Henter kommentarer

Privatinvestor: Derfor holder jeg øje med audio-aktier

Foto: Lucas Jackson
Vis mere

Udviklingen inden for audie er noget, som investorer bør holde øje med.

Sådan lyder det fra privatinvestor Mads Christiansen i onsdagens udgave af Millionærklubben. Han er fokuseret på aktier inden for især e-handel, gaming, teknologiselskaber og emerging markets. Du kan læse mere om hans tilgang og udvælgelse af aktier her.

Han følger også udviklingen inden for en række teknologiselskaber, som fokuserer på at tjene penge på lyd - heriblandt Amazon og Apple. Det gælder musik, men også lydbøger og podcast-området.

En grundlæggende ændring er, at kvaliteten bliver bedre, vurderer han, og når noget bliver bedre, så stiger engagementet, og når det stiger, så kommer indtjeningen hen ad vejen, forklarer han.

»Noget af det, som jeg har lært fra gaming, er, at når bare engagementet er der, så stiger indtjeningen,« udtaler han.

»Der sker et skifte, hvor vi tidligere kun har lyttet til traditionel radio, men hvor vi i stigende grad tager on-demand tilgangen til os. Podcast er ved at tage markedsandele fra radio, En lignende tendens har vi allerede  set inden for video og tv,« udtaler han.

Han fremhæver to andre aktier på området, nemlig svenske Spotify, der især fokuserer på podcast og musik og svenske Storytel, som han fremhæver for selskabets lydbøger.

Mads Christiansen mener, at et af de områder, der kan få betydning for det enkelte selskab, er, hvorvide selskabet formår at øge de såkaldte 'switching costs', dvs. de elementer, som brugeren mister ved at gå væk fra en given tjeneste. I Spotifys tilfælde mister brugeren eksempelvis de playlister, og det katalog af numre, som Sportify har udviklet som forslag til den enkelte bruger, forklarer Mads Christiansen.

Du kan finde hele podcasten her.

Læs også: Lars Tvede: Derfor har jeg øget min aktieeksponering

Læs ogå: Analytiker om dansk biotek-aktie: Et selskab, man bør have i sin portefølje