Henter kommentarer

Populær boligfinte blandt pensionister kan koste dyrt


Over 10 mia. kr. i grundskyld er indefrosset af danske pensionister over hele landet, men finten ved at indefryse grundskatten kan ende med at koste dyrt.

Det skriver Finans.

Det illustreres bedst med et eksempel - hvis man kigger på et gennemsnitshus i Rudersdal, hvor man vælger at indefryser sin grundskat, så løber gælden op i 548.000 kr. efter 10 år og yderligere op i 3,5 mio. kr. efter 30 år.

Her er der regnet med, at huspriserne stiger med 4,7 pct. om året, hvilket er den samme stigningstakt som de seneste 30 år, samt at renten på indefrysningen ligger fast på 3,57 pct., selvom den egentlig er variabel. 

Se også: Boligordbog: Det betyder alle boligøkonomibegreberne

»Pensionisten vil oparbejde så stor friværdi, at han eller hun ikke vil have problemer med at betale gælden tilbage. Personligt ville jeg gerne være fri for at skylde et så stort millionbeløb,« siger Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker i Nordea Kredit.

Tidligere har vi her på Euroinvestor skrevet om, at ens boligskat består at to forskellige former for skat - nemlig ejendomsværdiskat og grundskyld.

Ejendomsværdiskat er skat af ejendommens værdi i form af grund og bygninger, mens grundskyld er skat af grundværdien, som den ville være, hvis der ikke var bygget noget på den. 

Læs også: Sådan rammer skattereformen landets lejligheder: 'Det er fuldstændigt gået hen over hovedet på ejerne'

Læs også: Laveste i 2 år: 'Det er meget usædvanligt'