14 mar: NB/Rohde: Dansk økonomi befinder sig i en slags guldlok-scenarie
14 mar: USA: Detailsalget overrasker negativt i februar
14-03-2018 13:26:17

Danske Bank/fmd: Svært at rekruttere til bankbestyrelser

Headquarters 2
Relateret indhold
18 jun - 
Danske/Macquarie: Indstiller dækningen
15 jun - 
Fredagens aktier: Rekorder i Lundbeck, DSV og GN holdt ..
15 jun - 
Aktier/middag: Banker og Mærsk holder C25 tilbage
Relateret debat
15 jun - 
Danske Bank har købt dem, der stillede spørgsmålene, an..
15 jun - 
Jeg vil holde øje med 222 kr og 227. Brydes de ikke på ..
15 jun - 
Der er kun VEST ASS der slår dem alle mht. Fremtiden og..

En stor arbejdsbyrde og begrænsninger for deltagelse i øvrige bestyrelser gør det vanskeligere at rekruttere nye medlemmer til bankbestyrelserne.

Det siger Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, i et interview med Ritzau Finans.

- Det er relativt svært at rekruttere til bankbestyrelser, når først du har fået identificeret, hvilke kompetencer du skal have. Det er der flere årsager til. Det er en stor arbejdsbyrde, og der er begrænsninger på, hvad folk i øvrigt kan beskæftige sig med, siger Ole Andersen.

For systemisk vigtige finansielle institutter (de såkaldte SIFI-institutter, som Danske Bank er et af) gælder, at et bestyrelsesmedlem enten kun på have én direktørpost kombineret med to bestyrelsesposter, eller - hvis personerne ikke er direktører - fire bestyrelsesposter.

Til Danske Banks generalforsamling torsdag i København er det dog lykkes at finde to nye kandidater til bestyrelsen i form af Jens Due Olsen og Ingrid Bonde.

FORLADER TRE BESTYRELSER

I forvejen har Jens Due Olsen seks bestyrelsesposter med formandsposter i NKT, Nilfisk, KMD og Bladt Industries - og øvrige poster i Gyldendal og Royal Unibrew.

For at få plads til Danske Bank på bestyrelseskortet er Jens Due Olsen på vej til at forlade bestyrelserne i Bladt Industries, Gyldendal og Royal Unibrew.

Jens Due Olsen forstår og respekterer synspunkterne bag reglerne, men giver samtidig udtryk for, at han selv mener, at han er i stand til at disponere sin egen tid.

- Jeg kan godt se, at det gør det sværere at rekruttere. Det er jo fint, at der er nogle begrænsninger, og der har nogle steder helt klart været behov for, at der blev sat ydre begrænsninger på, siger Jens Due Olsen til Ritzau Finans.

- For mig personligt er det mig selv, der tager stilling til, hvad jeg har tid til og ikke har tid til. Jeg behøver ikke at have andre til at fortælle mig, hvordan jeg disponerer min tid.

- Men jeg kan da godt forstå synspunktet og har da respekt for, at der er nogle regler, tilføjer Jens Due Olsen.

TIMINGEN VAR DEN RETTE

Derfor er det også nødvendigt at stryge tre bestyrelsesposter for erhvervsmanden, som dog mener, at timingen er den rette, efter at han i flere af de pågældende bestyrelser har siddet med i lang tid.

- Jeg synes, at der nogle gange bare er behov for, at der er nogle nye koste, der skal ind og feje lidt.

- Så timingen har sådan set været fin, og derfor havde det nok heller ikke passet mig, hvis Danske Bank havde spurgt mig for nogle år siden, siger Jens Due Olsen.

Han har takket ja til udfordringen, da han godt kan lide kompleksiteten og nærer en personlig interesse for finansiel virksomhed, ligesom han er fristet af at blive en del af en bestyrelse med "dygtige folk".

Danske Bank har også indstillet svenske Ingrid Bonde til nyvalg på torsdagens generalforsamling. Hun er tidligere vicedirektør og økonomichef hos energikæmpen Vattenfall og har også været generaldirektør for det svenske Finanstilsyn.

De to afløser to svenskere, tidligere centralbankdirektør Urban Bäckström og erhvervsmanden Martin Tivéus, der udtræder fra bestyrelsen.

VIGTIGT MED SUCCESSION

Formand Ole Andersen samt Jørn P. Jensen, Carol Sergeant, Lars-Erik Brenøe, Rolv Erik Ryssdal og Hilde Tonne indstilles til genvalg på torsdagens generalforsamling.

Ole Andersen, der har været i bestyrelsen i Danske Bank siden marts 2010 - og formand siden 2011 - anser det for at være en vigtig opgave for bestyrelser at arbejde med succession, men sætter ikke dato på, hvor længe han selv ønsker at deltage i bankens bestyrelse.

- Man kan ikke diskutere, hvornår deadline er, men jeg skal jo ikke bæres ud herfra. Så det er også vigtigt at få arbejdet med succession, sådan at folk kan skiftes ud – herunder også formanden.

- Men jeg har ikke umiddelbare planer om at steppe ned, siger Ole Andersen.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
14 jun
DANSKE
Det er fint I har jeres holdning men er det virkeligt nødvendigt at blive ved og ved med at skulle g..
3
15 jun
DANSKE
Skynd dig at købe Danske Bank aktier. De er på tilbud i dag ☺☺
2
15 jun
DANSKE
har der været samfundsfjendlighed og kriminalitet inde i de spørgeskemaer? Meget mærkeligt at DB kan..
1
15 jun
DANSKE
Det er helt ok at du og enkelte andre herinde har følelser for banken /aktiekursen, men banken selv ..
1
14 jun
DANSKE
Det er jo det der er problemet,at de har så stor en balance at de reelt bestemmer lige præcis hvad d..
1
14 jun
DANSKE
Kurstarget sat til 250.    
1

Novo Nordisk indgår forskningssamarbejde inden for fedme og diabetes

19-06-2018 12:16:30
Novo Nordisk har indgået et samarbejde med amerikanske Kallyope om opdagelse af nye lægemidler til behandling af svær overvægt og diabetes.Det fremgår af en pressemeddelelse. Biotekselskabet Kallyope modtager en forudbetaling som led i aftalen og vil modtage forskningsstøtte til aktiviteter under samarbejdet. Hvor stort et beløb, der er tale om, fremgår ikke.Aftalen giver Novo mulighed for at købe..

Nordea: Svensk fagforbund skifter bank efter HQ-flytning til Finland

19-06-2018 11:39:47
Den svenske paraplyfagforening LO skifter transaktionsbank til Swedbank fra Nordea, efter at Nordea sidste år vedtog en flytning af sit hovedkontor fra Stockholm til Helsinki. Den nyhedsbureauet Direkt. - Vi er overbeviste om, at medlemmerne vil have, at vi har vores penge i en svensk bank. Vi er derfor glade for at kunne indlede et samarbejde med Swedbank, som både har base i Sverige og kan lever..

Aktier/tendens: Fokus på Mærsk og DSV i negativ åbning

19-06-2018 08:12:34
Tirsdag er der udsigt til, at det danske aktiemarked fortsætter den faldende tendens fra mandag, efter at USA's præsident, Donald Trump, har truet med at lægge yderligere straftold på en lang række kinesiske varer. Der kan komme fokus på DSV og A.P. Møller-Mærsk.Donald Trump har anmodet landets handelsministerium om at finde kinesiske produkter, der bedst egner sig til nye toldsatser for i alt 200..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Fokus på Mærsk og DSV i negativ åbning
2
Vestas får debutordre i Panama
3
Aktier/middag: Trump trækker transportsektor i dybet med Mærsk forrest
4
Mandagens aktier: Mærsk tyngede C25 - tre selskaber endte i plus
5
Vestas/Sydbank: Australsk ordre bekræfter at man har stærk position

Relaterede aktiekurser

Danske Bank A/S 210,70 -1,2% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. juni 2018 16:17:21
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180619.1 - EUROWEB7 - 2018-06-19 16:17:21 - 2018-06-19 16:17:21 - 1 - Website: OKAY