16 maj: Pandora/Deutsche: Sænker anbefaling grundet Kina og højere risiko
16 maj: Pandora/ABG: Sænker kursmål til 820 kr. fra 850 kr.
16-05-2018 11:15:59

Høreapparater/Sydbank: GN kan få store udfordringer efter fusion - NY2

Headquarter 1
Relateret indhold
16 jul - 
Mandagens aktier: Mærsk igen sendt til bunds på en elle..
16 jul - 
Aktier/middag: Trump og Putin lægger en midlertidig dæm..
16 jul - 
GN: Britisk investeringsselskab øger satsningen på kurs..
Relateret debat
20 jun - 
I så fald er den brudt langt over den korte trend..
20 jun - 
Siden primo marts ....?
20 jun - 
Ku' du ikke gøre os en tjenste og tegne eller he..

Fusionen mellem det privatejede selskab Widex og kapitalfondejede Sivantos kan særligt blive en udfordring for danske GN, der kan risikere at blive en del af B-holdet på det globale marked for høreapparater.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks aktieanalytiker Morten Imsgard, efter at Sivantos og Widex annoncerede en fusionsaftale onsdag morgen.

- Dem, der står med de potentielt største udfordringer, er GN. Dee er i fare for at blive koblet af de største spillere i industrien. Kravene til GN's kommercielle forretning og forsknings- og udviklingsafdelingen bliver yderligere skærpet med til en ny og meget stærk konkurrent, siger han til Ritzau Finans.

- For mig at se giver det god mening, at investorerne i GN tager negativt imod nyheden i dag. GN har også selv været nævnt som en mulig køber af Sivantos og har været meget tæt på en overtagelse tidligere, fortsætter Morten Imsgard.

Sydbanks aktieanalytiker fremhæver dog, at GN de seneste år har bevist, at selskabet på trods af færre forskningskroner og en mindre position i industrien har kunnet skabe produkter, der er teknologisk overlegne, og en indtjening på linje med konkurrenterne.

Når fusionen, der dog kræver konkurrencemyndighedernes godkendelse, går igennem, vil det fusionerede selskab rykke op i top tre over de selskaber i industrien, der har den største markedsandel, sammen med danske William Demant og schweiziske Sonova. Og det kan komme til at betyde, at markedet bliver delt op i et A- og B-hold, hvor de tre store vil tilhøre den første kategori, da audiologerne kan have en tendens til at vælge de "største og stærkeste".

KAN VÆRE SIDSTE KONSOLIDERINGSMULIGHED

Ifølge Morten Imsgard kan fusionen mellem Sivantos og Widex meget vel være den sidste mulighed for konsolidering i industrien, hvis den går igennem.

- Det vil kræve, at konkurrencemyndighederne godkender det. Og det er tvivlsomt, om man vil skabe en industri med kun fire spillere, der hver sidder med 25 pct.

- Et eller andet sted risikerer vi, at der er én stor fusionsmulighed tilbage i industrien, og hvis GN's konkurrenter snupper den, så er de efterladt en lille smule i ingenmandsland, hvad det her angår, siger Sydbanks analytiker.

De seneste måneder har der været en lang række spekulationer i markedet om, at kapitalfondene ville sætte Sivantos til salg, men alligevel kalder Morten Imsgard denne løsning for "meget overraskende" - men den giver rigtig god mening, da de to selskaber ikke har for mange overlap mellem kundegrupper.

Samtidig har kapitalfondene med Sivantos vist, at de har godt styr på det kommercielle, mens Widex har leveret innovative produkter de seneste år. Ifølge analytikeren er det i det danske selskab gået lidt langsommere med at få dem bredt kommercielt ud på markederne.

BØRSNOTERING KAN VÆRE OPLAGT PÅ SIGT

Den sammenlagte virksomhed vil blive ejet af EQT-fonde og af de danske Tøpholm- og Westermann-familier. Tøpholm- og Westermann-familierne, som er stiftere og ejere af Widex, vil blive de største individuelle aktionærer i den sammenlagte virksomhed.

Det afspejler familiernes langsigtede engagement i virksomheden, mens kapitalfondene har en profil med kortere sigte og derfor også ventes at lave et exit over en årrække. Det vil derfor være oplagt med en - eventuelt dansk - børsnotering.

- Henad vejen kunne vi sagtens se en børsnotering af det samlede selskab. Det har også været nævnt som en mulighed nu, men tidsperspektivet er nu flyttet om på den anden side af integrationen. Det mest oplagte over en årrække er en børsnotering, hvor familierne fastholder ejerandelen, siger Morten Imsgard.

GN-aktien falder 2,2 pct. til 239,70 kr. onsdag formiddag, mens aktien i William Demant ligger uændret i 231 kr.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Mærsk: Havnemyndigheder i Nigeria suspenderer fire rederier i ti dage

17-07-2018 13:52:06
Danske Maersk Line og tre andre rederier måtte lørdag indstille en del af deres aktiviteter i Nigeria, efter at havnemyndighederne i det vestafrikanske land i slutningen af sidste uge annoncerede en suspendering, der omfatter i alt fire rederier.Suspenderingen trådte i kraft lørdag den 14. juli, og i første omgang løber den over ti dage, skriver Nigerian Ports Authority (NPA) i en pressemeddelelse..

Smallcap DK får røde tal efter investeringstab og nedskrivning

17-07-2018 11:35:52
Tab på investeringer rammer bundlinjen hos investeringsselskabet Smallcap Danmark i andet kvartal, viser periodens regnskab, der er offentliggjort tirsdag formiddag. Underskuddet efter skat lander på 17,7 mio. kr. mod et nettooverskud på 9,8 mio. kr. i samme periode sidste år. Dermed blev tabet for første halvår opgjort til 18,5 mio. kr. efter skat, efter at der i de første seks måneder af i fjor ..

Aktier/tendens: Genmab og kolleger får udlandsnyt i let nervøs åbning

17-07-2018 08:18:34
Udenlandske regnskaber kan være med til at sætte dagsordenen for danske selskaber som Genmab og DSV i tirsdagens handel, der generelt ser ud til at starte uden de store udsving.Frem mod åbningen af den ordinære handel danser handlen med både de amerikanske og europæiske aktiefutures omkring nulpunktet - dog med en marginal pil ned. Efter dansk børslukning mandag har der ikke været voldsomme udsvin..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Novo/ABM: Recepttal understøtter forventning om opjustering
2
Genmab/Jefferies: Darzalex øger tilliden til ledelsens forventninger
3
Vestas/UBS: Forudser sund vækst og stigende marginer
4
Aktier/åbning: Vestas fører an i positivt C25-indeks
5
Svensk motorsavsfabrikant falder rekordtungt efter skuffende resultat

Relaterede aktiekurser

GN Store Nord A/S 298,00 0,0% Aktiekurs uændret
William Demant Holding A.. 293,00 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. juli 2018 09:05:15
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180712.1 - EUROWEB4 - 2018-07-18 09:05:15 - 2018-07-18 09:05:15 - 1 - Website: OKAY