Henter kommentarer

Porteføljeforvalter: Derfor skal du have momentum-aktier

Foto: FRIEDEMANN VOGEL
Vis mere

Der er god grund til at have momentum-aktier.

Det fortæller René Engell, der er porteføljeforvalter hos Falcon Invest, i mandagens udgave af Millionærklubben. Hos investeringsforeningen er udgangspunktet momentuminvestering, der handler om at købe og beholde vinder-aktierne, mens man omvendt forsøger at sælge eller undgå aktierne, der falder.

Det bunder i, at de aktier, som har gjort det bedst, har en tendens til at klare sig endnu bedre end dem, der har gjort det dårligst, forklarer han.

»Der er ikke nok, der har momentum-aktier, synes jeg, for det er en kilde til merafkast,« udtaler René Engell.

»Som investorer holder vi fast i vores tab alt, alt for længe, mens vi omvendt er alt for hurtige til at tage vores profit. I praksis er vi risikosøgende i forhold til tab, og risiko-averse i forhold til gevinst. Som momentum-investor gør vi systematisk det modsatte. Vi holder fast i vores vindere, og tager vores tab relativt hurtigt,« udtaler han.

Ud fra et porteføljesynspunkt gælder det dog, at man  ikke skal fravælge en momentum-strategi eller en value-strategi. De passer nemlig godt sammen og har givet et påvist merafkast over tid, forklarer porteføljeforvalteren.

»En momentuminvestor er en, som kan se igennem den kortsigtede pessimisme, der opstår i forbindelse med en virksomheds forbedrede fundamentale nøgletal. Valueinvestorer gør det modsatte - de ser igennem den kortsigtede pessimisme, der opstår i forbindelse med en virksomheds forværrede fundamentale nøgletal. De her to faktorer er meget forskellige og performer typisk på forskellige tidspunkter, og derfor passer de rigtig, rigtig godt sammen i en portefølje,« udtaler han.

Du kan læse mere om valueinvestering her.

Læs også: 5 aktier, der er værd at holde øje med

Læs også: 4 stærke aktier: 'Du bør lede efter aktier her'