16 apr: Schouw/Nykredit: Løfter anbefaling til køb fra hold
16 apr: Der blev skabt mest ny værdi på den tyske børs i første kvartal
16-04-2018 16:22:55

USA: Trump anklager Rusland og Kina for valutadevaluering - NY2

Den amerikanske præsident, Donald Trump, langer ud efter både Rusland og Kina på det sociale medie Twitter, hvor han i et tweet anklager de to lande for at devaluere deres valuta.

- Rusland og Kina spiller valutadevaluerings-spillet, mens USA fortsat hæver renterne. Ikke acceptabelt, skriver præsidenten mandag eftermiddag dansk tid.

Hvis et land devaluerer, holder det sin valuta kunstigt lav. Det betyder samtidig, at eksporten bliver mere konkurrencedygtig. Den modsatte virkning har de amerikanske renteforhøjelser, der generelt set vil kunne styrken dollar, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker hos Danske Bank, er det underforstået i præsidentens tweets, at han mener, at Kina og Rusland snyder på vægtskålen i handelspolitikken, og at det skader de amerikanske virksomheder.

Danske Banks analytiker vurderer ikke, at Kina holder valutaen kunstigt svag for at opnå en konkurrencefordel.

- Samme konklusion kom det amerikanske finansministerium frem til i deres seneste valutarapport, hvor ingen af USA’s primære handelspartnere blev erklæret for valutamanipulatorer.

- Det er derfor lidt et pudsigt tweet fra Trump, men skal nok ses i lyset af Trumps generelle pres på Kina i forhold til at åbne deres økonomi. Vi tror nu heller ikke, at Kina har tænkt sig at benytte af valutavåbnet i en eventuel optrapning af konflikten, vurderer Mikal Olai Milhøj i en kommentar.

FRYGT FOR HANDELSKONFLIKT

Meldingen fra Donald Trump kommer, efter at der i løbet af de seneste uger har været en frygt for, at uoverensstemmelser mellem Kina og USA ville udvikle sig til en handelskrig.

Konflikten startede, da den amerikanske præsident i marts meddelte, at han ville indføre toldsatser på stål og aluminium fra Kina og en række andre lande. Kina svarede igen med at varsle, at landet ville indføre told på over 120 amerikanske produkter.

Det fik siden Trump til at præsentere en liste over 1300 produkter fra Kina, der vil blive pålagt en straftold på 25 procent svarende til cirka 50 milliarder dollar. Efterfølgende skød Kina tilbage ved at varsle told på over 100 produkter fra USA for et tilsvarende beløb.

Donald Trump har gentagne gange kritiseret ubalancen i samhandlen med Kina og den kinesiske regering for ikke at være god nok til at reducere handelsoverskuddet over for USA, skriver Bloomberg News.

Hos Danske Bank vurderer Mikal Olai Milhøj, at hovedscenariet fortsat er, at Kina og USA vil finde en løsning på handelskonflikten, da en reel handelskrig vil skade begge landes økonomi. En løsning kan dog være et stykke ude i fremtiden.

- Under alle omstændigheder kommer usikkerheden til at vare et godt stykke tid endnu, da handelskrigen er langsomt udkæmpet.

- Amerikanske virksomheder har blandt andet mulighed for at indgive høringssvar på de allerede annoncerede varegrupper, som bliver ramt af Trumps told, ligesom vi stadig venter på, hvordan finansminister Mnuchin har tænkt sig at begrænse Kinas tyveri af amerikanske immaterielle rettigheder, skriver han i analysen.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
14 apr
BAVA
Som det nok er mange bekendt, er kursen på Bavarians aktie faldet meget betydeligt, ca. 30%, over de..
31
19 apr
 
Et opgør med Finanstilsynet er tvingende nødvendigt, hvis tilliden til markedet ikke skal lægges øde..
26
15 apr
OMXC25
Virkelig intelligent indlæg. En masse om at markedet er på vej til nedtur, men sjovt nok ikke så meg..
24
18 apr
 
LÆS NU FOR HELVEDE NOGEN AF DE 38000 indlæg som siger at børsen er nede!   Det er kraftstejleme da u..
21
19 apr
BAVA
      Vedr. shortsqeeze mm. og den ekstreme kursmanipulation der dagligt foregår på Nasdaq Kbhvn. T..
19
14 apr
OMXC25
Følgende er oplæg til debat, om aktiernes udviklign de kommende måneder ud fra handelskrig og naturl..
17
18 apr
 
Det er en katastrofe ! Hvis det fortsætter ret meget længere er vi allesammen nødt til at gå ud og l..
16
17 apr
LAUR
An aktie man aldrig skal eje. Ejerne trækker store summer ud, at en virksomhed der kæmper for overle..
14
20 apr
VWS
Vestas har en ordrerbeholdning større end de nogensinde har haft, og de sendte en næsten færdigjort ..
13
19 apr
 
Hej alle,   Jeg lavede et lille indlæg på Stolt-Nielsen for nylig hvor jeg desværre – og det beklage..
13

Bavarian: Udenlandske kapitalfonde øger væddemålet på kursfald

20-04-2018 16:36:15
En række kapitalfonde har onsdag og torsdag øget sine shortpositioner i biotekselskabet Bavarian Nordic. Det viser en række indberetninger til Finanstilsynet. Torsdag har Capital Partners øget sin shortposition til 0,62 pct. af aktierne fra 0,54 pct. Ligeledes har AHL Partners øget sin shortposition til 1,31 pct. af Bavarian-aktierne. Tidligere havde kapitalfonden shortet 1,20 pct.Arrow Street øge..

Vestas-konkurrent sælger flere vindmøller - men prispresset fortsætter

20-04-2018 12:49:56
Den amerikanske Vestas-konkurrent General Electric (GE) har solgt flere vindmøller i første kvartal, men selskabet melder om fortsat prispres i branchen. GE havde i de første tre måneder af 2018 en ordreindgang på 936 vindmøller mod 589 i samme periode sidste år. Selskabet oplyser ikke størrelsen på de solgte møller, men skriver i en kommentar, at det har haft en stærk vækst i USA målt på megawatt..

Brøndby-aktien banker til vejrs efter sejr over guldrival

20-04-2018 09:20:41
Aktien i Brøndby IF bliver sendt til vejrs med en stigning på 13,6 pct. til 1,25 kr. fredag morgen, efter at fodboldklubben torsdag aften vandt 3-2 på udebane over FC Midtjylland i Alka Superligaen.Med sejren fastholder Brøndby IF sin førsteplads i Alka Superligaen og har nu tre point ned til netop FC Midtjylland på andenpladsen. Der mangler at blive spillet seks runder, før sæsonen er slut i Alka..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Tyder på flad åbning med Vestas i fokus
2
Vestas/SHB: Sænker anbefaling og kursmål - NY
3
Vestas/SHB: Sænker anbefaling og kursmål
4
Brøndby-aktien banker til vejrs efter sejr over guldrival
5
Vestas-konkurrent sælger flere vindmøller - men prispresset fortsætter

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Cookie- og privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. april 2018 03:44:22
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20180417.1 - EUROWEB5 - 2018-04-21 03:44:22 - 2018-04-21 03:44:22 - 1 - Website: OKAY