13 apr: Well Fargo overrasker positivt med stigende indtjening
13 apr: USA/tendens: Udsigt til stigninger med finansaktier i fokus
Annoncørindhold

En levende investering med potentiale

Foto: Wine family

Investering skal ikke nødvendigvis være i virksomheder eller værdipapirer. Stigende priser har gjort vin til en attraktiv investering.

 

150 % over 5 år. Sådan performede de 10 bedste vine i en opgørelse fra LivEx, en Londonbaseret vininvesteringsplatform fra 2017, som tracker de 100 mest handlede vine. Den overordnede performance lå på 20 % stigning.  Der er altså tale om seriøse afkast til dem, der har haft indsigt og vilje til at lægge penge i vin. Men vin er også et produkt, som er levende, og som skal behandles med respekt, hvis afkastet skal sikres.

 

Områder, efterspørgsel og naturens luner

Der er mange faktorer, der spiller ind på priserne på vin, og på hvordan de udvikler sig. Fælles for de meste efterpsurgte vine er, at de kommer fra områder med relativ lille produktion og et kvalitetsniveau, hvor vinene historisk set har haft stort udviklingspotentiale, som gør vinene eftertragtede. Samtidig er efterspørgslen efter særligt europæisk vin i Asien stigende. Og ikke mindst er de enkelte årganges kvalitet og størrelse med til at påvirke priser, f. eks. var udbytterne over det meste af Europa efter høsten 2017 væsentlig under normalen, så den samlede mængde vin på markedet bliver mindre, hvilket klart kommer til at påvirke priserne.

 

Mange måder at handle på

Når man køber vin som investerings-objekt, er der flere måder at angribe det på. Meget vin, fra de klassiske vinområder i Frankrig, handles allerede, mens den ligger på fade, det såkaldte “en primeur”, hvor man køber den endnu ikke færdige vin til en bestemt pris; ikke ulig futures på de finansielle markeder. Her handler man som privat ofte gennem vinkøbmænd, som håndterer køb og forhandling med vinproducenterne. Flere vinhandlere tilbyder også forsalg af vinene, hvor man sikrer sig/køber flaskerne, inden de er frigivet. Det er også muligt at købe vinene i fri handel, men her vil priserne også være højere. En sidste mulighed er at investere gennem et firma, der investerer i vin, hvor firmaet håndterer alle aspekter og du, som investor, udelukkende leverer kapital.

 

Sørg for ordentlig opbevaring

Det er vigtigt, at vin der er købt som investering (og til at drikke for den sags skyld) er opbevaret ordentligt. Vinen skal ligge mørkt og ved en konstant kølig temperatur, optimalt set omkring 12 grader. Har du ikke selv mulighed for opbevaring, kan du med fordel købe opbevaring til dine vine et sted, som kan garantere gode forhold for vinene over længere tid. Som med alle andre investeringer, er det vigtigt at sætte sig ind i produktet, og du skal nøje overveje, hvilke vine du tror har potentialet som en investering.

 

Genvej til de dyre flasker

Som medlem hos Winefamly Vinklub får du en smutvej til at komme lidt tættere på vine, der kunne være investeringsobjekter. Fordi Winefamly, er en klub, der lever af medlemskaber, kan du her få adgang til vin udenom den avance, der normalt ligger hos en forhandler. Her er der altså mulighed for at få fingrene i vin i topklasse, hvor prisen gør det muligt, at der kan skabe et afkast senere. Hvis du altså kan lade flaskerne være.

 

Find spændende vine her!

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
14 apr
BAVA
Som det nok er mange bekendt, er kursen på Bavarians aktie faldet meget betydeligt, ca. 30%, over de..
31
19 apr
 
Et opgør med Finanstilsynet er tvingende nødvendigt, hvis tilliden til markedet ikke skal lægges øde..
26
15 apr
OMXC25
Virkelig intelligent indlæg. En masse om at markedet er på vej til nedtur, men sjovt nok ikke så meg..
24
18 apr
 
LÆS NU FOR HELVEDE NOGEN AF DE 38000 indlæg som siger at børsen er nede!   Det er kraftstejleme da u..
21
19 apr
BAVA
      Vedr. shortsqeeze mm. og den ekstreme kursmanipulation der dagligt foregår på Nasdaq Kbhvn. T..
19
14 apr
OMXC25
Følgende er oplæg til debat, om aktiernes udviklign de kommende måneder ud fra handelskrig og naturl..
17
18 apr
 
Det er en katastrofe ! Hvis det fortsætter ret meget længere er vi allesammen nødt til at gå ud og l..
16
17 apr
LAUR
An aktie man aldrig skal eje. Ejerne trækker store summer ud, at en virksomhed der kæmper for overle..
14
20 apr
VWS
Vestas har en ordrerbeholdning større end de nogensinde har haft, og de sendte en næsten færdigjort ..
13
19 apr
 
Hej alle,   Jeg lavede et lille indlæg på Stolt-Nielsen for nylig hvor jeg desværre – og det beklage..
13

Bavarian: Udenlandske kapitalfonde øger væddemålet på kursfald

20-04-2018 16:36:15
En række kapitalfonde har onsdag og torsdag øget sine shortpositioner i biotekselskabet Bavarian Nordic. Det viser en række indberetninger til Finanstilsynet. Torsdag har Capital Partners øget sin shortposition til 0,62 pct. af aktierne fra 0,54 pct. Ligeledes har AHL Partners øget sin shortposition til 1,31 pct. af Bavarian-aktierne. Tidligere havde kapitalfonden shortet 1,20 pct.Arrow Street øge..

Vestas-konkurrent sælger flere vindmøller - men prispresset fortsætter

20-04-2018 12:49:56
Den amerikanske Vestas-konkurrent General Electric (GE) har solgt flere vindmøller i første kvartal, men selskabet melder om fortsat prispres i branchen. GE havde i de første tre måneder af 2018 en ordreindgang på 936 vindmøller mod 589 i samme periode sidste år. Selskabet oplyser ikke størrelsen på de solgte møller, men skriver i en kommentar, at det har haft en stærk vækst i USA målt på megawatt..

Brøndby-aktien banker til vejrs efter sejr over guldrival

20-04-2018 09:20:41
Aktien i Brøndby IF bliver sendt til vejrs med en stigning på 13,6 pct. til 1,25 kr. fredag morgen, efter at fodboldklubben torsdag aften vandt 3-2 på udebane over FC Midtjylland i Alka Superligaen.Med sejren fastholder Brøndby IF sin førsteplads i Alka Superligaen og har nu tre point ned til netop FC Midtjylland på andenpladsen. Der mangler at blive spillet seks runder, før sæsonen er slut i Alka..

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Cookie- og privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. april 2018 03:42:43
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20180417.1 - EUROWEB5 - 2018-04-21 03:42:43 - 2018-04-21 03:42:43 - 1 - Website: OKAY