Henter kommentarer

Boligøkonom: 'Niveauet er sølle'


Interessen for at optage nye realkreditlån er lavt i øjeblikket.

Og selvom de nyeste tal for marts er en smule højere end tidligere på året, hvor lånetilbuddet var det laveste niveau nogensinde, er interessen altså fortsat lav.

Sådan lyder det fra boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann, der har kigget på Finans Danmarks netop offentliggjorte tal på området.

»Der er udstedt lidt flere lånetilbud i marts sammenlignet med februar, men niveauet er stadig sølle. Ikke mindst når man tager højde for, at der er flere dage i marts end i februar, og at marts er første forårsmåned, hvor der normalt begynder at komme lidt mere gang i boligmarkedet,« skriver hun i en kommentar.

Læs også: Choktal fra USA: Nye inflationstal er skidt nyt for danske boligejere

I løbet af marts blev der indhentet 12.358 lånetilbud på realkreditlån til danske boligejere og erhvervsvirksomheder. I februar lød tallet på 11.056, og dermed er antallet af lånetilbud steget knap 12 pct. den seneste måned.

Lise Nytoft Bergmann peger på de seneste tal for boligpriser, der blev offentliggjort tidligere på ugen som en af årsagerne til den lave købetrang:

»I går viste nye tal fra Boligsiden, at boligpriserne faldt lidt i marts, og det kan skyldes, at der i øjeblikket ikke er så mange, der er interesserede i at købe bolig. Vi har endnu ikke set de officielle statistikker for handelsaktiviteten, men dagens tal for antallet af lånetilbud tyder i hvert fald på, at de ikke bliver særligt prangende.«

Præcis hvor meget boligpriserne er faldet, kan du blive klogere på her.

Læs også: Milliongevinster i sigte: Så meget kan boligpriserne stige frem mod 2045