13 mar: Monberg & Thorsen A/S, Insiders handler
13 mar: Endelige obligationsvilkår for SSB B apr 2021
13-03-2018 11:19:54

Fremsættelse af betinget frivilligt købstilbud

Relateret indhold
20 mar - 
Tirsdagens aktier: Mærsk trykket af direktørskifte i nø..
20 mar - 
Aktier/middag: Mærsk tynger C25-indekset efter direktør..
19 mar - 
Nordjyske Bank hyrer rådgivere til at vurdere Jyske Ban..
Relateret debat
14 mar - 
Da Novo Nordisk offentliggjorde deres købstilbud..
13 mar - 
Har lukket mine positioner i Jyske Bank idag til kurs 3..
07 mar - 
I skal lige vide, at jeg har 3.000 akktier i jyske bank..

 

Jyske Bank har i dag besluttet at fremsætte et frivilligt tilbud om køb af alle udestående aktier i Nordjyske Bank, CVR-nr. 30828712 (ISIN DK0060034353) med en kontant tilbudskurs på 170 kr. pr. aktie á 10 kr. (”Tilbuddet”), svarende til en præmie på ca. 43% sammenlignet med lukkekursen den 12. marts 2018. Tilbudskursen indebærer en samlet værdiansættelse af Nordjyske Bank på 3.122 mio. kr. Jyske Bank ejer i forvejen 38,47% af aktierne i Nordjyske Bank. 

Baggrund for Tilbuddet                                      

Nordjyske Bank henvendte sig i slutningen af 2014 til Jyske Bank med ønske om, at Jyske Bank skulle støtte op om Nordjyske Banks køb af Nørresundby Bank. Det valgte Jyske Bank at gøre ved efterfølgende at stille en tegningsgaranti på i alt 704 mio. kr. for den dertil nødvendige aktieemission, yde et ansvarligt lån på 275 mio. kr. samt yde en mellemfinansiering på op til 900 mio. kr.                                                                                                

Aktieemissionens tegningskurs blev fastsat til 115. Jyske Bank gjorde i den forbindelse Nordjyske Banks ledelse opmærksom på, at en så høj tegningskurs kunne medføre, at tegningsgarantien blev effektiv. Jyske Bank kunne derfor blive ny storaktionær i den fusionerede bank indenfor den aftalte ramme på op til 40% ejerskab. Endvidere blev det gjort klart for ledelsen af Nordjyske Bank, at Jyske Bank ikke havde intentioner om at blive en meget langsigtet storaktionær i Nordjyske Bank.  

Da markedskursen efter købstilbuddets fremsættelse og frem til aktieemissionen lagde sig omkring 110, blev garantien næsten 100% effektiv, og Jyske Bank endte derved med at eje over 30% af aktierne i Nordjyske Bank. Markedets initiale tiltro til aktien begyndte at vige hen på efteråret 2015, og kursen på Nordjyske Bank faldt markant i månederne op til offentliggørelse af den fusionerede banks første årsregnskab og faldt yderligere efterfølgende. Dette fik Jyske Bank til at supplere sin aktiebeholdning indenfor den aftalte ramme. Jyske Bank har p.t. en ejerandel på 38,47% af aktiekapitalen. 

Da fusionssynergierne mellem Nordjyske Bank og Nørresundby Bank var opnået i foråret 2017, meddelte Jyske Bank i sin regnskabsmeddelelse af 2. maj 2017 og i forståelse med Nordjyske Banks ledelse, at Jyske Banks aktiebeholdning i løbet af 2017 skulle forsøges afhændet til en for Jyske Bank acceptabel pris, der afspejlede værdierne i Nordjyske Bank. 

Ingen af forsøgene på at afhænde aktierne har imidlertid kunnet gennemføres. Hertil kommer, at Standard & Poor’s, som fastsætter Jyske Banks rating, i løbet af 2017 har øget kapitalfradragene for ejerskab i andre finansielle virksomheder, hvilket gør det mindre interessant for Jyske Bank fortsat passivt at stille kapital til rådighed for Nordjyske Bank. 

Derfor vurderer Jyske Bank nu, at en sammenlægning af Jyske Bank og Nordjyske Bank vil være den bedste løsning for aktionærerne i begge banker. 

Jyske Bank anser Nordjyske Bank for en veldrevet bank med dygtige medarbejdere og med en stærk og attraktiv position i Nordjylland. En sammenlægning med Jyske Bank vil styrke denne position yderligere og f.eks. gøre det muligt at løfte langt større engagementer til gavn for erhvervsudviklingen i Nordjylland. Samtidigt vil det give Nordjyske Banks privat- og erhvervskunder direkte adgang til alle Jyske Banks konkurrencedygtige produkter og services. 

På den baggrund har Jyske Bank dags dato inviteret ledelsen i Nordjyske Bank til en dialog om sammenlægning.  

 

Hovedelementer i Tilbuddet

Aktionærerne i Nordjyske Bank vil blive tilbudt en kontant betaling på 170 kr. pr. aktie á 10 kr. Tilbuddet repræsenterer en præmie for aktionærerne i Nordjyske Bank på ca. 43% sammenlignet med lukkekursen den 12. marts 2018. 

Tilbuddet, der vil blive offentliggjort i et tilbudsdokument senest om 4 uger, forventes at blive betinget af bl.a. (i) ophævelse af ejer- og stemmeloft i Nordjyske Banks vedtægter, (ii) Jyske Banks ejerskab af minimum 2/3 af Nordjyske Banks aktiekapital og stemmer efter tilbuddets gennemførelse (inklusiv Jyske Banks nuværende aktiebesiddelse) og (iii) relevante myndighedstilladelser. Tilbuddet vil ikke blive betinget af due diligence eller finansiering.

 

Finansiering

Jyske Bank har adgang til den til købet nødvendige kapital og likviditet.

 

 

Rådgivere

Jyske Bank har engageret Carnegie Investment Bank som finansiel rådgiver og Horten Advokatpartnerselskab som juridisk rådgiver.

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Novozymes kan fortsætte faldet fra mandag

20-03-2018 08:19:09
Åbningen på det danske aktiemarked tirsdag ser ud til at blive nogenlunde neutral. De amerikanske aktier kunne se en stor nedtur mandag, men det var allerede en realitet, da de danske handlere gik hjem. De tre toneangivende indeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, faldt mandag. Men alle tre indeks udviklede sig nogenlunde fladt, efter at de danske handlere var gået hjem. De amerikanske futures ..

Aktier/tendens: Udbytter kan presse Tryg og Solar i svagt marked

19-03-2018 08:27:27
Udbetaling af udbytter i Tryg og Solar kan sætte aktierne under pres fra åbningen mandag, hvor også pilen i det generelle marked vender lidt nedad.- Det ser ud som, at vi skal en spids retur. Det bliver en uge med fokus på Trump og hans udmeldinger om en mulig told på kinesiske varer. Det er noget, der godt kan sætte dagsordenen igen, siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans...

Tivoli: Voksede både på top- og bundlinje trods færre gæster

16-03-2018 11:38:56
Tivoli kom ud af regnskabsåret 2017 med en forøgelse af salget og bundlinjen. På trods af et år som bestyrelsesformanden Jørgen Tandrup kalder "et af de vådeste år i nyere tid".Det fremgår af Tivolis regnskab, der er offentliggjort fredag formiddag.Selskabet kunne i 2017 vise en omsætning på 947,4 mio. kr. mod 945,2 mio. kr. året før. Samtidig med at resultatet af den primære drift (EBIT) voksede ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Zealand Pharma når positive resultater med diabetes 1-middel (NY)
2
Aktier/tendens: Novozymes kan fortsætte faldet fra mandag
3
Mærsk/Nordnet: Ledelsesskiftet er en fyring
4
Mærsk: Finansdirektør Jakob Stausholm forlader koncernen
5
Aktier/middag: Mærsk tynger C25-indekset efter direktør-exit

Relaterede aktiekurser

Jyske Bank A/S 367,00 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Cookie- og privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. marts 2018 08:00:29
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseCandidateBuild_20180319.2 - EUROWEB3 - 2018-03-21 08:00:29 - 2018-03-21 08:00:29 - 1 - Website: OKAY