Henter kommentarer

Markedsanalytiker: FLS stiger med 5 pct., på trods af mangel på ’kurs-katalysator’


Efter FLS 2023-resultater blev fremlagt i går morges, har aktien set en stigning på 5 pct. 

Stigningen er en overraskelse, og jeg ser ingen umiddelbar ’kurs-katalysator’. Markedet var allerede klar over de foreløbige 2023-resultater, som blev præsenteret tilbage i slutningen af januar. 

FLS leverer inden for skiven, uden store overraskelser. Omsætning for hele koncernen lander på 24 mia.kr, og er drevet af mineforretningen, mens cementforretningen oplever en mindre tilbagegang. 

Det resulterer i et fornuftigt driftsresultat (EBITA) på 1,4 mia. kr. og en bundlinje på 491 mio. kr. Det svarer til en indtjening pr. aktie på knap 9 kr., hvoraf aktionærerne kan se frem til et udbytte på 4 kr. for hver aktie, de ejer. 

Der er heller ingen positive overraskelser i deres fremadrettede forventninger til 2024. Ledelsen forventer en reduktion i omsætningen til 20-21,5 mia. kr. for året og et driftsresultat (EBITA) på omkring 1,5-1,8 mia. kr., hvilket er en lille forbedring i forhold til 2023. 

Men stadig et godt stykke under deres langsigtede mål, hvor de ser, at mineforretningen vil levere en driftsmargin på plus-minus 14 pct. 

Læs også: Milliardforvalter om regnskabsaktuel C25-aktie: »Hamrende billig«

Sammen med præsentationen af de foreløbige tal tilbage i januar annoncerede koncernen også en bedreend-forventet integration af Mining Technologies selskabet, som de opkøbte i 2022. De forventer nu, at omkostningsbesparelserne fra synergier vil stige til 600 mio. kr. årligt, mod tidligere 560 mio. kr. 

Det er en nyhed, som jeg vurderer, kan give et positivt løft til aktiekursen i størrelsesordenen 2-4 pct. 

Ved samme lejlighed meddelte den tidligere cementkoncern også, at den havde taget et skridt videre i sit ‘pure play’-fokus på mineaktiviteterne. 

Det betyder, at FLS forbereder sig på at frasælge deres cementforretning, som står for en fjerdedel af koncernens omsætning. At udskille cementforretningen for at fokusere på mineaktiviteterne giver fin mening. 

Men for at skabe værdi for aktionærerne skal den rigtige køber findes, og forretningen skal sælges til den ‘rigtige pris’. Før det er på plads, er det umuligt at kvantificere, hvad det kan betyde for aktiekursen. 

Men mens begge disse positive nyheder blev præsenteret tilbage i januar, hvor aktiekursen også steg med små 10 pct., er det ikke klart, hvad der i dag er 'kurs-katalysator' for, at aktiekursen stiger med 5 pct.

Jakob Westh Christensen, eToros nordiske markedsanalytiker, har næsten ti års erfaring fra de globale finansielle markeder, bl.a. fra Deloitte Corporate Finance og Danmarks Nationalbank. Han er uddannet fra Copenhagen Business School og er en regelmæssig kommentator på de danske, nordiske og globale finansielle markeder

Læs også: Amerikansk it-selskab i gigantisk fald

Læs også: Efter kritik: Skattesager med kryptovaluta genoptages