16 maj: Pandora/Deutsche: Sænker anbefaling grundet Kina og højere risiko
16 maj: Pandora/ABG: Sænker kursmål til 820 kr. fra 850 kr.
16-05-2018 11:15:59

Høreapparater/Sydbank: GN kan få store udfordringer efter fusion - NY2

Headquarter 1
Relateret indhold
17 maj - 
Aktier/åbning: Mærsk trækker aktierne ned på dag med då..
17 maj - 
Aktier/tendens: Mærsk tager fokus på dag med flere regn..
16 maj - 
Onsdagens aktier: GN taget lidt til nåde i mildere C25
Relateret debat
24 mar - 
interesting
24 mar - 
Pandora endte øverst i et grønt C25-indeks fredag, efte..

Fusionen mellem det privatejede selskab Widex og kapitalfondejede Sivantos kan særligt blive en udfordring for danske GN, der kan risikere at blive en del af B-holdet på det globale marked for høreapparater.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks aktieanalytiker Morten Imsgard, efter at Sivantos og Widex annoncerede en fusionsaftale onsdag morgen.

- Dem, der står med de potentielt største udfordringer, er GN. Dee er i fare for at blive koblet af de største spillere i industrien. Kravene til GN's kommercielle forretning og forsknings- og udviklingsafdelingen bliver yderligere skærpet med til en ny og meget stærk konkurrent, siger han til Ritzau Finans.

- For mig at se giver det god mening, at investorerne i GN tager negativt imod nyheden i dag. GN har også selv været nævnt som en mulig køber af Sivantos og har været meget tæt på en overtagelse tidligere, fortsætter Morten Imsgard.

Sydbanks aktieanalytiker fremhæver dog, at GN de seneste år har bevist, at selskabet på trods af færre forskningskroner og en mindre position i industrien har kunnet skabe produkter, der er teknologisk overlegne, og en indtjening på linje med konkurrenterne.

Når fusionen, der dog kræver konkurrencemyndighedernes godkendelse, går igennem, vil det fusionerede selskab rykke op i top tre over de selskaber i industrien, der har den største markedsandel, sammen med danske William Demant og schweiziske Sonova. Og det kan komme til at betyde, at markedet bliver delt op i et A- og B-hold, hvor de tre store vil tilhøre den første kategori, da audiologerne kan have en tendens til at vælge de "største og stærkeste".

KAN VÆRE SIDSTE KONSOLIDERINGSMULIGHED

Ifølge Morten Imsgard kan fusionen mellem Sivantos og Widex meget vel være den sidste mulighed for konsolidering i industrien, hvis den går igennem.

- Det vil kræve, at konkurrencemyndighederne godkender det. Og det er tvivlsomt, om man vil skabe en industri med kun fire spillere, der hver sidder med 25 pct.

- Et eller andet sted risikerer vi, at der er én stor fusionsmulighed tilbage i industrien, og hvis GN's konkurrenter snupper den, så er de efterladt en lille smule i ingenmandsland, hvad det her angår, siger Sydbanks analytiker.

De seneste måneder har der været en lang række spekulationer i markedet om, at kapitalfondene ville sætte Sivantos til salg, men alligevel kalder Morten Imsgard denne løsning for "meget overraskende" - men den giver rigtig god mening, da de to selskaber ikke har for mange overlap mellem kundegrupper.

Samtidig har kapitalfondene med Sivantos vist, at de har godt styr på det kommercielle, mens Widex har leveret innovative produkter de seneste år. Ifølge analytikeren er det i det danske selskab gået lidt langsommere med at få dem bredt kommercielt ud på markederne.

BØRSNOTERING KAN VÆRE OPLAGT PÅ SIGT

Den sammenlagte virksomhed vil blive ejet af EQT-fonde og af de danske Tøpholm- og Westermann-familier. Tøpholm- og Westermann-familierne, som er stiftere og ejere af Widex, vil blive de største individuelle aktionærer i den sammenlagte virksomhed.

Det afspejler familiernes langsigtede engagement i virksomheden, mens kapitalfondene har en profil med kortere sigte og derfor også ventes at lave et exit over en årrække. Det vil derfor være oplagt med en - eventuelt dansk - børsnotering.

- Henad vejen kunne vi sagtens se en børsnotering af det samlede selskab. Det har også været nævnt som en mulighed nu, men tidsperspektivet er nu flyttet om på den anden side af integrationen. Det mest oplagte over en årrække er en børsnotering, hvor familierne fastholder ejerandelen, siger Morten Imsgard.

GN-aktien falder 2,2 pct. til 239,70 kr. onsdag formiddag, mens aktien i William Demant ligger uændret i 231 kr.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Møns Bank Q1: Lille løft på bundlinjen

18-05-2018 13:48:49
Møns Bank kom ud af første kvartal med en stærkere bundlinje, men i store træk resultater, der minder meget om samme periode året før. Forventningerne om et overskud før skat på 20-30 mio. kr. i hele 2018 fastholdes.I første kvartal fik Møns Bank et overskud før skat på 10,7 mio. kr. mod 10 mio. kr. i samme periode sidste år. Dermed er banken allerede over halvvejs i forhold til at nå den nedre en..

Rockwool/CEO: Gode markeder, tiltag og let sammenligning bag fremgang

18-05-2018 09:22:44
Rockwool er kommet flyvende fra start i 2018 og kan fremvise stærk vækst på alle hovedpunkter i det regnskab for første kvartal, som isoleringskoncernen offentliggjorde fredag. Lette sammenligningstal bidrager til billedet, men derudover spiller stærke markeder, prisjusteringer og effektivitesforbedringer ind, siger Rockwools administrerende direktør, Jens Birgersson, i et interview med Ritzau Fin..

Aktier/tendens: Mærsk fortsætter i negativ fokus på ellers positiv dag

18-05-2018 08:26:19
A.P. Møller-Mærsk fik en grum dag torsdag med store fald i aktiekurserne - og det ser ikke ud til, at stormen er drevet over for denne gang for koncernen. Med avisoverskrifter som "Søren Skous nødplan får hårde odds", "Mærsk skuffer fælt" og "Investorerne er ikke begejstrede for Mærsks bud på fremtiden" kan fokus endnu en gang være rettet mod aktierne i koncernen, når handlen starter fredag morgen..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

William Demant Holding A.. 231,60 -0,9% Fald i aktiekurs
GN Store Nord A/S 240,70 -0,8% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Cookie- og privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. maj 2018 09:02:14
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180515.2 - EUROWEB5 - 2018-05-21 09:02:14 - 2018-05-21 09:02:14 - 1 - Website: OKAY