Henter kommentarer

Nu stiger interessen for boligkøb en anelse


Interessen for at købe bolig er stigende, men befinder sig fortsat på et lavt niveau.

Således er der blevet indhentet 10 pct. flere lånetilbud i april end januar, viser friske tal fra Finans Danmark.

Alligevel er der ikke travlhed rundtomkring i landets realkreditinstitutter, da lånetilbuddene i den forgangne måned var cirka 10 pct. under gennemsnittet for sidste år.

»Der blev i april givet små 10 pct. flere lånetilbud end i januar, der i den grad var en sløv måned med et  markant fald fra måneden før. I takt med at vi kommer ind i sommeren vil antallet af handler stige yderligere, da der er en grad af sæson,« lyder det i en kommentar fra chefanalytiker i Totalkredit Sune Malthe-Thagaard.

At antallet af lånetilbud er steget, skyldes ifølge ham, at der er kommet mere gang i bolighandlerne.

»Og med mindre man betaler boligen kontant, hvilket meget få kan, så skal de en tur omkring banken og have et tilbud på et lån. Samtidig er der ikke den store aktivitet i antallet af boligejere, der konverterer deres lån,« lyder det fra chefanalytikeren, som tilføjer:

»Der er ikke en stor konverteringsbølge i udsigt, så det er ikke herfra, at antallet af lånetilbud vil få et boost. Her skal vi have en rente på de fastforrentede lån på under 4 pct., før vi vil se noget flytte sig for alvor. Det vil nemlig åbne for, at boligejere med 5-procentlån kan få en mærkbar besparelse ved at nedkonvertere lånet.«

Læs også: Boligejere spinder guld: Se prisstigningen i din kommune her

Læs også: Nyt nøgletal: Derfor sidder disse boligejere i skruestikken