Henter kommentarer

Sådan tolker kvantstrategen blodbadet torsdag

Foto: JOHANNES EISELE
Vis mere

Der er stadig lyspunkter i aktiemørket, efter det amerikanske aktiemarked torsdag faldt kraftigt.

Det vurderer kvantstrateg Morten Nielsen fra Quant Research fra Jyske Markets dagen efter, at de tre toneangivende, amerikanske indeks faldt mere end 5 pct. torsdag.

Men selv om man kan frygte, at det er begyndelsen på den såkaldte W-formation, som mange har frygter - eller større en korrektion på aktiemarkedet - så står det ikke så slemt til, vurderer Morten Nielsen.

Læs også: Investeringschef advarer: 'Det vil føre til en massiv korrektion'

»Kortsigtet virker det naturligt”, at markedet tager sig en puster efter at have sat næsten op efter en aggressiv, vækstmæssig V-formation. I forhold til dybden og karaktererne af recessionen er dette i vores optik et for aggressivt scenarie. Imidlertid er stimuli fortsat enorme fra Fed og ECB, hvilket fordrer en spekulativ adfærd, hvorfor der formegentlig skal fortsat kraftige makroøkonomiske forværringer til for en større korrektion,« forklarer han.

At markedet dykkede torsdag skyldes formodentlig et sammenfald af tre ting, vurderer kvantstrategen.

For det første viser udviklingen omkring coronovirus en potentiel anden runde effekt i USA. Der har været en stabilisering i antallet af coronasmittede, men nu har vi set en stigning i tallene igen i flere stater.

For det andet advarede WHO mod udviklingen af coronavirussen i Latinamerika onsdag, mens den amerikanske centralbank for det tredje ikke leverede et særlig positiv syn på væksten i amerikansk økonomi onsdag aften, som markedet potentielt havde håbet på efter sporadisk bedring på nøgletalsfronten, forklarer Morten Nielsen.

»Den spirende vækstoptimisme, som har udspillet de sidste to-tre uger, har lidt et knæk. Det er resultatet af de tre begivenheder, der rammer på samme tid og slår optimismen i gulvet, samtidig med at bevægelsen fra bunden i marts har været af yderst kraftig og spekulativ karakter,« forklarer Morten Nielsen.

Læs også: Aktie-direktør: Disse aktier skal du holde øje med

Læs også: Ugens aktie: Gemmer på betydeligt kurspotentiale