Henter kommentarer

Rentesmæk til boligejere – men ét lån styrer uden om rentestigning


Den seneste tid har budt på renteauktioner hos landets realkreditinstitutter, hvor lån for flere milliarder er blevet refinansieret.

Det drejer sig om F1-, F3-, og F5-lån, og hvor de to sidstnævnte har oplevet en markant rentestigning, forholder det sig omvendt for lånet, der blot refinansieres en gang om året.

Renten på F1-lån er nemlig ikke steget i denne omgang og lyder fortsat på omkring 3,6 pct. Med andre ord er der altså ikke udsigt til ændringer i den månedlige ydelse.

»F1-lånerne kan efter tre års rentestigning nu endelig konstatere, at deres rente denne gang ikke stiger. Hvis man havde håbet på rentefald, er det naturligvis en streg i regningen, men positivt er det helt klart, at F1-renten ikke stiger yderligere efter flere års optur,« lyder det i en kommentar fra Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

I løbet af året venter Brian Friis Helmer, at der står rentenedsættelser på programmet, og bare at der er udsigt til lavere renter, har haft indvirkning på de danske realkreditrenter.

»Det har allerede påvirket de fastforrentede lån, hvor vi er gået fra en rente på 5 pct. til i dag 4 pct., mens altså også rentestigningerne på rentetilpasningslånene er bremset op.«

Hvordan de nye renter er landet hos realkreditinstituttet Nordea Kredit, kan du få et overblik over her.

Læs også: Rentetrick: Sådan kan tusindvis af boligejere spare 'betydelige beløb'

Læs også: