17 maj: Bavarian/Jyske: Sænker anbefaling og fastholder kursmål
17 maj: Prime Offices opkøb bidrager til pænt løft
17-05-2018 10:19:54

Mærsk/CEO: Vil ikke sende et signal om stor usikkerhed om guidance -NY

CEO Søren Skou
Relateret indhold
09:15 - 
Aktier/åbning: Mærsk rammer bunden i C25 på rød dag
08:16 - 
Aktier/tendens: Mærsk og Genmab vil tage fokus i let ne..
22 maj - 
Tirsdagens aktier: Mærsk fik comeback på opblødt handel..
Relateret debat
22 maj - 
Tror du den faldt efter regnskab ???
22 maj - 
Der nedjusteres, samtidig med kursen tæsker op ... DNB ..
20 maj - 
Men investorerne kan jo kun finde en grund til ændre sy..

Risikoen for en handelskrig mellem Kina og USA, lurende sanktioner mod Iran og stigende oliepriser er nogle af de begivenheder, der danner baggrund for, at A.P. Møller-Mærsk i sit regnskab for første kvartal melder om større usikkerhed om sine forventninger til hele året.

Men det er ikke et udtryk for, at forretningen i sig selv giver anledning til øget usikkerhed, fortæller Søren Skou, der er administrerende direktør.

- Det er en lidt spændende verden, vi lever i. Jeg vil først og fremmest fremhæve de forhandlinger, der er mellem Kina og USA om handelsaftaler. Det er klart, at det er vigtigt for os, at de lander et godt sted, og at vi ikke ender med en handelskrig. Det vil bestemt ikke være gode nyheder for os eller verden.

- Vi kan også se et forøget niveau af usikkerhed omkring Iran, og det er med til at presse olieprisen op. Og det er jo heller ikke gode nyheder for os. I hvert fald ikke på vores Ocean-segment, hvor vi har en stor brændstofregning, der skal betales hver dag. Så man skal ikke lægge mere i vores kommentar, end at vi kigger ud af vinduet og ser, at det ser spændende ud, siger direktøren til Ritzau Finans kort efter regnskabsfremlæggelsen torsdag morgen.

IKKE MEGET USIKRE PÅ GUIDANCE

A.P. Møller-Mærsk fastholder i sit regnskab forventningerne til 2018 og sigter dermed fortsat efter et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 4-5 mia. dollar på den fortsættende forretning.

Analytikerne ventede til sammenligning et EBITDA-overskud for hele året på 4,6 mia. dollar inden regnskabet, mens Mærsk sidste år nåede et overskud på 3,5 mia. dollar.

I samme ombæring noterer ledelsen dog, at usikkerheden omkring forventningerne for helåret er øget som følge af geopolitisk usikkerhed og andre faktorer, der påvirker fragtrater, bunkerpriser og valutakurser.

- Vi fastholder jo vores guidance, og jeg ønsker ikke at give et signal om, at vi er meget usikre. Jeg oplyser bare om det faktum. Der er gang i mange ting, siger Søren Skou.

Transport- og logistikselskabet kunne i første kvartal fremvise et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 669 mio. dollar af de fortsættende aktiviteter, hvilket er en fremgang fra 638 mio. dollar i samme kvartal året før.

Resultatet var svagere end ventet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet et driftsoverskud på 845 mio. dollar i kvartalet. Det var særligt Ocean-divisionen, der blandt andet består af rederierne Maersk Line og Hamburg Süd, der skuffede i kvartalet som følge af højere enhedsomkostninger.

SØSAT KORTSIGTEDE INITIATIVER

Samtidig betyder indtjeningen i første kvartal også, at der skal fart på fremgangen resten af året, hvis A.P. Møller-Mærsk skal leve op til selskabets egne forventninger. I forbindelse med regnskabet torsdag morgen annoncerede den danske transport- og logistikkoncern også, at den har søsat en række kortsigtede initiativer for at genskabe lønsomheden.

- Vi kan ikke være tilfredse med, at vi ikke tjener penge i vores Ocean-segment, og derfor er vi nødt til at gøre, hvad vi kan for at forbedre det. Vi kigger på initiativer, der kan øge vores omsætning, som at sætte priserne op, indføre flere gebyrer og at sælge lidt mere. Og endelig - og måske det allervigtigste - at få gang i vores omkostningsprogram, siger Søren Skou og afviser at sætte tal på, hvor meget han venter, der kommer ud af initiativerne.

- Vi skal have en væsentlig stigning i vores indtjening for at komme op og nå vores guidance. Der skal accelereres. Men vi skal også huske at sige, at første kvartal helt traditionelt er et svagt kvartal i vores industri, fordi vi har det kinesiske nytår, hvor aktiviteten efterfølgende er meget begrænset, fortsætter han.

Ledelsen tog hul på initiativerne i april, og den kan allerede begynde at se effekten. Det skyldes blandt andet, at initiativerne også handler om at lægge en dæmper på kapaciteten i Ocean-forretningen.

- Noget af det handler om at tage kapacitet ud. Vores ambition er, at vi ikke vil vokse kapacitet i segmentet i år eller næste år, siger Søren Skou.

Torsdagens regnskab for første kvartal bød på en helt ny regnskabsstruktur, der skal afspejle, at Mærsk ikke længere ser sig selv som et konglomerat og er på vej ud af olien.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 maj
MAERSK-A
Sgu nok fordi Mærsk er så meget mere end bling bling.
4
22 maj
MAERSK-B
Der nedjusteres, samtidig med kursen tæsker op ... DNB Markets 11.800 fra 12.900 Goldman Sachs 1..
3
17 maj
MAERSK-A
Dette århundredes største brøler. Bestyrelsen sagde nej til at byde på Dong. Det var så åbenlyst, at..
3
17 maj
MAERSK-A
Det er særligt udviklingen i Ocean-divisionen, der får A.P. Møller-Mærsks administrerende direktør, ..
3
17 maj
MAERSK-A
Mckinney havde forbindelser som ingen af efterfølgerne har nået at fornye el. vedligeholde. Amerikan..
2
17 maj
MAERSK-A
Hvorfor skulle de bekymre sig om aktiekursen? Det er driftsresultatet som bør bekymre dem....og gør ..
2
17 maj
MAERSK-A
Intet overraskende her, og som skrevet for laenge siden, er jeg ikke koeber af aktien foer 6000 omra..
2
17 maj
MAERSK-A
Er lige lavet i B...med GAK 11.5 til nu 11. Lukker dagen i 9.500 kan vi da trække vejret igen!  
2
20 maj
MAERSK-B
Vandtransporten koster jo ingenting. Jo nærmest dyrere at sende en have stol til ålborg fra københav..
1
20 maj
MAERSK-B
Det kan være et rigtig godt udgangspunkt for en turnaround, at investorerne er skuffede og måske end..
1

Aktier/tendens: Mærsk og Genmab vil tage fokus i let negativ åbning

23-05-2018 08:16:09
A.P. Møller-Mærsk og Genmab vil løbe med opmærksomheden på det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor det generelle marked ventes at åbne en smule lavere.Tirsdag sluttede de amerikanske aktieindeks med små fald, og i Asien går de store aktieindeks tilbage onsdag morgen, hvor futures i USA også viser minusser mellem 0,2 og 0,5 pct. Det meste af tirsdagen var markedet ellers præget af optimisme, eft..

Pandora køber Pandora-butikker i Irland

22-05-2018 14:36:36
Smykkeselskabet Pandora køber et butiksnetværk bestående af Pandora-butikker i Irland og Nordirland af BJ Fitzpatrick Holding.Det oplyser selskabet i en meddelelse tirsdag eftermiddag. Pandora skal betale 23 mio. euro eller omkring 171 mio. kr. for de 24 Pandora-butikker og en shop-in-shop i Irland og fem butikker og 10 shop-in-shops i Nordirland.Pandora oplyser, at butikkerne i Irland i 2017 omsa..

Mærsk: Fragtrater Asien-Europa faldt 2,2 pct. i sidste uge

22-05-2018 09:55:08
Raterne for fragt af containere på de store shippingruter i verden faldt i sidste uge. Det var første gang i seks uger, at indekset gik tilbage. Det viser rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), som fredag viste et fald i spotpriserne på 3,2 pct. til 753,83 dollar per tyvefodscontainer (teu). Dermed har indekset bevæget sig en del, siden det var nede at vende i årets bund i 568,6..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Pandora køber Pandora-butikker i Irland
2
Aktier/tendens: Mærsk og Genmab vil tage fokus i let negativ åbning
3
Vestas/dir: Elektrificering skal drive Danmark mod klimaneutral nation
4
Pandora: Ny amerikansk hedgefond har satset penge på kursfald
5
Tirsdagens aktier: Mærsk fik comeback på opblødt handelskonflikt

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Cookie- og privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. maj 2018 11:00:57
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180515.2 - EUROWEB4 - 2018-05-23 11:00:57 - 2018-05-23 11:00:57 - 1 - Website: OKAY