25 apr: Offentliggørelse af prospekt og Central Investorinformation for I..
26 apr: Ændring i bestyrelsen i Realkredit Danmark A/S
26-04-2018 03:30:00

Tilfredsstillende start på året trods usikkerhed på de finansielle markeder - Resultat på 4,9 mia. kr. efter skat og egenkapitalforrentning på 12,6 pct.

Relateret indhold
10 aug - 
Tidligere ansatte i Danske Bank nægter at deltage i und..
08 aug - 
Boligejere taber sag i landsret om højere lånegebyrer -..
08 aug - 
Aktier/tendens: Kvartalstal fra blandt andet Novo beste..
Relateret debat
15:37 - 
Står det til troende, at udlandet sælger ud, så fred væ..
15:17 - 
Der bliver solgt massiv ud fra udlandet
13:33 - 
Synes nu også, det kniber en del med realitetssan..

 

Pressemeddelelse

 

 

 

Koncernkommunikation

Holmens Kanal 2-12

1092 København K

Telefon 45 14 56 95

26. april 2018

Tilfredsstillende start på året trods usikkerhed på de finansielle markeder

Resultat på 4,9 mia. kr. efter skat og egenkapitalforrentning på 12,6 pct.

Danske Bank har offentliggjort delårsrapport for 1. kvartal 2018.

Administrerende direktør Thomas F. Borgen udtaler i forbindelse med regnskabet:

”Vi har fået en tilfredsstillende start på året på trods af udviklingen på de finansielle markeder, der medførte lavere aktivitet sammenlignet med samme periode sidste år. På tværs af vores forretning har vi set en god underliggende trend med fortsat positiv kreditefterspørgsel, ligesom vores partneraftaler i Norge, Sverige og Finland fortsætter med at tiltrække nye kunder og god aktivitet. Også i Danmark var aktiviteten god, delvist som følge af fortsat interesse for vores nye løsninger inden for boligfinansiering. Samtidig har vi på tværs af markeder fastholdt en solid kreditkvalitet. Vi fortsatte med at investere betydeligt i at lancere nye innovative løsninger, nogle sammen med eksterne partnere, hvilket er med til at levere forbedrede kundeoplevelser.”

Rapporten er tilgængelig på danskebank.com. Her følger udvalgte hovedpunkter:

1. kvartal 2018 mod 1. kvartal 2017

Danske Bank opnåede i 1. kvartal 2018 et resultat på 4,9 mia. kr. – et fald på 12 pct. i forhold til 1. kvartal 2017. Det er en tilfredsstillende start på året på trods af usikkerhed på de finansielle markeder, der medførte lavere aktivitet sammenlignet med samme periode sidste år, og det afspejler en god udvikling i de nordiske økonomier.

Egenkapitalforrentningen efter skat var 12,6 pct. mod 14,4 pct. i 1. kvartal 2017.

Indtægter i alt udgjorde 11,5 mia. kr. og faldt 9 pct. i forhold til 1. kvartal 2017. Fortsat vækst i nettorenteindtægterne blev mere end udlignet af et fald i nettogebyrindtægter og handelsindtægter.

 • Nettorenteindtægterne steg 1 pct. til 5,9 mia. kr. på grund af udlånsvækst. Det var især aktiviteterne i Sverige, der bidrog til udlånsvæksten.

   

 • Nettogebyrindtægterne udgjorde 3,8 mia. kr. og faldt 4 pct. på grund af lavere kundeaktivitet især i C&I og Wealth Management.

   

 • Handelsindtægterne udgjorde 1,4 mia. kr. og faldt 43 pct. i forhold til 1. kvartal 2017, hvor handelsaktiviteten var høj. Derudover var investeringsafkastet fra syge- og ulykkesforretningen lavere i 1. kvartal i år.

Driftsomkostningerne udgjorde 5,6 mia. kr. og faldt 2 pct. i forhold til 1. kvartal sidste år. Udviklingen var positivt påvirket af lavere aktivitet og løbende effektiviseringer og negativt påvirket af omkostninger relateret til compliance og fortsat digitalisering. Omkostningsprocenten steg til 49,0 pct. fra 45,3 pct. i 1. kvartal 2017.

                       

Kreditkvaliteten var solid. Nedskrivninger på udlån var fortsat lave med en nettotilbageførsel for 1. kvartal 2018 på 330 mio. kr.

Det samlede udlån steg 2 pct. pr. ultimo marts 2018 i forhold til ultimo marts 2017. Samtidig steg det samlede indlån 6 pct. Der var vækst i ind- og udlån på næsten alle markeder.

Udviklingen i forretningsenhederne

Personal Banking opnåede et resultat før skat på 1,5 mia. kr., hvilket var en stigning på 21 pct. i forhold til resultatet for 1. kvartal 2017. Resultatet var især drevet af fortsat stigende forretningsvolumen i Sverige og Norge, faldende driftsomkostninger og nettotilbageførsler af nedskrivninger.

Business Bankings resultat før skat udgjorde 2,2 mia. kr. og steg 5 pct. i forhold til samme periode sidste år. Der var fortsat god aktivitet og forretningsmomentum med stigende udlån på tværs af Norden.

Corporates & Institutions opnåede et resultat før skat på 1,4 mia. kr., der faldt 35 pct. i forhold til samme periode sidste år. Faldet skyldtes primært lavere handelsindtægter i FICC og Capital Markets sammenlignet med samme periode sidste år, hvor aktiviteten var høj. Omkostningerne faldt 3 pct. på grund af lavere aktivitet og løbende fokus på effektiviseringer.

Wealth Management opnåede et resultat før skat på 0,9 mia. kr., hvilket var et fald på 18 pct. i forhold til samme periode sidste år. Resultatet var påvirket af usikkerhed på de finansielle markeder, der førte til et lavere investeringsafkast fra syge- og ulykkesforretningen, samt et mindre fald i kapital under forvaltning. Danica Pension oplevede stærk præmievækst.

Trods makroøkonomisk usikkerhed var den underliggende forretning for Danske Bank i Nordirland tilfredsstillende med fortsat vækst i ind- og udlån. Dog faldt resultatet før skat 45 pct. (i lokal valuta) som følge af øgede nedskrivninger på udlån.

Solide kapital- og solvensprocenter

Danske Banks kapitalposition er fortsat solid med en solvensprocent på 21,4 og en egentlig kapitalprocent på 16,4. Både solvensprocent og egentlig kernekapitalprocent ligger over målsætningerne.

Forventninger fastholdes

Årets resultat for 2018 forventes at ligge på 18-20 mia. kr. Vi fastholder vores ambition om at ligge i top tre blandt vores nordiske peers målt på egenkapitalforrentning.

Andre tiltag

Ændring i den baltiske forretning

Som et led i vores strategi om at fokusere på de nordiske markeder vil vi i de baltiske lande fremover udelukkende betjene datterselskaber af vores nordiske kunder og globale selskaber med interesser i Norden. Alle øvrige bankaktiviteter vil blive overført til vores Non-core enhed.

Ændringer i den finansielle rapportering

Som beskrevet i selskabsmeddelelse nr. 23 af 6. april 2018 vil den finansielle rapportering blive tilpasset bankens nye organisationsstruktur, således at rapporten for 1. halvår 2018 viser proforma-tal, mens rapporten for 1.-3. kvartal 2018 afspejler den nye struktur.

Med venlig hilsen

Danske Bank

Kontaktperson: Pressechef Kenni Leth, telefon 45 14 14 00

For yderligere information om Danske Banks regnskab henvises til danskebank.com/regnskab.

 

Vedhæftede filer

Primary Logo

Opret kommentar

Relateret debat

 • 1 uge
 • 1 måned
 • 1 År
06:57
DANSKE
I stakkels bankaktionærer leder med lys og lygte på at finde noget der er grimmere og grovere krimin..
6
08 aug
DANSKE
Efter at bankerne har fået foræret kreditforeningerne, har disse malket store gebyrer ind fra den da..
6
08 aug
DANSKE
Eller også, så er vi bare nogen der undres over de spørgsmål der ikke stilles og måske er vi også ba..
6
10 aug
DANSKE
Det er da dig, som er dum, hvis du tror, at kunderne vil betale større gebyrer, fordi banken får en ..
5
08 aug
DANSKE
Ja der er sket fejl i den estiske afdeling, og derfor er den lukket og medarbejderne fyret.(en ret h..
5
07 aug
DANSKE
Dette skal vel også med Vi har på intet tidspunkt stået i vejen for, at whistlebloweren kan fortæll..
5
08:45
DANSKE
Der er tale om en stavefejl, der skulle have stået estiske grunde... :P 
4
10 aug
DANSKE
6212 keep the track. Der går sjældent røg af en brand uden, der er grund til det.
4
10 aug
DANSKE
Evig og altid bitre 6212.....sikke dog et trist liv, når man aldrig kommer videre efter at man blev ..
4
10 aug
DANSKE
Jeg tror faktisk at nok er ved at være nok. Det er jo en skandale der trækker Overskrifter i hele ve..
4

NKT OPTAKT Q2 15/8: Priser, guidance og 2019-indikationer i fokus

14-08-2018 11:30:02
Når kabelkoncernen NKT onsdag aflægger regnskab for andet kvartal vil der være fokus på, om selskabet ændrer på forventningerne til 2018. Derudover vil opmærksomheden rette sig mod eventuelle kommentarer om udsigterne for 2019, herunder prisudviklingen og mulighederne for at få flere ordrer i bogen for at sikre en bedre udnyttelse af selskabets produktionskapacitet.Hos Jyske Bank venter aktieanaly..

Aktier/tendens: Nilfisks regnskab og flere opjusteringer i fokus

14-08-2018 08:40:16
Et regnskab fra Nilfisk og flere selskaber med opjusteringer kan præge udviklingen på den københavnske fondsbørs tirsdag morgen blandt de mindre selskaber, der ikke er med i eliteindekset, C25.Her er det så som så med nyheder - måske lige med undtagelse af Vestas, der fra morgenstunden har fået nyt fra de tyske konkurrenter Senvion og Nordex, der begge er kommet med regnskaber, op til at Vestas se..

GN/CEO: Nyt produkt har en vigtig rolle i at nå vækstforventninger -NY

13-08-2018 15:41:26
Selv om det kom som en overraskelse for markedet, at GN Group mandag offentliggjorde planerne om lanceringen af et nyt høreapparat, så har det hele tiden været planen internt i høreapparatkoncernen, at det nye premiumapparat skulle lanceres efter sommer.Den kommende lancering af produktet, der går under navnet Resound Linx Quattro, kommer derfor heller ikke sammen med en ændring af vækstforventnin..

Mest læste nyheder

 • 24 timer
 • 48 timer
 • 1 uge
1
Veloxis Q2: Opjusterer forventninger efter højere produktomsætning
2
Mandagens aktier: GN og Coloplast bragte C25 i europæisk førerfelt
3
Aktier/tendens: Nilfisks regnskab og flere opjusteringer i fokus
4
KORR: Aktier/middag: Nilfisk straffes og opjusteringer belønnes
5
Valuta/Danske: Erdogans budskab får liraen til at miste pusten

Relaterede aktiekurser

Danske Bank A/S 180,05 -2,1% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

 • Trend
 • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
14. august 2018 15:39:55
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180810.1 - EUROWEB1 - 2018-08-14 15:39:55 - 2018-08-14 15:39:55 - 1 - Website: OKAY