gevaldigt i kursmålet for aktie til 400 kr. fra før 700 kr. og sænker anbefalingen til "sælg" fra "hold". Finanshusets Pandora-analytiker, Lars Topholm, peger også på, at det kan blive nødvendigt at få nye kræfter ind til at få gennemført de nødvendige ændringer i selskabet og genskabe tilliden. Regn..

TCM: Kapitalfond har solgt alle aktier seks måneder efter børsnotering

24-05-2018 08:35:40
Majoritetsaktionæren Innovator International, der ejes af kapitalfonden IK Investment Partners, har solgt alle sine aktier i den danske køkkenkoncern TCM Group.Salget af de i alt 1,97 mio. aktier er solgt gennem en accelereret bookbuiding-proces til institutionelle investorer for 98 kr. per aktie, skriver Bloomberg News.Torsdag er det præcist seks måneder siden, at TCM Group havde første handelsda..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Pandora/Carnegie: Ser nedjustering komme senere på året
2
Bavarian Q1: Lav omsætning giver trecifret millionunderskud
3
Pandora/Carnegie: Sænker anbefalingen til "sælg" fra "hold" - NY
4
Norwegian suser til vejrs efter historie om Ryanair-interesse
5
Torsdagens aktier: Pandora og Ørsted trak C25 i rødt

Relaterede aktiekurser

NEM 0,2704 -0,6% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. maj 2018 03:11:54
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180524.2 - EUROWEB5 - 2018-05-25 03:11:54 - 2018-05-25 03:11:54 - 1 - Website: OKAY