Henter kommentarer

Danske Bank: Aktierne er blevet billigere


Aktierne er blevet billigere i løbet af 2021.

Det vurderer Danske Banks senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen i en ny kommentar. Det sker med henvisning til det såkaldte nøgletal P/E, som er et populært mål for, hvor dyr en aktie er.

»Aktierne har i dag en lavere værdiansættelse end ved årets begyndelse,« lyder det fra strategen.

Læs også: Shortere satser på nyt fald efter dramatisk dag

»P/E står for price/earnings og angiver, hvor meget du som investor betaler pr. krones indtjening i selskaberne.Set i forhold til årets begyndelse betaler du i dag mindre for at få del i de kommende 12 måneders forventet indtjening i selskaberne,« forklarer han.

»Godt nok er aktiekurserne steget meget i år, men den forventede indtjening i selskaberne er steget endnu mere – og dermed har aktierne fået en lavere værdiansættelse målt på P/E«

Han understreger dog, at selv om P/E-tallet bredt set - eller i det enkelte tilfælde - er blevet lavere, så en lavere værdiansættelse ikke en garanti mod, der beskytter dig mod kursfald.

»Bliver der skruet ned for forventningerne til den fremtidige økonomiske vækst, vil analytikere og investorer hurtigt indregne en lavere indtjening hos selskaberne, hvilket kan sende aktiekurserne ned.«

Lars Skovgaard Andersen understreger, at  coronavirussen og inflationen kan ramme den økonomiske vækst. Derfor er lavere værdiansættelse af aktierne ikke i sig selv et argument for at købe aktier. Det er ifølge Lars Skovgaard Andersen derfor ikke nu, at du som investor skal skrue op for risikoen i sine investeringer – uanset om aktierne er blevet billigere eller ej.

Læs også: Nu åbner forskudsopgørelsen snart

Læs også: Lau Svenssen: Fundamental analyse af danske aktiers kursudvikling i år