13 mar: Monberg & Thorsen A/S, Insiders handler
13 mar: Endelige obligationsvilkår for SSB B apr 2021
13-03-2018 11:19:54

Fremsættelse af betinget frivilligt købstilbud

Relateret indhold
20 jun - 
Jyske Bank/CEO: Vi satser meget, meget hårdt på it - ci..
15 jun - 
Fredagens aktier: Rekorder i Lundbeck, DSV og GN holdt ..
15 jun - 
Aktier/middag: Banker og Mærsk holder C25 tilbage
Relateret debat
19 jun - 
Hos Danske Bank giver jeg pt. knap 300 i kvartalet for ..
19 jun - 
Sjovt du skriver "De tømmer dine lommer", men du..
15 jun - 
Hvis du er så utilfreds med din bank og deres gebyr, er..

 

Jyske Bank har i dag besluttet at fremsætte et frivilligt tilbud om køb af alle udestående aktier i Nordjyske Bank, CVR-nr. 30828712 (ISIN DK0060034353) med en kontant tilbudskurs på 170 kr. pr. aktie á 10 kr. (”Tilbuddet”), svarende til en præmie på ca. 43% sammenlignet med lukkekursen den 12. marts 2018. Tilbudskursen indebærer en samlet værdiansættelse af Nordjyske Bank på 3.122 mio. kr. Jyske Bank ejer i forvejen 38,47% af aktierne i Nordjyske Bank. 

Baggrund for Tilbuddet                                      

Nordjyske Bank henvendte sig i slutningen af 2014 til Jyske Bank med ønske om, at Jyske Bank skulle støtte op om Nordjyske Banks køb af Nørresundby Bank. Det valgte Jyske Bank at gøre ved efterfølgende at stille en tegningsgaranti på i alt 704 mio. kr. for den dertil nødvendige aktieemission, yde et ansvarligt lån på 275 mio. kr. samt yde en mellemfinansiering på op til 900 mio. kr.                                                                                                

Aktieemissionens tegningskurs blev fastsat til 115. Jyske Bank gjorde i den forbindelse Nordjyske Banks ledelse opmærksom på, at en så høj tegningskurs kunne medføre, at tegningsgarantien blev effektiv. Jyske Bank kunne derfor blive ny storaktionær i den fusionerede bank indenfor den aftalte ramme på op til 40% ejerskab. Endvidere blev det gjort klart for ledelsen af Nordjyske Bank, at Jyske Bank ikke havde intentioner om at blive en meget langsigtet storaktionær i Nordjyske Bank.  

Da markedskursen efter købstilbuddets fremsættelse og frem til aktieemissionen lagde sig omkring 110, blev garantien næsten 100% effektiv, og Jyske Bank endte derved med at eje over 30% af aktierne i Nordjyske Bank. Markedets initiale tiltro til aktien begyndte at vige hen på efteråret 2015, og kursen på Nordjyske Bank faldt markant i månederne op til offentliggørelse af den fusionerede banks første årsregnskab og faldt yderligere efterfølgende. Dette fik Jyske Bank til at supplere sin aktiebeholdning indenfor den aftalte ramme. Jyske Bank har p.t. en ejerandel på 38,47% af aktiekapitalen. 

Da fusionssynergierne mellem Nordjyske Bank og Nørresundby Bank var opnået i foråret 2017, meddelte Jyske Bank i sin regnskabsmeddelelse af 2. maj 2017 og i forståelse med Nordjyske Banks ledelse, at Jyske Banks aktiebeholdning i løbet af 2017 skulle forsøges afhændet til en for Jyske Bank acceptabel pris, der afspejlede værdierne i Nordjyske Bank. 

Ingen af forsøgene på at afhænde aktierne har imidlertid kunnet gennemføres. Hertil kommer, at Standard & Poor’s, som fastsætter Jyske Banks rating, i løbet af 2017 har øget kapitalfradragene for ejerskab i andre finansielle virksomheder, hvilket gør det mindre interessant for Jyske Bank fortsat passivt at stille kapital til rådighed for Nordjyske Bank. 

Derfor vurderer Jyske Bank nu, at en sammenlægning af Jyske Bank og Nordjyske Bank vil være den bedste løsning for aktionærerne i begge banker. 

Jyske Bank anser Nordjyske Bank for en veldrevet bank med dygtige medarbejdere og med en stærk og attraktiv position i Nordjylland. En sammenlægning med Jyske Bank vil styrke denne position yderligere og f.eks. gøre det muligt at løfte langt større engagementer til gavn for erhvervsudviklingen i Nordjylland. Samtidigt vil det give Nordjyske Banks privat- og erhvervskunder direkte adgang til alle Jyske Banks konkurrencedygtige produkter og services. 

På den baggrund har Jyske Bank dags dato inviteret ledelsen i Nordjyske Bank til en dialog om sammenlægning.  

 

Hovedelementer i Tilbuddet

Aktionærerne i Nordjyske Bank vil blive tilbudt en kontant betaling på 170 kr. pr. aktie á 10 kr. Tilbuddet repræsenterer en præmie for aktionærerne i Nordjyske Bank på ca. 43% sammenlignet med lukkekursen den 12. marts 2018. 

Tilbuddet, der vil blive offentliggjort i et tilbudsdokument senest om 4 uger, forventes at blive betinget af bl.a. (i) ophævelse af ejer- og stemmeloft i Nordjyske Banks vedtægter, (ii) Jyske Banks ejerskab af minimum 2/3 af Nordjyske Banks aktiekapital og stemmer efter tilbuddets gennemførelse (inklusiv Jyske Banks nuværende aktiebesiddelse) og (iii) relevante myndighedstilladelser. Tilbuddet vil ikke blive betinget af due diligence eller finansiering.

 

Finansiering

Jyske Bank har adgang til den til købet nødvendige kapital og likviditet.

 

 

Rådgivere

Jyske Bank har engageret Carnegie Investment Bank som finansiel rådgiver og Horten Advokatpartnerselskab som juridisk rådgiver.

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
15 jun
JYSK
Viste ikke banker tjente penge på rådgivning, da de vel kun har sælgere ansat ;-) Jyske Bank satser ..
1
14 jun
JYSK
Så var der post fra Jyske Bank. De indfører nu et gebyr på kr. 350,00 pr. kvartal for erhvervskunder..
1

Aktier/tendens: Novo og Chr. Hansen i fokus fra start

21-06-2018 08:19:54
Stærke tendenser for de amerikanske aktier ventes torsdag at sende positive vibrationer ind over aktiemarkederne i Europa, hvor en "dark horse" dog er markedets reaktion på den nedjustering, som den tyske bilgigant Daimler kom med onsdag aften. - Det ser ud til, at vi får lov til at starte lidt bedre op, end man ellers kan frygte, når der er så meget usikkerhed derude. En af de ting, som bliver sp..

Jyske Bank/CEO: Vi satser meget, meget hårdt på it - citat

20-06-2018 13:38:15
Jyske Bank vil i løbet af 2018 blive en forandret bank, hvilket vil været drevet af store investeringer i optimeringer. Det skal ske gennem hvad bankens ordførende direktør, Anders Dam, i et interview med Finanswatch kalder "robotisering". For nylig fik banken sine kapitalforhold på plads efter salget af sin 38,5 pct. ejerandel i Nordjyske Bank.- Nu er det endt der, hvor vi har fået løst vores kap..

Ambu: Udenlandske investorer sender aktien mod rekord

20-06-2018 11:18:25
Der er rift om Ambu onsdag formiddag, hvor aktien har sat kursen mod rekord efter en gevinst, der bare har vokset sig større og større i løbet af formiddagen.En rundringning til et par handlere og analytikere har umiddelbart ikke kastet en forklaring af sig.- Der er ingen nyheder ude om Ambu, og vi sidder umiddelbart også og undrer os lidt, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Fina..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Novo og Chr. Hansen i fokus fra start
2
Onsdagens aktier: Rekord-Ambu satte C25 til vægs
3
Novo/Sydbank: Flotte data kan sikre høj pris til ny diabetespille - NY
4
Aktier/middag: Ambu sætter fart på med uforklaret stigning
5
MHI Vestas/CEO: Skal udvikle os uden at "disrupte" værdikæden

Relaterede aktiekurser

Jyske Bank A/S 341,30 -0,4% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. juni 2018 10:29:53
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180619.1 - EUROWEB2 - 2018-06-21 10:29:53 - 2018-06-21 10:29:53 - 1 - Website: OKAY