16 mar: Lundbeck/CEO: Nytilkøbt lægemiddelkandidat har milliardpotentiale
16 mar: Bavarian får kontrakt hos USA's forsvar - værdi kan runde 200 mio..
16-03-2018 13:54:14

Bavarian Nordic indgår kontrakt med det amerikanske forsvar om udvikling af vaccine mod alphavirus

Relateret indhold
Relateret debat
18 jul - 
den er så nærmest ikke er steget med alle d..
18 jul - 
Nej smiler
18 jul - 
Er baronen84 i short på Bava? smiler

  • Aftalen har en værdi af op til USD 36 mio.

  • Multivalent vaccine skal udvikles til at beskytte mod visse typer alphavirus (østlig, venezuelansk og vestlig hesteencephalit virus)

KØBENHAVN, Danmark, 16. marts 2018 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag et nyt samarbejde med det amerikanske forsvar, United States Department of Defense (DoD), om udvikling af en forebyggende vaccine mod hesteencephalit virus, en sjælden men potentiel dødelig, myggebåren virus. Baseret på selskabets MVA-BN® teknologiplatform vil Bavarian Nordic udvikle en vaccine mod flere undertyper af virusset, mod hvilke der ikke findes vacciner i dag.

En MVA-BN®-baseret vaccinekandidat, der er rettet mod tre forskellige undertyper af hesteencephalit virusset; østlig (EEE), venezuelansk (VEE) og vestlig (WEE), har allerede vist sig at beskytte mod alle tre vira i prækliniske modeller. Det flerårige samarbejde vil omfatte yderligere prækliniske forsøg, der skal understøtte den kliniske udvikling, GMP-produktion samt etablering af sikkerhed og immunogenicitet i mennesker. Kliniske proof-of-concept data kan muliggøre videre udvikling af den MVA-BN®-baserede vaccinekandidat samt mulighed for yderligere finansiering frem mod FDA godkendelse og produktion, således at vaccinen kan være til rådighed for DoD med henblik på anvendelse efter behov i områder, hvor risikoen for smitte er høj.

Den flerårige kontrakt rummer potentielle betalinger på i alt ca. USD 36 mio. og påvirker ikke selskabets udmeldte forventninger til det økonomiske resultat for 2018.

"Vi er stolte af denne aftale, der repræsenterer endnu et offentlig-privat samarbejde mellem Bavarian Nordic og den amerikanske regering. Vaccinen, som er målet for samarbejdet, vil kunne udgøre den første af sin slags, der kan indgå i et beredskab af sikre, klinisk validerede vacciner, der er klar til at blive anvendt af det amerikanske forsvar, i fald det måtte blive nødvendigt," udtaler Paul Chaplin administrerende direktør i Bavarian Nordic. "Denne type samarbejde styrker vores forretningsmodel for beredskabsvacciner yderligere, og vil være nyttig fremadrettet for såvel den pågældende, som andre typer af sjældne tropiske sygdomme."

Om alphavirus

Østlig, venezuelansk og vestlig hesteencephalit virus tilhører familien alphavirus, og kan overføres via myg og fugle samt enkelte pattedyr. Infektionsraterne og sygdommenes alvor varierer for de tre virusser, men fælles for dem alle er forekomst af influenza-agtige symptomer samt risiko for sygdomme i centralnervesystemet og død. Ale tre virusser betragtes desuden som potentielle biologiske trusler og har historisk været udforsket som mulige biologiske våben.

Anerkendelse af støtte (fra offentlige institutioner)

Dette projekt finansieres helt eller delvist af føderale midler i henhold til en Other Transaction Authority aftale med U.S. Army Contracting Command-New Jersey via the Medical CBRN Defense Consortium, kontraktnummer MCDC-17-04-001/2018-315.

Om Bavarian Nordic

Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling af innovative og sikre vacciner mod cancer og infektionssygdomme. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN®, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre sundheden og livskvaliteten for børn og voksne. Vi leverer den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE® til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager samt til andre landes beredskaber. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. Ud over vores mangeårige samarbejde med den amerikanske regering om udvikling af IMVAMUNE® og andre medicinske foranstaltninger, har vi inden for infektionssygdomme et egenudviklet program for RS-virus samt vaccinekandidater mod Ebola, HPV, hiv og hepatitis B, der udvikles som led i et strategisk partnerskab med Janssen. Desuden har vi i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, der er udformet til at ændre patienters sygdomsforløb ved at fremkalde et robust og bredt immunrespons mod kræft, og som har en favorabel bivirkningsprofil. I samarbejde med flere medicinalselskaber søger vi at udforske den potentielle synergieffekt ved at kombinere vores immunterapier med andre immunmodulerende lægemidler, som fx checkpoint-hæmmere.

For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Udsagn om fremtiden

Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt

Rolf Sass Sørensen

Vice President Investor Relations

Tlf. +45 61 77 47 43

Selskabsmeddelelse nr. 09 / 2018

2018-09-da


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Bavarian Nordic A/S via Globenewswire

Vedhæftet fil: 2018-09-da.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
13 jul
BAVA
Prostvac - selv om den ikke lykkes i mono terapi køre der uændret en masse fase to forsøg for at und..
4
13 jul
BAVA
Kik lige på vedlagte link https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/record/NCT02873286 Jeg kan ikke ..
4
16 jul
BAVA
Ikke forsinket. De har bare henlagt det da de ikke vil fremvise flere dårlige resultater.
3
12 jul
BAVA
Den her gang er det som booster til GlaxoSmithKlines ebola vaccine hvor det før var Janssens   https..
2
18 jul
BAVA
Fra Nordnet:Short positioner over 0,5% for BAVA.Selskab April Maj Juni Juli -----------..
1
17 jul
BAVA
Ja "De" er dygtige, den eneste måde shorterne som reelt bliver fanget på, er hvis der kommer nyheder..
1
17 jul
BAVA
Der bliver færre og færre shortpositioner; men det sker uden at aktiekursen stiger af betydning.   E..
1
16 jul
BAVA
Enten er det en dårlig joke (højest sandsynligt) ellers kan du/gider du ikke læse... Studiet forv..
1
13 jul
BAVA
Blev lovet data i juni??? Hvor lang tid kan de trække negative data??
1

Fondsbørsmeddelelser

#

EuroInvestor: I fokus
#

#

EuroInvestor: I fokus
#

#

EuroInvestor: I fokus
#

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank skuffer i andet kvartal og skruer lidt ned for prognosen
2
Aktier/tendens: Danske Bank tager fokus op til forventet grøn åbning
3
Danske Bank/Jyske: Elendigt kvartal - skuffer på næsten alle parametre
4
Aktier/åbning: Danske Bank skraber bunden i generelt negativt C25
5
Ericsson overraskede analytikerne

Relaterede aktiekurser

Bavarian Nordic A/S 194,55 -1,2% Fald i aktiekurs
Bavarian Nordic Ord Shs 194,55 -1,2% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Seneste nyheder


Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. juli 2018 03:45:44
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180712.1 - EUROWEB2 - 2018-07-19 03:45:44 - 2018-07-19 03:45:44 - 1 - Website: OKAY