Henter kommentarer

"Usædvanlig udvikling": Én boligtype er særligt svær at få fingrene i


 

Er man på udkig efter en lejlighed, er der i øjeblikket ikke mange at vælge mellem.

Gennem de seneste tre måneder – fra start marts til start juni – er der sket et fald i udbuddet af lejligheder på 4 pct.

Det viser friske tal fra Boligsiden, hvor man kalder udviklingen for »usædvanlig.«

Mellem 2018 og 2022 steg udbuddet af ejerboliger i forårsmånederne nemlig mellem 6 og 21 pct.

»Forårsmånederne er typisk der, hvor boligmarkedet vågner op efter vinterdvalen, og hvor der kommer væsentlig mere aktivitet blandt både sælgere og købere. Derfor ser vi normalt også en stigning i udbuddet af boliger igennem forårsmånederne, men for lejlighedernes vedkommende er udviklingen gået den modsatte retning i år,« udtaler boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, Birgit Daetz.

Ifølge kommunikationsdirektøren kan udviklingen blandt andet forklares med, at ejerlejligheder er den boligtype, der er tættest på at have nået udbudsniveau som før corona.

»Men når det er sagt, ligger det aktuelle udbud fortsat 21 procent lavere end primo juni 2019, og vi mangler det sidste boost for at nå helt tilbage til udgangspunktet før corona,« siger hun og fortsætter:

»Det lader til, at lejlighedssælgerne har haft brug for ekstra betænkningstid efter nedgangen i aktiviteten i efteråret, og selvom vi i de seneste uger har set en mindre stigning i antallet af sælgere, bliver der samtidig også solgt flere lejligheder, og derfor vokser det samlede udbud af lejligheder ikke. Der er med andre ord god plads til flere lejlighedssælgere på boligmarkedet netop nu.«

Ved indgangen af juni var der 6759 ejerlejligheder til salg.

Læs også: Pengegave på vej til 1,4 millioner danskere

Læs også: 6-procentlånet er åbent igen