Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Det går alt for godt


 
Ovenfor kan du få mere at vide om det amerikanske S&P 500-indeks.
Vis mere

Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

Jeg ved, at overskriften kan provokere i disse tider med stigende priser på alting. Men ikke desto mindre går det fortsat godt i USA. Fredagens amerikanske jobtal viste, at der blev skabt 263.000 job mod forventede 250.000. Arbejdsløshedsraten faldt fra 3,7 pct. til 3,5 pct.

De amerikanske aktiemarkeder kvitterede med et fald på over 2 pct. i de tre store indeks.

Avance Gas Holding: Holder tendensen?

Aktien har bevæget sig vandret i niveauet 46-60 siden slutningen af maj. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen, og de glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross for 6 dage siden.

På ugebasis er der etableret et købssignal, da kursen er brudt igennem den øvre kanallinje. På ugebasis etablerede de glidende gennemsnit et Golden Cross i begyndelsen af april, men den vandrette formation i kursudviklingen gør, at de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger kan etablere et Death Cross i næste uge.

Der er divergens mellem MACD, Momentum og RSI på ugebasis. Momentum har etableret en bund og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. RSI er fortsat i en faldende tendens og den seneste bund ligger lavere end den foregående. RSI har ramt 48 og skal helst være over 50. RSI viser den relative styrke og svaghed i en kursudvikling. MACD er under middelværdien 0.

Nærmeste modstandsniveau er ved 68-70 og herefter 72, mens der er støtte i niveauet 45-47 og herefter i niveauet 40.

Metsä Board på kandidatbænken

Aktiekursen har været i en faldende tendens siden maj/juni, hvor kursen var i 10,4, og fredag lukkede aktien i 7,6-7,8. På dagsniveauet er det korte glidende gennemsnit blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 7,9 som en modstandslinje. Bollingerkanalen har derimod etableret købssignal på dagsniveauet for 4 dage siden.

På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 8,7 som en modstandslinje. De glidende gennemsnit på ugebasis etablerede i begyndelsen af juli et Death Cross, hvilket bekræfter at tendensen er faldende.

Den faldende tendens i aktiekursen trækker ned i Momentum, MACD og RSI på ugebasis. RSI har ramt 30. MACD er i en faldende tendens og er under 0. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket bekræfter at aktien i en faldende tendens.

Nærmeste modstandsniveau er ved 9 og herefter i niveauet 10. Nærmeste støtteniveau er ved 7 og herefter i niveauet 6,5.

Beijer Electronics Group: Er trenden vendt?

Beijer Electronics aktiekurs tog et dyk i januar fra kurs 85 og fandt en bund i 50, som tilbage i perioden april 2020 til august 2020 var et støtteniveau. Siden har der været stigende bunde, men der ikke har været fart nok i aktien til at bryde igennem 70.

Den vandrette formation i aktiekursen gør, at der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er faldende og har ramt 46. MACD bevæger sig vandret over middelværdien 0.

Momentum har toppet og falder tilbage og fortsætter den tendens, bliver det glidende gennemsnit
brudt oppefra.

Nærmeste modstandsniveau er 70 og herefter i niveauet 85, mens der er støtte i niveauet 60 og
herefter i niveauet 55.

Lars Persson ejer aktier ikke i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.