Henter kommentarer

| Opdateret

Sydbank: Disse aktier er de mest sikre


Amerikanske aktier udgør den mest sikre havn.

Det vurderer man hos Sydbank om aktierne på den anden side af Atlanten. Banken har en overvægt-anbefaling på amerikanske aktier og emerging markets-aktier samt en undervægtsanbefaling på europæiske aktier.

Det er på trods af, at amerikanske aktier lige nu er dyrere end europæiske aktier og emerging markets-aktier. Amerikanske aktier er også dyrere, end de plejer at være, bemærker aktieanalysechef Jacob Pedersen.

Læs også: Oliegigant slår rekord: Så mange mlliarder er væltet ind

Når banken er parat til at betale en merpris for amerikanske aktier, så skyldes det risikoen for recession, og fordi banken forventer, at selskaber med høj indtjeningsevne vil blive belønnet i det investeringsmiljø, som vi befinder os i.

»Vi imødeser [...] indtjeningsskuffelser i løbet af 2023 – de første ser vi allerede nu. Indtjeningsprofilen i de amerikanske selskaber er dog stærkere end i Europa, og selv om der stadig er dollar-modvind fra dollarstyrkelsen i 2022, så forventer vi, at indtjeningsskuffelserne i USA bliver mindre i omfang end i Europa,« forklarer han i et analysenotat onsdag.

»Vi ser en høj risiko for, at investorerne undervurderer betydningen af varigt højere renter og stor risiko for økonomisk tilbagegang. I det investeringsmiljø betaler vi gerne en merpris for USAs status som den mindst usikre havn med styr på sikkerhed og energiforsyning og overlegen indtjeningsdynamik,« lyder det fra Jacob Pedersen.

Læs også: Dansk logistikkæmpe forudser dårligere 2023: Indtjeningsfald på op til 36 pct.

Sydbank ser et bedre afkastpotentiale i USA og Emerging Markets end i Europa. Investorer skal imidlertid være forberedt på, at amerikanske aktier i løbet af de næste 12 måneder vil få det svært, hedder det i analysenotatet. Det skyldes blandt andet, at man hos Sydbank ser en betydelig risiko for, at 2023 byder på recession.

Aktieanalysechefen »forudser et lavt eller negativt afkast i de kommende 12 måneder.« Han hæfter sig ved, at de nuværende markedsforventninger til indtjeningsvæksten på 2,7 pct. i 2023 ikke afspejler en recession.

Sydbank har imidlertid svært ved at se, at USA undgår at havne i en recession. Det skal med aktieanalysechefens ord gå »umanerlig godt«, hvis verdens største økonomi ikke ender i recession i år eller i begyndelsen af 2024.

Sydbank anbefaler at have en overvægt af USA og Emerging Market samt Europa på en undervægt.

På sektorniveau så vil han i USA især fokusere på medicinalaktier, aktier inden for stabilt forbrug samt finansaktier og selskaber inden for sektoren basismaterialer. Han opfordrer investorer til både at have cykliske og defensive selskaber i porteføljen.

Læs også: 800.000 familier skal indstille sig på større energiregning

Læs også: Amerikansk tech-mastodont i 'ekstremt aktiecomeback'