Henter kommentarer

Det kan måske snart blive billigere at låne til boligen


Hvis du står overfor et snarligt boligkøb, kan du glæde dig over, at det måske snart bliver billigere at låne til drømmeboligen.

Faldende statsrenter og inflationstal, der går den samme vej, har nemlig sendt os tættere på åbningen af et 4 pct.-lån. Det fortæller privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, Brian Friis Helmer.

I øjeblikket har det førende boliglån ude i realkreditinstitutterne ellers en rente på 5 pct. Men Brian Friis Helmer påpeger, at den seneste udvikling har sendt 5 pct.-lånet med afdrag op på kurs 99, og dermed tæt på den hårde grænse på kurs 100, som betyder lukning af lånet.

»Vi er ikke der endnu, hvor vi skal til at have 4 pct.-lån på banen, men vi er i hvert fald tættere på, end vi har været de sidste mange måneder,« skriver Brian Friis Helmer i en kommentar.

Åbningen af 4 pct.-lånet ville være en ny udvikling på det danske realkreditmarked, som ikke har rørt på sig den seneste tid, påpeger privatøkonomen.

»De hjemlige realkreditrenter har ligget mere eller mindre bomstille i et års tid. Her har renten på et fastforrentet realkreditlån heddet 5 pct. Men nu begynder 5 pct.-lånet så småt at bevæge sig tættere på kurs 100 i takt med, at renterne er begyndt at falde,« skriver Brian Friis Helmer.

5 pct.-lånet uden afdrag halter en smule efter det gængse med afdrag, da lånet har en kurs på 98,15.

Læs også: 

Læs også: