08 mar: ECB: Draghi nedtoner betydning af fjernet sætning
08 mar: Torsdagens aktier: Mærsk efterladt med fald i ellers positivt mar..
08-03-2018 16:08:38

Novo/CSO: Ser kæmpe potentiale for Semaglutid også uden for diabetes

Relateret indhold
22 jun - 
Aktier/middag: Unibrew indtager toppen mens Ambu igen f..
22 jun - 
Aktier/åbning: Unibrew og Carlsberg bruser op i let pos..
22 jun - 
Aktier/tendens: Unibrew kan ryge op i forventet rolig m..
Relateret debat
23 jun - 
@Lasse, Tandem har fået FDA ja til et system, der forud..
23 jun - 
For, at jeg på FA kunne genkøbe i 228, og så var det 21..
23 jun - 
Væksthormon går ikke op i, og rescuepen er under min ra..

Novo Nordisk har netop sendt sin ugentlige GLP-1-analog, Semaglutid, på markedet som behandling mod type 2-diabetes, men midlet viser potentiale inden for andre sygdomsområder, og derfor står forsknings- og udviklingsprogrammerne i kø.

Længst fremme er to store programmer, hvor Semaglutid skal undersøges i hjerte-kar-studier, dels som diabetesbehandling, dels som behandling af fedme.

Semaglutid menes desuden at have potentiale i behandling af ikke-alkoholisk fedtlever, NASH, samt muligvis som behandling af sygdomme i centralnervesystemet, som Alzheimers sygdom og Parkinsons sygdom. Desuden har et studie signaleret, at Semaglutid beskytter mod diabetisk nyresygdom.

- Fremtiden for Semaglutid, som jeg personligt tror kan blive en af de bedst-sælgende stoffer i industrien nogensinde, tager selvfølgelig sit udspring inden for type 2-diabetes både som injektion og tablet, men rækker også ind i fedme, og til hjerte-kar-sygdom og til fedtlever, siger koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen torsdag under et presseseminar.

Ikke alle studierne har dog samme prioritet. Hjerte-kar-studierne i type 2-diabetikere og overvægtige ved navn Soul og Select er besluttet. Det samme er Step-programmet, hvor Semaglutid skal udvikles som fedmebehandling.

FEDME PRIORITERES

- Fedme er en prioritet, så vi starter det store Step-program og det endnu større Select-studie i samlet over 20.000 patienter inden sommerferien.

- Derved vil vi forhåbentlig blive i stand til at lancere det mindst et par år inden Saxendas patentudløb (2023, red.). Så det er godt for patienterne og også for aktionærerne, da vi får et endnu bedre tilbud i en ugentlig version og med dobbelt så stort vægttab som Saxenda og en patentbeskyttelse helt frem til 2031, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Også det store hjerte-kar-studie Soul i type 2-diabetikere ventes at blive indledt inden sommerferien. Når det kommer til NASH, er Novo lidt mere tilbageholdende og vil først gennemføre et fase 2-studie med Semaglutid, inden man eventuelt går i fase 3.

- Vi ér på vej til at opbygge en pipeline i NASH, men vi ønsker ikke at forcere det. En af årsagerne er, at NASH underdiagnosticeres. Så selv om jeg tror, at måske en fjerdedel af diabetikere og fedmepatienter har NASH, så bliver de ikke diagnosticeret, da det er en ret væmmelig procedure, hvor det er nødvendigt at tage en leverbiopsi, og en vævsprøve tages ud og undersøges, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Novo ønsker derfor også at arbejde videre på - sammen med partnere - at finde løsninger til diagnosticering af NASH, uden at det er nødvendigt at tage en decideret leverbiopsi.

Når det kommer til mulighederne som beskyttelse af diabetisk nyresygdom er det et fase 3-studie, der endnu ikke har fået plads i det årlige forsknings- og udviklingsbudget.

- Jeg er chef for forskning- og udvikling, men jeg har kun 14-15 mia. kr. at gøre godt med, så vi har ikke startet et specifikt nyrestudie, men vi kigger på nyreparametre i hjerte-kar-studierne. Så nyrestudiet er blevet nedprioriteret lidt. Jeg tror personligt, at behovet er der, men folk siger til mig, herunder nogle af lægerne, at diabetikerne vil få Semaglutid alligevel.

Til slut undersøges Semaglutid til behandling af Alzheimers- og Parkinsons sygdom. Det sker dog ikke i Novo-regi, men ude af huset. Men falder et fase 2-studie godt ud, vil Novo ikke være bleg for at gå i fase 3 enten selv eller sammen med en partner, siger Mads Krogsgaard Thomsen. Data fra fase 2-studiet ventes omkring slutningen af 2019.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
20 jun
NOVO-B
Oral semaglutid viser statistisk signifikant større reduktioner i langtidsblodsukker og vægt sammenl..
11
21 jun
NOVO-B
Når nu der skrives store analyser af eksperter, også dem her på debatten, om hvorvidt det er godt el..
9
19 jun
NOVO-B
Sådan Novo, gør det du er god til, endnu bedre ;)   "Kallyope and Novo Nordisk announce collaboratio..
7
23 jun
NOVO-B
Xultophy® (insulin degludec and liraglutide injection) provided superior blood sugar reduction (HbA1..
6
22 jun
NOVO-B
@Alpenyt.   Jeg har faktisk ikke lyst til at debatere med dig. Din tone virker nedladende og din per..
5
21 jun
NOVO-B
GoodRx som ofteer  anvendt af skribenter til prisopslag (dog ej længere tilgængelig i DK) har levet ..
5
20 jun
NOVO-B
Novo klarer sig rigtig godt, jeg har modtaget recept tallene og kan ikke offentliggøre dem.. Jeg for..
5
20 jun
NOVO-B
En hilsen fra TommyCarstensen - Nu bliver der snart syn for værdien af PBM'ernes snabel system :)   ..
5
17 jun
NOVO-B
Vil heller brande 1000 kr af i brandeovnen end at give en 10 kr til Børsen. Kan være det bliver ande..
5
22 jun
NOVO-B
Novo's stærke Semaglutide-pille-data åbner op for en hidtil uset målrettet forebyggelse og behandlin..
4

Vind: Tyrkiet åbner op bud på 1,2 GW havvind

22-06-2018 12:08:41
Tyrkiet har lanceret landets første budrunde på havvindenergi og har allokeret en kapacitet på 1,2 gigawatt til formålet. Myndighederne har fastlagt et loft for budprisen på 80 dollar per megawatt-time, og interesserede selskaber og konsortier skal senest 23. oktober indlevere deres bud. Støtten vil blive givet i form af en elsalgsaftale for de første 50 terawatt-timer produceret energi, skriver R..

Unibrew/Danske: Kursmålet løftes til 525 kr.

22-06-2018 10:45:53
Royal Unibrews opjustering torsdag eftermiddag har fået Danske Bank til at løfte sit kursmål for bryggeriaktien til 520 kr. fra 475 kr. Anbefalingen er uændret "hold", viser data fra Bloomberg News.Unibrews nye prognose lyder på en omsætning mellem 6,8 og 7 mia. kr., et primært driftsresultat (EBITDA) på 1550 til 1625 mio. kr. og et driftsresultat efter af- og nedskrivninger på 1190 til 1265 mio. ..

Aktier/tendens: Unibrew kan ryge op i forventet rolig markedsåbning

22-06-2018 08:07:28
En opjustering fra Royal Unibrew bliver et af fokuspunkterne i fredagens tidlige danske aktiehandel, som generelt ser ud til at ville være præget af mindre bevægelser. Efter torsdagens danske børslukning, hvor det danske C25-indeks sluttede 0,2 pct. lavere i indeks 1119,14, var der ganske vist et lille fald i de amerikanske aktier på Wall Street. Men fredag morgen er der marginale plusser i handle..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Novo Nordisk B A/S 301,00 0,6% Stigning i aktiekurs
Novo Nordisk 46,74 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. juni 2018 05:40:44
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180619.1 - EUROWEB7 - 2018-06-24 05:40:44 - 2018-06-24 05:40:44 - 1 - Website: OKAY