Henter kommentarer

Dette kan forklare den vanvittige Bavarian Nordic-stigning

Foto: Bavarian Nordic/Carsten Andersen
Vis mere

Et særligt børsfænomen ligger formodentlig bag den vanvittige stigning i Bavarian Nordic-aktien.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen om C25-aktien, der er fløjet i vejret med 61 pct. på under en uge.

»Det her er sket på en måde, hvor nogen går fra en shortposition til pludselig at dække deres position af,« udtaler han.

Bavarian Nordic har stjålet rampelyset de seneste dage, efter sygdommen abekopper er blevet identificeret i flere forskellige lande. Det er for investeringsøkonomen at se den eneste nyhed, der burde kunne bevæge Bavarian Nordic-aktien, men ikke på den måde, som er tilfældet. Et såkaldt short squeeze er en mere oplagt forklaring, mener han.

Læs også: Strateger om slagtet dansk aktie: Det er et godt tidspunkt at købe den

Der er tale om et fænomen, hvor en meget shortet aktie stiger så kraftigt, at dem, der har satset på et kursfald, må opgive deres sats. Når shorterne køber deres aktier tilbage, bidrager de til, at den shortede aktie stiger endnu mere.

Han hæfter sig ved, at Bavarian Nordic ikke sætter navn beløb på selskabets nye vaccineordre mod abekopper, og selv om abekopper er alvorligt, så er der for ham at se formodentlig tale om et mindre beløb.

Læs også: 3 mulige vinderaktier i en recession

»Jeg tror, at der er to forhold, der spiller ind. Biotekaktier er generelt blevet savet fuldstændig over de sidste 3-5 måneder. Mange handler under den værdi, som selskaberne har i kassen,« udtaler han og fortsætter:

»Det betyder, at der enten er tale om en langsigtet investor, der køber op, eller et short squeeze af ekstreme dimensioner. Jeg tror, at et short squeeze er forklaringen, for en meget stor køber ville ikke købe op i en aktie på en måde, hvor aktiekursen bragede op.«

 

Læs også: Bavarian efter abekoppefund: Vi har det eneste godkendte produkt på markedet

Læs også: Lau Svenssen: Bavarian Nordic er igen i centrum