Henter kommentarer

Vild udvikling: 5-procentslån er tilbage


Så gik den ikke længere. 

Kurserne har de seneste dage været faldende på danske realkreditobligationer, og nu tager Jyske Bank konsekvensen og genåbner sit 30-årige realkreditlån med en rente på fem procent og 10 års afdragsfrihed. 

Det sker, efter kursen på lånet er røget under 100. 

Læs også: Boligejere sukker over de høje renter: Denne lånefinte kan være en udvej

Kursen på 5-procentslånet med afdrag ligger stadig et mulehår over kurs 100, men der skal ikke mange skvulp til i rentehavet, før også det lån genåbner. Det skriver Børsen

»Pendulet svinger den vej i øjeblikket, og der er begyndt at komme tvivl om, hvor meget man vil sænke renten i USA. Der er sågar enkelte eksperter, der er begyndt at tale om, at der slet ikke kommer rentenedsættelser i år. Det har presset de danske boligrenter op,« vurderer Mikkel Høegh, der er direktør for boligøkonomi i Jyske Realkredit.

Hvis også det 30-årige 5-procentslån med afdrag åbner, vil det blive sværere at blive kreditgodkendt til et boligkøb, og det vil sætte sig i boligpriserne. 

Jyske Realkredit er – indtil videre – det eneste realkreditinstitut, der har genåbnet for 5-procentslånet med ti års afdragsfrihed, men det er meget tæt på hos også Totalkredit, Nordea og Realkredit Danmark. 

Hos Totalkredit ligger kursen mandag på 100,1, og chefanalytiker i Totalkredit Sune Malthe-Thagaard vurderer, at den høje inflation i USA meget vel kan drive de lange, danske boligrenter renter i vejret. 

Læs også: Hæver indlånsrenten markant: Store konkurrenter tøver med at følge efter

Læs også: Tusindvis af boligejere får kedeligt brev