Henter kommentarer

3 mulige aktieperler: 'Jeg synes, at aktien er alt for billig'


Aktier, der kan få hårene til at rejse sig på armen.

Det er den slags vinderaktier, som porteføljeforvalter Ivan Larsen er på udkig efter. Han er ikke bare på udkig efter gode aktier, men i stedet det, der kan vise sig at være fantastiske aktier. Det er dog vigtigt, at man tænker langsigtet fremhæver han.

Han står i spidsen for en ny aktiefond hos den danske hedgefond Skt Petri Capital, der skal fokusere på små europæiske selskaber. Fonden blev søsat mandag i denne uge. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Ikke set siden finanskrisen: Skræmmende tendens springer i øjnene

Han har allerede fundet mere end 30 aktier til porteføljen, og de rummer for ham at se potentialet til at blive vinderaktier. Målet er at samle en portefølje på 30-50 aktieperler. Her løfter han sløret for noget af det, som han vurderer som muligt aktieguld.

1) Atoss Software
Den første aktie, som han fremhæver, er aktien i det tyske softwareselskab Atoss Software. Selskabet har en markedsværdi på godt 1 mia. euro. og godt 600 ansatte.

»Jeg mener ikke, at markedet har opdaget potentialet i Atoss-aktien. For mig at se er Atoss et selskab, der har 'quality with an edge',« udtaler Ivan Larsen.

Læs også: Ser stort potentiale i 'billig' aktie: 'Galskab ikke at købe den'

Atoss leverer it-systemer, der hjælper virksomhederne med at optimere personaleforbruget, for eksempel i forhold til hvor mange ansatte der er behov for på forskellige tidspunkter af døgnet. Målet er at undgå, at man står med 10 mennesker, der ikke lige ved, hvad de skal lave, eller at virksomheden pludselig mangler 20 ansatte til en bestemt opgave, forklarer Ivan Larsen.

Læs også: Lau Svenssen om sin nye aktie: Et guldkorn

»De er klart markedsledende i den tysktalende del af verden. Det er noget, som Atoss har opbygget ved at investere op mod 20 pct. af salget hvert år i R&D (forskning og udvikling, red.). Det er en meget sticky business, der giver en meget høj andel af recurring revenue (tilbagevendende revenue, red.),« forklarer chefporteføljeforvalteren.

I 2021 omsatte Atoss for 100 mio. euro. og havde en driftsindtjening (EBIT) på 27,2 mio euro. Atoss har ifølge ham en forretning med høje marginer, og en meget høj cashflow conversion. Det betyder, at mange af pengene, som Atoss tjener rent faktisk bliver til kolde kontanter, forklarer Ivan Larsen.

Læs også: Her får ansatte næsten 1 million i løn i gennemsnit

Aktionærer kan ifølge ham glæde sig over, at Atoss har et højt afkast på den investerede kapital, og at selskabet ikke har nogen gæld, ligesom det er en kapital-let virksomhed. Noget af det, der gør selskabet interessant lige nu, er, at Atoss de seneste år har arbejdet på, at deres it-systemer også fungerer i ikke-tysktalende lande.

I de lande har en række store spillere ellers siddet på markedet, men det kan meget vel være på vej til at ændre sig, vurderer Ivan Larsen.

Se listen: Her er de 9 bedst betalte topchefer i Danmark

»Nu ser det ud til, at Atoss er ved at slå igennem. Jeg er overbevist om, at det vil lykkes Atoss, og det betyder, at selskabet har et kæmpe vækstpotentiale. Det er slet, slet ikke afspejlet i den nuværende kurs på omkring 130 euro,« udtaler Ivan Larsen.

Han henviser til, at Atoss' salg i første halvår af 2022 voksede 28 pct. uden for Atoss' hjemmemarked. Det er en af grundene til, at Atoss-aktien burde ligge tættere på kurs 200 euro og mere, hvis det lykkes Atoss at slå igennem i ikke-tysktalende lande, lyder det.

2) Volution
Den næste aktie, som han fremhæver, er Volution-aktien. Det er tale om et lille britisk selskab med en børsværdi på 700 mio. pund og godt 1.500 ansatte. Selskabet leverer ventilationsudstyr til bygninger og har opnået en markedsledende position i England, Tyskland, Holland og Skandinavien sam Australien og New Zealand, fortæller han.

 

»Det er et selskab, der befinder sig i den megatrend, der handler om ren og bedre luft i vores bygninger og mere energivenlige bygninger. Noget, der også er understøttet af lovgivningen og som vil være en drivkraft for Volution« udtaler Ivan Larsen.

Læs også: Opråb til langsigtede investorer: Hvis du gør sådan, gør du det forkert

Han har haft Volution inde på radaren i flere år og fulgt selskabets kamp for at effektivisere produktionen. Et godt cashflow har sikret, at Volution har kunnet ekspandere undervejs i processen uden at lånefinansiere, fortæller Ivan Larsen.

Han ser et stort potentiale i Volution, fordi selskabet er på vej til at høste frugterne af, at Volution endelig har fået effektiviseret produktionen. Det er et selskab, der med hans ord har en høj marginal, godt cashflow og en rigtig fornuftig balance.

Læs også: Er du forberedt? September er aktionærers mareridt

»Det er en lille aktie, som markedet ikke interesserer sig for lige. Volution-aktien er faldet en del i år uden en egentlig grund. Det er ikke, fordi Volution har skuffet. Markedet har bare solgt ud af den,« udtaler han.

Volution-aktien er med andre ord blev sendt i dybet med sammen med alle mulige andre small-cap-aktier, som recessionsnervøse investorer er flygtede ud af.

»Jeg synes, at aktien er alt for billig,« udtaler Ivan Larsen.

3) DermaPharm
Den tredje aktie, som han fremhæver, er i tyske DermaPharm. Selskabet har godt 2300 ansatte og en markedsværdi på 2,6 mia. euro svarende til 19 mia. kr. Selskabet opererer via sine tre forrretningsdivisioner inden for nicheområder.

Den største og vigtigste division fokuserer på produktion og salg af egenudviklede pharma produkter. Man har en portefølje af egenudviklede lægemidler, medicinsk udstyr og kosttilskud. Den anden division fokuserer på helseprodukter og vitaminer, mens den mindste division fokuserer på import af medicin til det tyske marked.

Læs også: Garvet investor har budskabet, du nok gerne vil høre

Han fremhæver DermaPharms flerårige aftale om at levere noget af indholdet til BioNTechs coronavaccine. Aftalen var med til at sende DermaPharm i vejret i forbindelse med coronakrisen, men aktien er siden faldet tilbage.

Ivan Larsen forventer dog, at vi ikke har set det sidste til coronasmitten.

Læs også: Danske Bank: Det kan ende med at gøre rigtig ondt

DermaPharm omsatte i 2021 for cirka 943 mio. euro og havde en driftsindtjening på 354 mio. euro. Selskabet generer med hans ord masser af fri cashflow, er velkonsolideret og har foretaget en masse opkøb. Det forventer han, at DermaPharm vil fortsætte med. Det seneste køb af franske Arkopharma ser han som indeholdende et stort potentiale.

»Når man ser på DermaPharms forretning, så er værdien og potentialet slet ikke afspejlet i aktien,« mener han.

»Der er en kæmpe rabat på Dermapharm-aktien, som slet ikke giver mening. Selskaber opnår en masse synergier de næste år, hvilket jeg forventer, at markedet vil opdage. Det burde få aktien til at stige,« udtaler han.

Du kan læse mere om aktiefonden 'Skt. Petri European Small Cap' i interviewet med Ivan Larsen her.