Henter kommentarer

3 aktier teknisk set: Vigtig uge


 
Hvad er en aktiestrateg?
Vis mere

Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

Ugen der kommer bliver ekstra interessant, da både Fed og ECB holder møde og kommer med deres syn på økonomien. Der er store forskelle på den økonomiske situation i USA og Europa.

Derfor er det måske også på tide, at de går hver sin vej. De sydeuropæiske lande er fortsat ramt af høj arbejdsløshed, mens vi i nord nu er ramt af de meget høje energipriser.

Lars ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Bakkafrost: Kan hastigheden holde?
I slutningen af september blev Bakkafrost-aktien handlet i niveauet 420-430 og fredag lukkede aktien i kurs 570. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et Golden Cross i slutningen af november.

Bollingerkanalen etablerede i midten af november et købssignal på dagsniveauet. På ugebasis har Bollingerkanalen etableret et købssignal for 2 uger siden.

De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et Golden Cross i løbet af 2-4 uger. Den positive tendens trækker op i de tre modeller: MACD, Momentum og RSI på ugebasis.

MACD er over middelværdien 0 og i en stigende tendens. RSI har ramt 88 på ugebasis. RSI viser den relative styrke og svaghed i en kursudvikling.

Momentum har været i en stigende tendens siden begyndelsen af november, hvor modellen etablerede en bundformation.

Nærmeste modstandsniveau er ved 610 og herefter i niveauet 670-680, mens der er støtte i niveauet 530 og herefter i niveauet 480. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Ericsson: Er bunden fundet?
På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen, og det blev etableret i midten af november i Ericsson-aktien. De glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et Golden Cross på dagsniveauet i midten af november.

På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for en uge siden. Det korte glidende gennemsnit på 8 uger er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 71 som en modstandslinie.

Den positive udvikling i aktiekursen trækker op i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. MACD er fortsat under 0, men i en stigende tendens.

RSI har ramt 58 og Momentum er fortsat i en stigende tendens efter etableringen af bundformation i midten af november.

Bliver modstandsniveauet 70 brudt, så er næste modstand ved 80-85 og herefter i 95-100. Mens der er støtte i niveauet 64 og herefter i niveauet 55. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Outokumpu: Bliver trenden brudt?
Outokumpu-aktien har været i en faldende tendens siden midten af januar, hvor aktien blev handlet i niveauet 6,5, og fredag lukkede kursen i 4,86.

Aktiekursen testede støtteniveauet i juli og august i niveauet 3,5-3,6. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etableret et Golden Cross i midten af oktober.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 4,75 som en støttelinie. På ugebasis har de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etableret et Golden Cross for 3 uger siden.

Bollingerkanalen har etableret et købssignal i slutningen af oktober. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

RSI er stigende og modellen har ramt 93. Dermed er aktien oppe i det overkøbte niveau.

MACD er over middelværdien 0 og i en stigende tendens. Den samme stigende tendens ser man i Momentum på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau er ved 5,0 og herefter i niveauet 6,0, mens der er støtte i niveauet 4,4 og herefter i niveauet 3,6. Aktien er på kandidatbænken.