13 jun: Siemens overvejer muligheder for udfordret gasturbineforretning -..
13 jun: Onsdagens aktier: WDH og Mærsk trak indekset op inden rentemødet ..
13-06-2018 16:05:03

WDH/dir: Udskiftning af lydprocessor er langt - går efter nye markeder

Relateret indhold
14 jun - 
Torsdagens aktier: Draghis ord løftede C25 - GN og WDH ..
14 jun - 
Aktier/middag: Høreapparatselskaber i top mens Pandora ..
14 jun - 
Aktier/åbning: GN suser op efter bedre end ventet præst..

William Demant Holdings kirurgiske division, Oticon Medical, der laver benforankrede høreløsninger og cochlear-implantater, er fint i gang med at ombytte selskabets lydprocessor Neuro 1 til Neuro 2 hos patienterne.

Selskabet har skiftet 80 pct. af de, der kan skiftes nu. Det fortæller Jes Olsen, der er administrerende direktør i Oticon Medical, til Ritzau Finans i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

- Vi har skiftet 80 pct. af dem, vi kan skifte nu. Resten er bundet til Neuro 1, fordi Neuro 2 måske ikke er tilgængelig lokalt, det kan eksempelvis være, fordi den ikke er godkendt på markedet endnu, siger Jes Olsen.

Selskabet overtog i foråret 2013 franske Neurelec og gik ind på markedet for cochlear-implantater, derfor kan selskabet tilbyde en 100 pct. danskudviklet implantatløsning. William Demant har tidligere end forventet fået fuld godkendelse i Frankrig.

- Nu skal vi ikke give patienten en Neuro 1, og så efter tre måneder skifte den til Neuro 2. Det har kørt sådan indtil videre, og faktisk havde vi forventet, at vi skulle have gjort sådan indtil efteråret. Med fuld godkendelse kan vi give Neuro 2 nu, siger Jes Olsen.

Oticon Medical har Neuro 1 på markedet, hvor selskabet selv har udviklet selve implantatet, men med den nye lydprocessor har selskabet en samlet pakke til brugerne, som ventes at kunne bidrage pænt til væksten i det i forvejen kraftigt voksende forretningsben.

FDA ANSØGNINGEN KOMMER I '19

Neurelec, som selskabet overtog, havde historisk set stor koncentration omkring fransktalende markeder. Der har ikke været fokus på engelsk eller fransktalende markeder. Derfor har selskabet også begrænset adgang til flere store markeder.

På det amerikanske marked har selskabet endnu ikke fået godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), men selskabet har 56 patienter i et FDA-studie. Studiet kører ikke i USA, men i Danmark og i Canada.

- FDA har som et af få tilfælde godkendt, at vores kliniske studie køres uden for USA. Det er en kæmpe fordel for os, fordi vi kan kører studiet på centre, der kender os i stedet for centre, der ville være nye for os, som amerikanske centre ville være. Det fremskynder processen, siger Jes Olsen.

Han regner med, at kunne indleverer den endelige ansøgning i sommeren 2019, mens han tilføjer, at den endelige godkendelse tidligst kommer, et halvt år efter ansøgningen er modtaget. Derudover er målet at komme ind på flere store markeder.

- Det vi arbejder på nu, er at komme ind i Tyskland, der er det næststørste marked for cochlear-implantater målt på værdi. Vi arbejder på at komme ind i USA og England, det er der, hvor vores udfordringer og indsats ligger nu, siger Jes Olsen og tilføjer, at Kina er et mål senere hen.

Jes Olsen fortæller, at selskabet indtil nu har skiftet over 500 lydprocessorer, men at der stadig mangler at blive skiftet over 1000, og at ingen af patienterne, der har fået Neuro 2, ønsker at gå tilbage til Neuro 1.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas-rival barsler med en vindmølle på mindst 12 MW - citat

19-06-2018 16:42:53
Vindmølleproducenten Senvion har sat sit sigte højt for sin kommende offshore-mølle.Hver af møllerne skal have en kapacitet på minimum 12 megawatt (MW), lyder det ifølge mediet Recharge i en række dokumenter fra det EU-udviklingsprogram, Senvion er med i.Tidligere har Senvion kun oplyst, at udviklingsprojektet drejede sig om en mølle på "10 eller mere" MW. Men det langsigtede mål er at nå op på mø..

Novo Nordisk indgår forskningssamarbejde inden for fedme og diabetes

19-06-2018 12:16:30
Novo Nordisk har indgået et samarbejde med amerikanske Kallyope om opdagelse af nye lægemidler til behandling af svær overvægt og diabetes.Det fremgår af en pressemeddelelse. Biotekselskabet Kallyope modtager en forudbetaling som led i aftalen og vil modtage forskningsstøtte til aktiviteter under samarbejdet. Hvor stort et beløb, der er tale om, fremgår ikke.Aftalen giver Novo mulighed for at købe..

Nordea: Svensk fagforbund skifter bank efter HQ-flytning til Finland

19-06-2018 11:39:47
Den svenske paraplyfagforening LO skifter transaktionsbank til Swedbank fra Nordea, efter at Nordea sidste år vedtog en flytning af sit hovedkontor fra Stockholm til Helsinki. Den nyhedsbureauet Direkt. - Vi er overbeviste om, at medlemmerne vil have, at vi har vores penge i en svensk bank. Vi er derfor glade for at kunne indlede et samarbejde med Swedbank, som både har base i Sverige og kan lever..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Fokus på Mærsk og DSV i negativ åbning
2
Vestas får debutordre i Panama
3
Aktier/middag: Trump trækker transportsektor i dybet med Mærsk forrest
4
Novo Nordisk indgår forskningssamarbejde inden for fedme og diabetes
5
Vestas/Sydbank: Australsk ordre bekræfter at man har stærk position

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. juni 2018 20:03:51
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180619.1 - EUROWEB5 - 2018-06-19 20:03:51 - 2018-06-19 20:03:51 - 1 - Website: OKAY