16 mar: Fortsættelse af incitamentsprogram
16 mar: Morten Hesseldahl tiltræder den 1. maj 2018
16-03-2018 11:38:13

Lundbeck opkøber Prexton Therapeutics og tilføjer derved foliglurax, som er i klinisk fase II, til sin portefølje af innovative behandlinger til patienter, der lider af Parkinsons sygdom

Relateret indhold
09 jul - 
Mandages aktier: Mærsk øverst efter rygter om konkurren..
09 jul - 
Mandages aktier: Mærsk til tops efter rygter om fusion ..
03 jul - 
Tirsdagens aktier: Vestas blandt de øverste på grøn han..
Relateret debat
06 jul - 
Nogle med adgang til Medwatch der vil dele denne med os..
05 jul - 
Mon vi er på vej under 400 kr. igen, med den nye ..
28 jun - 
Også rigtig god dag til dig. Du skal vel ud og sp..

 • Lundbeck vil betale en kontant betaling på EUR 100 millioner og aftalevilkårene inkluderer desuden op til EUR 805 millioner i udviklings-, godkendelses- og salgsmilepæle

 • Foliglurax er den første behandling i sin klasse og påbegyndte klinisk fase II-afprøvning vedrørende Parkinsons sygdom i juli 2017

 • Der er stadig et stort uopfyldt behov for effektiv behandling hos Parkinsons patienter, som kan bevare nytten af dopaminerg behandling

Valby, Danmark, Oss, Holland, 16. marts 2018 - H. Lundbeck A/S (Lundbeck) og Prexton Therapeutics BV (Prexton) annoncerede i dag, at de har underskrevet en definitiv aftale, som indebærer at Lundbeck opkøber Prexton. Ifølge aftalevilkårene vil Lundbeck betale EUR 100 millioner (cirka DKK 750 millioner) kontant og vil endvidere senere betale op til EUR 805 millioner i milepælsbetalinger til gruppen af nuværende ejere.

Med opkøbet af Prexton får Lundbeck de globale rettigheder til et attraktivt lægemiddelstof (foliglurax), som på nuværende tidspunkt gennemgår fase II-afprøvning til symptomatisk behandling til reduktion i OFF-time ved Parkinsons sygdom og dyskinesi, herunder Levodopa-induceret dyskinesi (LID). De første data fra det igangværende kliniske fase II-studie forventes at foreligge i løbet af første halvdel af 2019.

Ved opkøb af Prexton vil Lundbeck få de globale rettigheder til foliglurax, et spændende lægemiddelstof, der er det første i sin klasse, såvel som fuld kontrol over dette aktiv,” sagde Anders Götzsche, fungerende CEO, og CFO hos Lundbeck. “Foliglurax opfylder store uopfyldte behov og dets mulige indikation til Parkinsons sygdom passer godt til Lundbecks kerneområder og er desuden af stor interesse for patienter, læger og betalere”.

Foliglurax virker ved at stimulere et specifikt glutamatergt mål (mGluR4), der aktiverer et kompensatorisk neuronsystem i hjernen, som i det store hele er upåvirket af Parkinsons sygdom. Dyremodeller har på overbevisende vis påvist positive effekt i modeller af Parkinsons sygdom. Hensigten er at behandle motor symptomer forbundet med Parkinsons sygdom, såsom rystebevægelser i hvile, muskelstivhed og ukontrollerede bevægelser (dyskinesi).

Aftalevilkår

Lundbeck vil betale EUR 100 millioner kontant til de nuværende investorer i Prexton Therapeutics BV. Endvidere skal Lundbeck betale op til EUR 805 millioner ved udviklings-, godkendelses- og salgsmilepæle afhængig af vellykkede resultater af visse milepæle. Mere en halvdelen af de EUR 805 millioner skal betales i forbindelse med salgsmilepæle.

Finansielle forventninger

Indholdet af denne meddelelse vil ikke påvirke Lundbecks finansielle forventninger til 2018, som blev givet den 7. februar 2018. Betalingen på EUR 100 millioner vil blive indregnet som et immaterielt aktiv på balancen og testet for nedskrivning årligt eller hvis der er indikationer på værdiforringelse.

Om Prexton

Prexton er et farmaceutisk firma grundlagt i 2012 af Francois Conquet og M Ventures, Merck KGaA’s venture selskab, fra deres entreprenørpartnerprogram, som understøtter dannelse af spinoff-virksomheder fra Merck. Prexton anvender en ny videnskabelig metode, som helt integrerer molekylære, adfærdsmæssige og kemiske teknologier til at behandle Parkinsons sygdom og andre neurologiske sygdomme. Prexton er baseret i Oss (Holland) og i Geneve (Schweiz). Andre større investorer inkluderer Forbion, Seroba Life Sciences, Sunstone Capital og Ysios Capital.

 

Om foliglurax

Foliglurax (PTX002331) er en positiv allosterisk modulator af gruppe III metabotrop glutamatreceptor 4 (mGluR4 PAM) med små molekyler til potentiel oral behandling af Parkinsons sygdom.

Et fase I-studie med en enkelt og flere stigende orale doser (NCT02639221) af foliglurax hos raske frivillige deltagere blev afsluttet i 2016 med gode resultater. Resultaterne viste, at foliglurax synes veltolereret og har en tilfredsstillende farmakokinetisk profil (hvordan lægemidlet behandles i kroppen).

I juli 2017 begyndte Prexton et fase II-klinisk studie (NCT03162874) med foliglurax. Forsøget vil tilmelde 165 Parkinsons patienter på centre i seks europæiske lande (Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Østrig, Spanien og Italien). Det dobbeltblindede, randomiserede, placebokontrollerede studie med parallelle grupper vil bedømme effekt, sikkerhed og tolerabilitet af foliglurax til reduktion af motoriske komplikationer forbundet med levodopa-behandling hos patienter, som oplever aftagende effekt ved dosens afslutning og levodopa-induceret dyskinesi.

To grupper vil få orale doser (10 mg og 30 mg) af behandlingen i 28 dage foruden deres standardmedicin, herunder levodopa. En tredje gruppe vil få placebo. Det primære effektmål vil være ændring i den daglige “OFF”-tid i de vågne timer (dvs. den tid hvor behandlingen ikke virker) baseret på patientens dagbogsindtastninger mellem behandlingsstart og -afslutning. Forsøget forventes at blive fuldført i 2019.

 

Om Parkinsons sygdom

Parkinsons er en forfærdelig progressiv neurologisk sygdom, der påvirker mere end 6 millioner mennesker over hele verden. Sygdommen er forårsaget af degeneration af dopaminerge hjerneceller. De vigtigste motor symptomer er rystebevægelser i hvile, muskelstivhed og langsomme bevægelser (bradykinesi). Ukontrollerede bevægelser (dyskinesi) er en invaliderende komplikation forbundet med behandling med levodopa.

Nuværende behandlinger søger at erstatte dopamin eller efterligne dens effekt. Patienter behandles med dopamin-prækursoren levodopa. Denne behandling giver indledningsvist tilstrækkelig symptomlindring, men med tiden mister den effekten, efterhånden som sygdommen progredierer, og patienter oplever alvorlige invaliderende komplikationer, såsom længere OFF-tid og dyskinesi.

  

Lundbeck kontaktpersoner

 

Investorer:

Presse:

 

 

Palle Holm Olesen

Mads Kronborg

Vice President, Investor Relations

Senior Director, Corp. Communication

PALO@lundbeck.com

MAVK@lundbeck.com

+45 30 83 24 26

+45 36 43 40 00

   

 

   

 

Om H. Lundbeck A/S

H. Lundbeck A/S (LUN.CO, LUN DC, HLUYY) er et globalt farmaceutisk selskab, som er specialiseret i psykiatriske og neurologiske lidelser. I mere end 70 år har vi været førende inden for hjerneforskning. Vores primære fokusområde er Alzheimers sygdom, depression, Parkinsons sygdom og skizofreni.

Vores ca. 5.000 medarbejdere i 55 lande arbejder i hele værdikæden lige fra forskning og udvikling til produktion, markedsføring og salg. Vores udviklingsportefølje består af flere udviklingsprogrammer i den sene fase, og vores produkter er tilgængelige i over 100 lande. Vi har produktionsanlæg i Danmark, Frankrig og Italien. Lundbeck omsatte for DKK 17,2 mia. i 2017 (EUR 2,3 mia. eller USD 2,6 mia.).

For yderligere oplysninger henviser vi til selskabets hjemmeside www.lundbeck.com. Vi er også på Twitter på @Lundbeck.

 

 

 

Vedhæftet fil: Prexton_DK_FINAL.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

 • 1 uge
 • 1 måned
 • 1 År
Ingen indlæg

Mærsk: Havnemyndigheder i Nigeria suspenderer fire rederier i ti dage

17-07-2018 13:52:06
Danske Maersk Line og tre andre rederier måtte lørdag indstille en del af deres aktiviteter i Nigeria, efter at havnemyndighederne i det vestafrikanske land i slutningen af sidste uge annoncerede en suspendering, der omfatter i alt fire rederier.Suspenderingen trådte i kraft lørdag den 14. juli, og i første omgang løber den over ti dage, skriver Nigerian Ports Authority (NPA) i en pressemeddelelse..

Smallcap DK får røde tal efter investeringstab og nedskrivning

17-07-2018 11:35:52
Tab på investeringer rammer bundlinjen hos investeringsselskabet Smallcap Danmark i andet kvartal, viser periodens regnskab, der er offentliggjort tirsdag formiddag. Underskuddet efter skat lander på 17,7 mio. kr. mod et nettooverskud på 9,8 mio. kr. i samme periode sidste år. Dermed blev tabet for første halvår opgjort til 18,5 mio. kr. efter skat, efter at der i de første seks måneder af i fjor ..

Aktier/tendens: Genmab og kolleger får udlandsnyt i let nervøs åbning

17-07-2018 08:18:34
Udenlandske regnskaber kan være med til at sætte dagsordenen for danske selskaber som Genmab og DSV i tirsdagens handel, der generelt ser ud til at starte uden de store udsving.Frem mod åbningen af den ordinære handel danser handlen med både de amerikanske og europæiske aktiefutures omkring nulpunktet - dog med en marginal pil ned. Efter dansk børslukning mandag har der ikke været voldsomme udsvin..

Mest læste nyheder

 • 24 timer
 • 48 timer
 • 1 uge
1
Novo/ABM: Recepttal understøtter forventning om opjustering
2
Genmab/Jefferies: Darzalex øger tilliden til ledelsens forventninger
3
Vestas/UBS: Forudser sund vækst og stigende marginer
4
Aktier/åbning: Vestas fører an i positivt C25-indeks
5
Svensk motorsavsfabrikant falder rekordtungt efter skuffende resultat

Relaterede aktiekurser

Lundbeck A/S 448,30 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

 • Trend
 • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. juli 2018 09:06:56
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180712.1 - EUROWEB4 - 2018-07-18 09:06:56 - 2018-07-18 09:06:56 - 1 - Website: OKAY