Henter kommentarer

eToro: Enorm spænding og høje forventning forud for Nvidias fjerde kvartals-resultater


Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder og danskernes privatøkonomi. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning. 

Markedet venter i enorm spænding på Nvidias fremlæggelse af fjerde kvartal, som afsløres i aften efter lukketid på det amerikanske marked. Som frontløber inden for AI-adoption vil resultatet ikke kun være en test af chipproducentens ekstreme aktiekursstigninger og høje 35x-prisfastsættelse, men også en 'temperaturmåler' for den overordnede AI-udrulning.

Læs også: Dansk aktie er mest stigende i Europa lige nu

Der er ikke plads til fejl for Nvidia, og investorernes forventninger er enorme. Konsensusforventningerne er en omsætning på 20,5 mia. dollars, mere end tre gange så meget som på samme tid sidste år. 

Med deres komfortabelt høje margin forventes indtjeningen at nå hele 11,5 mia. dollars, mere end fem gange i forhold til samme kvartal året før.

Men selv om barren er sat højt, vil jeg ikke blive overrasket, hvis de overleverer. Det har de formået at gøre i de foregående kvartaler. Men som privatinvestor skal vi stadig være påpasselige, da et stærkt resultat ikke nødvendigvis er et købssignal. 

Ved den sidste regnskabsfremlæggelse, hvor Nvidias omsætning og indtjening skød et godt stykke over konsensusforventningerne, holdt investorerne alligevel igen med at sende aktien op. 

Det tyder på, at Nvidia-investorerne ofte har endnu højere forventninger end de allerede høje konsensusestimater fra analytikerne, der følger aktien tæt.

De imponerende vækstrater på både top- og bundlinje er i vid udstrækning også allerede ‘bagt ind’ i aktien. Nvidia blev sendt op med næsten 240 pct. i løbet af 2023, og det er fortsat ind i 2024, hvor vi har set en vild stigning på 40 pct. siden 1. januar.

Men på trods af de dramatiske kursstigninger er Nvidia mere end bare hype. Der er reel indtjening til at understøtte kursstigningerne. Selskabets bundlinje er blevet styrket så meget i løbet af det seneste år, at aktien er blevet ’billigere’ målt i forhold til indtjeningen. 

Price/Earnings-multipel, er blevet reduceret fra omkring 50x til en stadig høj, men ikke ekstravagant, 35x. En så høj prisfastsættelse kræver ikke kun, at de leverer solide resultater, men også at vi ser en fortsat stærk fremadrettet efterspørgsel efter deres AI-chips.

Med Nvidia som frontløber i AI-kapløbet vil dagens resultat også give genlyd i den bredere teknologisektor og have stor indflydelse på selskaber, hvor store ‘AI-præmier’ allerede er indpriset. Positive overraskelser eller skuffelser i deres fremadrettede forventninger inden for deres datacenterafdeling, som leverer den fysiske infrastruktur til AI-løsninger, vil kunne ses i den bredere AI-sektor.

Læs også: Jyske Bank: Det kan forklare himmelstormers fald

Læs også: Aktiechef: Den seneste tid har været »usædvanlig« - men det kan snart vende