Henter kommentarer

eToro: Stor spænding og forventning forud for Nvidias Q3-resultater


Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder og danskernes privatøkonomi. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

Markedet venter i spænding på Nvidias fremlæggelse af Q3-kvartalet, der vil blive afsløret i morgen d. 21 november efter lukketid på det amerikanske marked. Resultatet vil ikke bare være en test af chipproducenten, men også en ’temperaturmåler’ for de generelle AI-forventninger. Som frontløber i AI-kapløbet vil Nvidias resultater inden for deres AI-datacentre give genlyd i den bredere teknologi sektor og have stor indflydelse på selskaber, hvor høje AI-forventninger er indbagt i aktiekurserne.

Læs også: Aktien er steget eksplosivt – storbank ser mere potentiale

Opsvinget i Nvidia-aktien i år virker næsten for perfekt til at være sandt. Nogle ser med bekymring på kursstigningen og drager paralleller til en potentiel boble, der minder om situationen med meme-aktier i 2021. Men et nærmere kig afslører en fundamentalt anderledes dynamik. På trods af at aktiekursen er steget med over 240 pct. i år, er forventningerne til indtjeningen fulgt med. Denne tilpasning af indtjeningen kan tilskrives den svimlende vækst i Nvidias datacenterdivision, som er drevet af det accelererende AI-boom.

Derfor ligger selskabets prisfastsættelse, målt ved fremadskuende Price/Earnings-multiple (P/E), på et højt, men ikke ekstravagant ca. 32x. Et tal, der er lavere end ved årets begyndelse. Prognoserne for indeværende regnskabsår indikerer en omsætningsvækst på lidt over 100 pct. til 54 mia. dollars, mens bundlinjen er på vej til at stige med næsten 225 pct. til 27 mia. dollars. Nvidia har demonstreret sin evne til at opfylde eller overgå disse ellers robuste forventninger. Senest i de imponerende tal for Q2-kvartalet. Omsætningen blev mere end fordoblet i forhold til samme kvartal sidste år og oversteg 13,5 mia. dollars, mens indtjeningen blev firedoblet til 6,2 mia. dollars.

Læs også: Han forudså finanskrisen - nu satser han imod en af årets helt store vindere

Det afgørende spørgsmål er nu, om Nvidia kan gentage denne succes i Q3-kvartalet, selv med de allerede høje forventninger. Nvidia har tidligere angivet at de forventer en omsætning i kvartalet på 16,0 mia. dollars, mens konsensus blandt de 40 analytikere, der følger aktien, ligger på 16,1 mia. dollars. Hvis de faktiske resultater afviger markant, vil det udløse store udsving i aktiekursen, med afsmittende virkning på den bredere AI-sektor. Denne del af markedet har en tendens til at være overfølsom overfor nyheder, hvor stemningsskift blandt investorer snarere end de fundamentale forhold driver volatiliteten.

De stærke resultater i de foregående kvartaler har også sat barren højt, og resultater, der blot lever op til forventningerne, kan skuffe nogle investorer, mens andre vil tolke dem som en bekræftelse af en vedvarende langsigtet trend.

Læs også: Analytiker om Microsofts ansættelse af fyrede OpenAI-direktører: 'En klar sejr'

Læs også: Forbrugerøkonom: Her er mit vigtigste råd til Black Friday - sparede mig 1300 kroner