14 jun: Aktier/tendens: Ørsted i fokus efter endnu en tabt budrunde i USA
14 jun: GN: Opjusterer forventningerne for Audio-divisionen til hele året
14-06-2018 08:45:32

Ørsted/dir: Ingen overraskelse - fortsætter stærke engagement i USA

Dong Energy møller
Relateret indhold
14 jun - 
Torsdagens aktier: Draghis ord løftede C25 - GN og WDH ..
14 jun - 
Aktier/middag: Høreapparatselskaber i top mens Pandora ..
14 jun - 
Aktier/åbning: GN suser op efter bedre end ventet præst..
Relateret debat
24 maj - 
AN købte med arme og ben. Det er et godt tegn.
24 maj - 
Ørsted: Vestre Landret giver medhold i Elsam-sag 10:31 ..
24 maj - 
Der er da mulighed for Ørsted aktier på tilbud idag....

Det kom ikke bag på den danske energikoncern Ørsted, at staten Connecticut valgte at gå videre med et bud på et havvindprojekt fra en af konkurrenterne.

Det slår Martin Neubert, der er direktør for havvind hos Ørsted, fast i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans, efter at den amerikanske stat onsdag aften annoncerede, at den amerikanske konkurrent Deepwater Wind var gået videre til kontraktforhandlingerne om et havvindprojekt på 200 MW.

- Resultatet i Connecticut kommer ikke som nogen overraskelse, idet der kunne indgives betingede bud, som tog potentielle stordriftsfordele fra de nyligt tildelte projekter i Massachusetts og Rhode Island i betragtning, siger han.

Han henviser til, at det i Connecticut-runden var muligt for interesserede selskaber at byde ind med bud, der var betingede af, hvorvidt de gik videre til kontraktforhandlingerne i nabostaterne. Den mulighed havde Ørsteds to konkurrenter, mens det danske børsnoterede energiselskab ikke blev valgt i hverken Massachusetts og Rhode Island.

Onsdagens afgørelse betyder ikke, at Ørsted har opgivet det amerikanske marked, og selskabet ser fortsat flere muligheder, som kan være med til at give det et godt fodfæste i landet.

- Vi fortsætter vores stærke engagement på det amerikanske marked, der rummer betydelige langsigtede vækstmuligheder for os, siger Martin Neubert i kommentaren.

GJORDE INDTOG I USA I 2015

Ørsted, der tidligere var kendt som Dong Energy, indledte i 2015 sit indtog på det amerikanske marked for havvindmøller.

I april 2015 sikrede det danske selskab sig udviklingsrettighederne til området, hvor Bay State-projektet efter planen skal udvikles, og samme år slog Ørsted også dørene op for et kontor i Boston, der er hovedstad i den amerikanske delstat Massachusetts.

I december 2016 solgte Ørsted halvdelen af Bay State Wind til Eversource, som har gode kompetencer inden for transmission af strøm. Det var netop dette projekt, som de to partnere havde budt ind med i Massachusetts og Connecticut, og som kan udvikles til en samlet kapacitet på 2000 megawatt.

Derudover har energikoncernen havvindprojektet Ocean Wind ud for kysten i New Jersey, som også potentielt kan få en kapacitet på 2000 MW.

Selskabet arbejder også i Virginia, hvor det skal opføre to vindmøller på 6 MW til den første fase af Dominion Energys havvindprojekt Coastal Offshore Wind. Ørsted har her underskrevet en hensigtserklæring med selskabet om eneret til at drøfte et strategisk partnerskab om at udvikle et projekt i en kommerciel skala i staten.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas-rival barsler med en vindmølle på mindst 12 MW - citat

19-06-2018 16:42:53
Vindmølleproducenten Senvion har sat sit sigte højt for sin kommende offshore-mølle.Hver af møllerne skal have en kapacitet på minimum 12 megawatt (MW), lyder det ifølge mediet Recharge i en række dokumenter fra det EU-udviklingsprogram, Senvion er med i.Tidligere har Senvion kun oplyst, at udviklingsprojektet drejede sig om en mølle på "10 eller mere" MW. Men det langsigtede mål er at nå op på mø..

Novo Nordisk indgår forskningssamarbejde inden for fedme og diabetes

19-06-2018 12:16:30
Novo Nordisk har indgået et samarbejde med amerikanske Kallyope om opdagelse af nye lægemidler til behandling af svær overvægt og diabetes.Det fremgår af en pressemeddelelse. Biotekselskabet Kallyope modtager en forudbetaling som led i aftalen og vil modtage forskningsstøtte til aktiviteter under samarbejdet. Hvor stort et beløb, der er tale om, fremgår ikke.Aftalen giver Novo mulighed for at købe..

Nordea: Svensk fagforbund skifter bank efter HQ-flytning til Finland

19-06-2018 11:39:47
Den svenske paraplyfagforening LO skifter transaktionsbank til Swedbank fra Nordea, efter at Nordea sidste år vedtog en flytning af sit hovedkontor fra Stockholm til Helsinki. Den nyhedsbureauet Direkt. - Vi er overbeviste om, at medlemmerne vil have, at vi har vores penge i en svensk bank. Vi er derfor glade for at kunne indlede et samarbejde med Swedbank, som både har base i Sverige og kan lever..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Fokus på Mærsk og DSV i negativ åbning
2
Vestas får debutordre i Panama
3
Aktier/middag: Trump trækker transportsektor i dybet med Mærsk forrest
4
Novo Nordisk indgår forskningssamarbejde inden for fedme og diabetes
5
Vestas/Sydbank: Australsk ordre bekræfter at man har stærk position

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 372,80 -0,3% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. juni 2018 19:52:43
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180619.1 - EUROWEB5 - 2018-06-19 19:52:43 - 2018-06-19 19:52:43 - 1 - Website: OKAY