16 mar: Lundbeck/CEO: Nytilkøbt lægemiddelkandidat har milliardpotentiale
16 mar: Bavarian får kontrakt hos USA's forsvar - værdi kan runde 200 mio..
16-03-2018 13:54:14

Bavarian Nordic indgår kontrakt med det amerikanske forsvar om udvikling af vaccine mod alphavirus

Relateret indhold
20 apr - 
Fredagens aktier: Mærsk i fuld fart frem - Vestas og Ba..
20 apr - 
Bavarian: Udenlandske kapitalfonde øger væddemålet på k..
19 apr - 
Torsdagens aktier: Mærsk og NKT steg til tops på nyheds..
Relateret debat
00:35 - 
1. Det kan lige så godt være en dækni..
20 apr - 
Der er INGEN grund til at købe BAVA før H2 hvor evt pos..
20 apr - 
jeg venter til mandag og ser hvad der sker men jeg tviv..

  • Aftalen har en værdi af op til USD 36 mio.

  • Multivalent vaccine skal udvikles til at beskytte mod visse typer alphavirus (østlig, venezuelansk og vestlig hesteencephalit virus)

KØBENHAVN, Danmark, 16. marts 2018 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag et nyt samarbejde med det amerikanske forsvar, United States Department of Defense (DoD), om udvikling af en forebyggende vaccine mod hesteencephalit virus, en sjælden men potentiel dødelig, myggebåren virus. Baseret på selskabets MVA-BN® teknologiplatform vil Bavarian Nordic udvikle en vaccine mod flere undertyper af virusset, mod hvilke der ikke findes vacciner i dag.

En MVA-BN®-baseret vaccinekandidat, der er rettet mod tre forskellige undertyper af hesteencephalit virusset; østlig (EEE), venezuelansk (VEE) og vestlig (WEE), har allerede vist sig at beskytte mod alle tre vira i prækliniske modeller. Det flerårige samarbejde vil omfatte yderligere prækliniske forsøg, der skal understøtte den kliniske udvikling, GMP-produktion samt etablering af sikkerhed og immunogenicitet i mennesker. Kliniske proof-of-concept data kan muliggøre videre udvikling af den MVA-BN®-baserede vaccinekandidat samt mulighed for yderligere finansiering frem mod FDA godkendelse og produktion, således at vaccinen kan være til rådighed for DoD med henblik på anvendelse efter behov i områder, hvor risikoen for smitte er høj.

Den flerårige kontrakt rummer potentielle betalinger på i alt ca. USD 36 mio. og påvirker ikke selskabets udmeldte forventninger til det økonomiske resultat for 2018.

"Vi er stolte af denne aftale, der repræsenterer endnu et offentlig-privat samarbejde mellem Bavarian Nordic og den amerikanske regering. Vaccinen, som er målet for samarbejdet, vil kunne udgøre den første af sin slags, der kan indgå i et beredskab af sikre, klinisk validerede vacciner, der er klar til at blive anvendt af det amerikanske forsvar, i fald det måtte blive nødvendigt," udtaler Paul Chaplin administrerende direktør i Bavarian Nordic. "Denne type samarbejde styrker vores forretningsmodel for beredskabsvacciner yderligere, og vil være nyttig fremadrettet for såvel den pågældende, som andre typer af sjældne tropiske sygdomme."

Om alphavirus

Østlig, venezuelansk og vestlig hesteencephalit virus tilhører familien alphavirus, og kan overføres via myg og fugle samt enkelte pattedyr. Infektionsraterne og sygdommenes alvor varierer for de tre virusser, men fælles for dem alle er forekomst af influenza-agtige symptomer samt risiko for sygdomme i centralnervesystemet og død. Ale tre virusser betragtes desuden som potentielle biologiske trusler og har historisk været udforsket som mulige biologiske våben.

Anerkendelse af støtte (fra offentlige institutioner)

Dette projekt finansieres helt eller delvist af føderale midler i henhold til en Other Transaction Authority aftale med U.S. Army Contracting Command-New Jersey via the Medical CBRN Defense Consortium, kontraktnummer MCDC-17-04-001/2018-315.

Om Bavarian Nordic

Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling af innovative og sikre vacciner mod cancer og infektionssygdomme. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN®, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre sundheden og livskvaliteten for børn og voksne. Vi leverer den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE® til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager samt til andre landes beredskaber. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. Ud over vores mangeårige samarbejde med den amerikanske regering om udvikling af IMVAMUNE® og andre medicinske foranstaltninger, har vi inden for infektionssygdomme et egenudviklet program for RS-virus samt vaccinekandidater mod Ebola, HPV, hiv og hepatitis B, der udvikles som led i et strategisk partnerskab med Janssen. Desuden har vi i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, der er udformet til at ændre patienters sygdomsforløb ved at fremkalde et robust og bredt immunrespons mod kræft, og som har en favorabel bivirkningsprofil. I samarbejde med flere medicinalselskaber søger vi at udforske den potentielle synergieffekt ved at kombinere vores immunterapier med andre immunmodulerende lægemidler, som fx checkpoint-hæmmere.

For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Udsagn om fremtiden

Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt

Rolf Sass Sørensen

Vice President Investor Relations

Tlf. +45 61 77 47 43

Selskabsmeddelelse nr. 09 / 2018

2018-09-da


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Bavarian Nordic A/S via Globenewswire

Vedhæftet fil: 2018-09-da.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
14 apr
BAVA
Som det nok er mange bekendt, er kursen på Bavarians aktie faldet meget betydeligt, ca. 30%, over de..
31
19 apr
BAVA
      Vedr. shortsqeeze mm. og den ekstreme kursmanipulation der dagligt foregår på Nasdaq Kbhvn. T..
19
18 apr
BAVA
Jeg tror nok der er nogen, der sidder lidt længere ude på stolen i dag. Det skulle ikke undre mig om..
11
17 apr
BAVA
Aamund har alle dage været rigtig god til at tale.........for sin syge moster. Jeg har ingen fidus t..
11
17 apr
BAVA
Nu har AA aldrig været kendt for, at være ramt af biotek aktie-pessimisme, så med en skovl salt til,..
9
20 apr
BAVA
Det er ikke hans skyld. Det er disse shortere der bare skal have dens mindste anledning til at sælge..
5
18 apr
BAVA
@Henry1, jeg må indrømme, at det af og til er bare en anelse trættende at læse dine Bavarian indlæg...
5
16 apr
BAVA
Sidder og læser årsrapporten på BAVAs hjemmeside før i morgen. Og i denne er der på ingen måde lagt ..
5
18 apr
BAVA
GSA Capital Partners LLP holds a short position at 0.54 % in shares issued by Bavarian Nordic A/S Gi..
4
17 apr
BAVA
Ja kan ikke rigtig lide AA kommentar omkring det kortsigtet, det langsigtet er jeg 100% enig i.   Ko..
4

Bavarian: Udenlandske kapitalfonde øger væddemålet på kursfald

20-04-2018 16:36:15
En række kapitalfonde har onsdag og torsdag øget sine shortpositioner i biotekselskabet Bavarian Nordic. Det viser en række indberetninger til Finanstilsynet. Torsdag har Capital Partners øget sin shortposition til 0,62 pct. af aktierne fra 0,54 pct. Ligeledes har AHL Partners øget sin shortposition til 1,31 pct. af Bavarian-aktierne. Tidligere havde kapitalfonden shortet 1,20 pct.Arrow Street øge..

Vestas-konkurrent sælger flere vindmøller - men prispresset fortsætter

20-04-2018 12:49:56
Den amerikanske Vestas-konkurrent General Electric (GE) har solgt flere vindmøller i første kvartal, men selskabet melder om fortsat prispres i branchen. GE havde i de første tre måneder af 2018 en ordreindgang på 936 vindmøller mod 589 i samme periode sidste år. Selskabet oplyser ikke størrelsen på de solgte møller, men skriver i en kommentar, at det har haft en stærk vækst i USA målt på megawatt..

Brøndby-aktien banker til vejrs efter sejr over guldrival

20-04-2018 09:20:41
Aktien i Brøndby IF bliver sendt til vejrs med en stigning på 13,6 pct. til 1,25 kr. fredag morgen, efter at fodboldklubben torsdag aften vandt 3-2 på udebane over FC Midtjylland i Alka Superligaen.Med sejren fastholder Brøndby IF sin førsteplads i Alka Superligaen og har nu tre point ned til netop FC Midtjylland på andenpladsen. Der mangler at blive spillet seks runder, før sæsonen er slut i Alka..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Tyder på flad åbning med Vestas i fokus
2
Vestas/SHB: Sænker anbefaling og kursmål - NY
3
Vestas/SHB: Sænker anbefaling og kursmål
4
Brøndby-aktien banker til vejrs efter sejr over guldrival
5
Vestas-konkurrent sælger flere vindmøller - men prispresset fortsætter

Relaterede aktiekurser

Bavarian Nordic A/S 169,70 -3,2% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Cookie- og privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. april 2018 03:48:35
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20180417.1 - EUROWEB5 - 2018-04-21 03:48:35 - 2018-04-21 03:48:35 - 1 - Website: OKAY