16 maj: Salling Bank Q1: Lille resultatnedgang før skat
16 maj: Pandora/Deutsche: Sænker anbefaling grundet Kina og højere risiko
16-05-2018 10:09:19

Widex/fmd: Vil styrke væksten og udviklingskapaciteten i fusionen -NY2

Relateret indhold
16 jul - 
Mandagens aktier: Mærsk igen sendt til bunds på en elle..
16 jul - 
Aktier/middag: Trump og Putin lægger en midlertidig dæm..
16 jul - 
GN: Britisk investeringsselskab øger satsningen på kurs..
Relateret debat
20 jun - 
I så fald er den brudt langt over den korte trend..
20 jun - 
Siden primo marts ....?
20 jun - 
Ku' du ikke gøre os en tjenste og tegne eller he..

Hvis fusionen mellem det privatejede danske høreapparatselskab Widex og det kapitalfondsejede Sivantos går igennem, vil den samlede koncern have den største udviklingskapacitet i markedet overhovedet.

Sådan lyder det fra Jan Tøpholm, der er bestyrelsesformand for Widex, kort efter at aftalen om fusionen er blevet offentliggjort onsdag morgen.

- Vi har nogenlunde komplementære markeder, og det vil sige, at vi ikke har noget stort overlap mellem vores kundekredse. Det andet er, at kompleksiteten i høreapparater stiger eksponentielt. Det vil sige, at udviklingsomkostningerne er meget omfattende, og der er det klart, at jo større udviklingskapacitet, man har, des større konkurrenceevne har man også i markedet.

- Markedet er meget afhængigt af, at der kommer ny teknologi og nye produkter frem. Med den her fusion har vi muligheden for at få den største udviklingskapacitet i branchen overhovedet. Det kommer til at ske, hvis fusionen går igennem. Når man lægger væres nuværende udviklingsafdelinger sammen, så vil de allerede, som de er nu, være de største. Og vi har ingen intentioner om at indskrænke dem, siger han til Ritzau Finans.

PRODUKTUDVIKLING VIGTIGT I INDUSTRIEN

I en pressemeddelelse fremgår det, at de samlede forsknings- og udviklingsressourcer omfatter omkring 800 specialister i Singapore, Tyskland og Danmark, og at der sammenlagt er årlige omkostninger her på mere end 100 mio. euro.

- Det er en del af grundlaget for fusionen og aftalen mellem partnerne, at vi vil skabe en ledende udviklingsafdeling i industrien, og det kræver både ressourcer og videreudvikling af den struktur, vi allerede har. Uden produktudvikling kan man ikke blive en ledende spiller i industrien, siger Jørgen Jensen, der er administrerende direktør for Widex, til Ritzau Finans.

Fusionen mellem Widex og Sivantos - det tidligere Siemens Hearing - vil også skabe nogle synergier, men det danske selskabs bestyrelsesformand afviser at give konkrete tal på, hvor meget der kan spares efter en sammenlægning.

- Der er nogle betydelige synergier i form af udviklingssamarbejde, og at vi har komplementære markeder. Der er også synergier i, at vi får en større volumen, som vi kan benytte, når vi skal indkøbe de varer, der indgår i høreapparaterne, siger Jan Tøpholm, der fortæller, at det er for tidligt at sige mere om fusionens betydning for antallet af medarbejdere.

Både bestyrelsesformanden og den administrerende direktør i Widex understreger, at det er væksten, der vil være i fokus, og at den var vigtigere for beslutningen end besparelser og synergier.

TØPHOLM- OG WESTERMANN-FAMILIER ER STØRSTE AKTIONÆR

Den sammenlagte virksomhed vil blive ejet af EQT-fonde og af de danske Tøpholm- og Westermann-familier. Tøpholm- og Westermann-familierne, som er stiftere og ejere af Widex, vil blive den største individuelle aktionærer i den sammenlagte virksomhed. Det afspejler familiernes langsigtede engagement i virksomheden, mens kapitalfondene har en profil med kortere sigte og derfor også ventes at lave et exit over en årrække.

- Det er jo klart. Det er det, de lever af, siger Jan Tøpholm og tilføjer, at indflydelsen efter fusionen vil være fuldstændigt balanceret mellem parterne.

Det vil sige, at de to selskaber efter sammenlægningen vil være ens repræsenteret i bestyrelsen og ledelsen, og ifølge Widex bestyrelsesformand var det balancerede forhold i beslutningsprocesserne også afgørende for, at selskabet valgte at indgå i fusionen.

Navnet på det sammenlagte koncern er endnu ikke offentliggjort, men Jan Tøpholm fortæller, at Widex også kommer til at indgå efter fusionen, der dog er betinget af godkendelser fra konkurrencemyndighederne.

MANGLER KONKURRENCEGODKENDELSE

Konkurrencemyndighederne har tidligere blokeret en fusion i høreapparatindustrien. Det skete, da de tyske konkurrencemyndigheder afviste Sonovas køb af GN Resound tilbage i 2007.

Widex' bestyrelsesformand forventer dog, at mulighederne for at få godkendt fusionen med Sivantos er god.

- Det er klart, at det er noget, vi har overvejet og lavet grundlige analyser af. Der ligger desværre ikke en kort proces foran os med at gennemgå det på den bedst mulige måde. Vi mener, at der er rimelig gode chancer for, at det her skulle kunne gå igennem, siger Jan Tøpholm.

Bestyrelsesformanden oplyser, at dialogen med Sivantos begyndte for omkring et år siden, og at de to selskaber startede de egentlige forhandlinger om en fusion i starten af året.

FLERE SPEKULATIONER I MARKEDET

De seneste måneder har der været en lang række spekulationer i markedet om, at kapitalfondene ville sætte selskabet til salg. Sivantos er under EQT's vinger nået langt med selskabets restruktureringer, og med den nyligt lancerede produktplatform Signia Nx står selskabet godt på markedet.

Da EQT overtog Sivantos i november 2014, havde danske GN Hearing længe haft snøren ude efter selskabet. Opkøbet blev dog droppet, og bestræbelserne endte i stedet med at koste det danske selskab små 100 mio. kr. i due diligence-omkostninger.

Flere analytikere vurderede i april, at en børsnotering kunne være den mest oplagte frasalgsmetode for kapitalfondene, mens et frasalg til industrispillere også blev nævnt.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Mærsk: Havnemyndigheder i Nigeria suspenderer fire rederier i ti dage

17-07-2018 13:52:06
Danske Maersk Line og tre andre rederier måtte lørdag indstille en del af deres aktiviteter i Nigeria, efter at havnemyndighederne i det vestafrikanske land i slutningen af sidste uge annoncerede en suspendering, der omfatter i alt fire rederier.Suspenderingen trådte i kraft lørdag den 14. juli, og i første omgang løber den over ti dage, skriver Nigerian Ports Authority (NPA) i en pressemeddelelse..

Smallcap DK får røde tal efter investeringstab og nedskrivning

17-07-2018 11:35:52
Tab på investeringer rammer bundlinjen hos investeringsselskabet Smallcap Danmark i andet kvartal, viser periodens regnskab, der er offentliggjort tirsdag formiddag. Underskuddet efter skat lander på 17,7 mio. kr. mod et nettooverskud på 9,8 mio. kr. i samme periode sidste år. Dermed blev tabet for første halvår opgjort til 18,5 mio. kr. efter skat, efter at der i de første seks måneder af i fjor ..

Aktier/tendens: Genmab og kolleger får udlandsnyt i let nervøs åbning

17-07-2018 08:18:34
Udenlandske regnskaber kan være med til at sætte dagsordenen for danske selskaber som Genmab og DSV i tirsdagens handel, der generelt ser ud til at starte uden de store udsving.Frem mod åbningen af den ordinære handel danser handlen med både de amerikanske og europæiske aktiefutures omkring nulpunktet - dog med en marginal pil ned. Efter dansk børslukning mandag har der ikke været voldsomme udsvin..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Novo/ABM: Recepttal understøtter forventning om opjustering
2
Genmab/Jefferies: Darzalex øger tilliden til ledelsens forventninger
3
Vestas/UBS: Forudser sund vækst og stigende marginer
4
Aktier/åbning: Vestas fører an i positivt C25-indeks
5
Svensk motorsavsfabrikant falder rekordtungt efter skuffende resultat

Relaterede aktiekurser

GN Store Nord A/S 298,00 0,0% Aktiekurs uændret
William Demant Holding A.. 293,00 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. juli 2018 09:03:23
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180712.1 - EUROWEB4 - 2018-07-18 09:03:23 - 2018-07-18 09:03:23 - 1 - Website: OKAY