16 maj: USA: Påbegyndt boligbyggeri i april skuffer
16 maj: Zealand Pharma Q1: Øger underskud - færre royalty-indtægter
16-05-2018 14:58:07

GN/CEO: En ny stor spiller ændrer ikke ved vores dagligdag - NY2

GN HEARING CEO ANDERS HEDEGAARD
Relateret indhold
17 maj - 
Aktier/åbning: Mærsk trækker aktierne ned på dag med då..
17 maj - 
Aktier/tendens: Mærsk tager fokus på dag med flere regn..
16 maj - 
Onsdagens aktier: GN taget lidt til nåde i mildere C25
Relateret debat
10 maj - 
Ok det kunne jeg ikke lige se på den graf....men så sæt..
10 maj - 
27. september 2000 lukkede den i 246 men det er sgu tæt..
09 maj - 
Det ser ud til at GN er lukket i det højeste niveau nog..

Den planlagte fusion mellem danske Widex og spanske Sivantos vækker ikke bekymring hos den danske producent af høreapparater GN Store Nord, der i sin Hearing-division producerer hjælpemidler til de hørehæmmede.

Det siger den administrerende direktør i selskabet, Anders Hedegaard.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at betyde noget for vores dagligdag, at der nu kommer en anden ekstra stor spiller.

- Vi har været vant til at operere vores virksomhed i en mængde af store elefanter, der har forsøgt at trampe på os, men det er ikke lykkedes, siger Anders Hedegaard og fortsætter.

- Vi har investeret kraftigt i forskning og udvikling og dermed sikret, at vi kunne sætte en trend i høreapparatmarked, som de store nu halser efter, siger Anders Hedegaard.

Han afviser at kommentere rygter om, at GN skulle have været mulig køber af Sivantos.

- Historie er historie, og i dag er det så blevet annonceret, at det er Sivantos og Widex, og sådan er det, siger Anders Hedegaard.

GN BLIVER NÆSTMINDSTE SPILLER

Hvis fusionen mellem de to selskaber bliver en realitet, bliver selskabet en af de tre største sammen med danske William Demant og schweiziske Sonova. Ud af de seks store spillere på markedet er der nu udsigt til, at GN bliver den næstmindste.

- Men det betyder jo ikke, at vi bliver smidt ud af nuværende kunder, pointerer han.

- Størrelse er i sig selv ikke godt. Jeg kan selvfølgelig godt se, at det kan give fordele, men før de når dertil, skal de jo igennem en frygtelig masse piner, som kunderne og medarbejderne kommer til at mærke.

- Der må man jo så håbe, at både kunder og medarbejdere er opmærksomme på, at vi er en dynamisk virksomhed, der har vist, at vi kan og vil vokse, siger Anders Hedegaard.

Han påpeger, at det er dygtige virksomheder, som selskabet i forvejen konkurrerer med. Han mener, at fusionen giver GN muligheder på kort sigt.

- Hvis de skal få det ud af deres fusion, som de forventer, kan man forvente uro på kunde- og medarbejdersiden. De skal foretage sammenlægninger af organisationer og strømligning af produkter, og det kan give en masse intern uro. Jeg har svært ved at forestille mig, at virksomheden er "én plus én" den samme om et par år, siger han.

- Hele den støj kan jo efterlade muligheder for medarbejdere og kunder, og vi står da klar til at tage dem, der vil skifte over til os.

FORSKNINGSPROJEKTER GØR, AT GN KAN KLARE SIG SELV

Ifølge Anders Hedegaard har branchen gennem de seneste ti år været underlagt diskussioner om mulige konsolideringer. Han siger, at GN Hearing ikke selv har noget behov for at slå sig sammen med andre selskaber.

- Når jeg kigger ind i vores pipeline, har jeg ikke noget behov for at fusionere med andre. Vi har en sund og stærk pipeline af forskningsprojekter.

- Jeg ved ikke, hvorfor de andre har slået sig sammen, men jeg ved, at jeg med ro i sindet kan gå ud til medarbejderne og sige, at vi har det, der skal til fremadrettet for at skabe organisk vækst.

Han vil ikke spekulere i, om der er kan være yderligere muligheder for sammenlægninger af selskaber.

- Det bidrager ikke med det helt store, hvis jeg gætter på andre kombinationer. Jeg tror, at det vigtige for mig som direktør i GN Hearing er at sørge for at levere kvartal for kvartal de resultater, vi har lovet aktionærerne, siger Anders Hedegaard.

Fusionen mellem Widex og Sivantos skal stadig godkendes af konkurrencemyndighederne, før den er endelig.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Møns Bank Q1: Lille løft på bundlinjen

18-05-2018 13:48:49
Møns Bank kom ud af første kvartal med en stærkere bundlinje, men i store træk resultater, der minder meget om samme periode året før. Forventningerne om et overskud før skat på 20-30 mio. kr. i hele 2018 fastholdes.I første kvartal fik Møns Bank et overskud før skat på 10,7 mio. kr. mod 10 mio. kr. i samme periode sidste år. Dermed er banken allerede over halvvejs i forhold til at nå den nedre en..

Rockwool/CEO: Gode markeder, tiltag og let sammenligning bag fremgang

18-05-2018 09:22:44
Rockwool er kommet flyvende fra start i 2018 og kan fremvise stærk vækst på alle hovedpunkter i det regnskab for første kvartal, som isoleringskoncernen offentliggjorde fredag. Lette sammenligningstal bidrager til billedet, men derudover spiller stærke markeder, prisjusteringer og effektivitesforbedringer ind, siger Rockwools administrerende direktør, Jens Birgersson, i et interview med Ritzau Fin..

Aktier/tendens: Mærsk fortsætter i negativ fokus på ellers positiv dag

18-05-2018 08:26:19
A.P. Møller-Mærsk fik en grum dag torsdag med store fald i aktiekurserne - og det ser ikke ud til, at stormen er drevet over for denne gang for koncernen. Med avisoverskrifter som "Søren Skous nødplan får hårde odds", "Mærsk skuffer fælt" og "Investorerne er ikke begejstrede for Mærsks bud på fremtiden" kan fokus endnu en gang være rettet mod aktierne i koncernen, når handlen starter fredag morgen..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

GN Store Nord A/S 240,70 -0,8% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Cookie- og privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. maj 2018 09:05:22
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180515.2 - EUROWEB5 - 2018-05-21 09:05:22 - 2018-05-21 09:05:22 - 1 - Website: OKAY