17 maj: Aktier/åbning: Mærsk trækker aktierne ned på dag med dårlig stemn..
17 maj: Nilfisk/Danske: Hæver kursmål og fastholde anbefaling
17-05-2018 09:31:51

Mærsk/CEO: Oliepriser og svag dollar ramte indtjening i Ocean - NY2

Relateret indhold
09:15 - 
Aktier/åbning: Mærsk rammer bunden i C25 på rød dag
08:16 - 
Aktier/tendens: Mærsk og Genmab vil tage fokus i let ne..
22 maj - 
Tirsdagens aktier: Mærsk fik comeback på opblødt handel..
Relateret debat
22 maj - 
Tror du den faldt efter regnskab ???
22 maj - 
Der nedjusteres, samtidig med kursen tæsker op ... DNB ..
20 maj - 
Men investorerne kan jo kun finde en grund til ændre sy..

Det er særligt udviklingen i Ocean-divisionen, der får A.P. Møller-Mærsks administrerende direktør, Søren Skou, til at udtrykke utilfredshed med indtjeningen i årets første kvartal.

- Vi kan ikke løbe fra, at vores resultat i særligt Ocean-segmentet ikke udvikler sig godt. Vi har haft fremdrift i priserne, og det er positivt, men omkostningerne er steget mere.

- Det er drevet af faktorer som stigende oliepriser og valutakursudviklingen. Den svage amerikanske dollar har virkeligt været et dyrt bekendtskab. Men vi må også erkende, at vi har for meget kapacitet, og det påvirker vores enhedsomkostninger negativt, siger Søren Skou til Ritzau Finans kort efter regnskabsfremlæggelsen torsdag morgen.

Ocean-forretningen, der dækker over containerfragten til søs, består af rederierne Maersk Line og nytilkøbte Hamburg Süd, og derudover indgår otte havneterminaler, som bruges af selskabets egne rederier. Forretningsområdet påvirkes af olieprisstigninger, da det løfter priserne på brændstof til skibene.

INTEGRATION AF HAMBURG SÜD KOSTEDE

Mærsk opkøbte det tyske rederi Hamburg Süd sidste år, og det blev en del af koncernen i december. Integrationen forløber som ventet, men det medfører også nogle udgifter at implementere rederiet i forretningen, og det tynger også omkostningerne i forretningsområdet i kvartal.

I regnskabet fremgår det, at integrationsomkostningerne løb op i 13 mio. dollar i kvartalet. Tidligere har koncernen oplyst, at den venter synergier ved opkøbet - inklusive udgifterne til restruktureringen og integrationen - på 350-400 mio. dollar med fuld effekt i 2019, og det gentages i regnskabet for første kvartal.

- Vi er godt på vej med hensyn til at komme i gang med at levere synergier, men de kommer senere på året, da en stor del af dem er relateret til, at Hamburg Süd skal over på vores netværk. Det har vi kun kunne gøre i takt med, at vi har kunnet opsige de aftaler, som Hamburg Süd har indgået med andre rederier om samarbejde, siger Søren Skou.

Resultatet af primær drift før af- og nedskrivninger, EBITDA, for Ocean steg marginalt til 492 mio. dollar i kvartalet, viser regnskabet torsdag morgen. I samme periode sidste år lød driftsoverskuddet på 484 mio. dollar, viser de genberegnede tal for divisionen.

På omsætningen var der markant mere fremgang i forretningsområdet, da den steg til 6810 mio. dollar fra 4950 mio. dollar i første kvartal af 2017. I kvartalet var Ocean positivt påvirket af en stigning i de gennemsnitlige fragtrater på 7 pct., men det var ikke nok til at udligne enhedsomkostningerne, der voksede med 12 pct. i samme periode.

POSITIV UDVIKLING I HAVNEFORRETNING

EBITDA-resultatet i forretningsområdet Logistics & Services, der består af aktiviteterne inden for logistik samt serviceydelser på land, faldt i kvartalet til 23 mio. dollar fra 32 mio. dollar på trods af fremgang i omstætningen. Det skyldes blandt andet investeringer i digitale løsninger og valutamodvind.

Omvendt trak havne- og slæbebådsforretningen Terminal & Towage bundlinjen op i kvartalet, da driftsresultatet voksede til 196 mio. dollar fra 139 mio. dollar i samme periode af 2017.

- Vi har ganske glimrende fremgang i Terminals & Towage, og vi kan virkelig begynde at se nogle af de synergier, vi har annonceret vil komme, når vi integrerer vores transport- og logistikforretning, siger Søren Skou med henvisning til de ventede synergier af denne integration på 600 mio. dollar mod udgangen af 2019.

SKAL IKKE VÆRE ET MINDRE SELSKAB

Transport- og logistikselskabet kunne på koncernniveau fremvise et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 669 mio. dollar af de fortsættende aktiviteter, hvilket er en fremgang fra 638 mio. dollar i samme kvartal året før.

Resultatet var svagere end ventet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet et driftsoverskud på 845 mio. dollar i kvartalet.

Mærsks omsætning lød på 9253 mio. dollar mod 7101 mio. dollar i første kvartal 2017. Analytikerne havde ventet en omsætning på 8761 mio. dollar i kvartalet. Det svarer til en vækst på omkring 30 pct. i kvartalet, og de 20 pct. kommer fra opkøbet af Hamburg Süd, mens de resterende 10 pct. stammer fra organisk vækst, fortæller direktøren.

- Vi begynder at vise, at formålet med den her transformation ikke er, at A.P. Møller-Mærsk skal blive et mindre selskab. Vi leverer på det, fordi vi nu ekslusive Maersk Oil og Maersk Tankers faktisk omsætter for mere end vi gjorde sidste år, siger Søren Skou.

Mærsk-koncernen lancerede i 2016 en strategi om at sortere energiselskaberne fra og rette fokus mod logistik og transport. Der mangler fortsat en løsning på Maersk Drilling og Maersk Supply Services, men koncernen venter fortsat, at den findes inden udgangen af i år.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 maj
MAERSK-A
Sgu nok fordi Mærsk er så meget mere end bling bling.
4
22 maj
MAERSK-B
Der nedjusteres, samtidig med kursen tæsker op ... DNB Markets 11.800 fra 12.900 Goldman Sachs 1..
3
17 maj
MAERSK-A
Dette århundredes største brøler. Bestyrelsen sagde nej til at byde på Dong. Det var så åbenlyst, at..
3
17 maj
MAERSK-A
Det er særligt udviklingen i Ocean-divisionen, der får A.P. Møller-Mærsks administrerende direktør, ..
3
17 maj
MAERSK-A
Mckinney havde forbindelser som ingen af efterfølgerne har nået at fornye el. vedligeholde. Amerikan..
2
17 maj
MAERSK-A
Hvorfor skulle de bekymre sig om aktiekursen? Det er driftsresultatet som bør bekymre dem....og gør ..
2
17 maj
MAERSK-A
Intet overraskende her, og som skrevet for laenge siden, er jeg ikke koeber af aktien foer 6000 omra..
2
17 maj
MAERSK-A
Er lige lavet i B...med GAK 11.5 til nu 11. Lukker dagen i 9.500 kan vi da trække vejret igen!  
2
20 maj
MAERSK-B
Vandtransporten koster jo ingenting. Jo nærmest dyrere at sende en have stol til ålborg fra københav..
1
20 maj
MAERSK-B
Det kan være et rigtig godt udgangspunkt for en turnaround, at investorerne er skuffede og måske end..
1

Aktier/tendens: Mærsk og Genmab vil tage fokus i let negativ åbning

23-05-2018 08:16:09
A.P. Møller-Mærsk og Genmab vil løbe med opmærksomheden på det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor det generelle marked ventes at åbne en smule lavere.Tirsdag sluttede de amerikanske aktieindeks med små fald, og i Asien går de store aktieindeks tilbage onsdag morgen, hvor futures i USA også viser minusser mellem 0,2 og 0,5 pct. Det meste af tirsdagen var markedet ellers præget af optimisme, eft..

Pandora køber Pandora-butikker i Irland

22-05-2018 14:36:36
Smykkeselskabet Pandora køber et butiksnetværk bestående af Pandora-butikker i Irland og Nordirland af BJ Fitzpatrick Holding.Det oplyser selskabet i en meddelelse tirsdag eftermiddag. Pandora skal betale 23 mio. euro eller omkring 171 mio. kr. for de 24 Pandora-butikker og en shop-in-shop i Irland og fem butikker og 10 shop-in-shops i Nordirland.Pandora oplyser, at butikkerne i Irland i 2017 omsa..

Mærsk: Fragtrater Asien-Europa faldt 2,2 pct. i sidste uge

22-05-2018 09:55:08
Raterne for fragt af containere på de store shippingruter i verden faldt i sidste uge. Det var første gang i seks uger, at indekset gik tilbage. Det viser rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), som fredag viste et fald i spotpriserne på 3,2 pct. til 753,83 dollar per tyvefodscontainer (teu). Dermed har indekset bevæget sig en del, siden det var nede at vende i årets bund i 568,6..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Pandora køber Pandora-butikker i Irland
2
Aktier/tendens: Mærsk og Genmab vil tage fokus i let negativ åbning
3
Vestas/dir: Elektrificering skal drive Danmark mod klimaneutral nation
4
Pandora: Ny amerikansk hedgefond har satset penge på kursfald
5
Tirsdagens aktier: Mærsk fik comeback på opblødt handelskonflikt

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Cookie- og privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. maj 2018 11:01:38
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180515.2 - EUROWEB4 - 2018-05-23 11:01:38 - 2018-05-23 11:01:38 - 1 - Website: OKAY